Europa League, ΠΑΟΚ-Ομόνοια 1-1- Γλίτωσε τα χειρότερα - Δείτε τα γκολ

Europa League, ΠΑΟΚ-Ομόνοια 1-1- Γλίτωσε τα χειρότερα - Δείτε τα γκολ

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να νικήσει την Ομόνοια στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων του στους ομίλους του Europa League - Οι ασπρόμαυροι δέχθηκαν στην πρώτη επίθεση των Κύπριων γκολ από τον Μποτεάκ και στο πρώτο ημίχρονο δεν... βλεπόταν - Η βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο έφερε την ισοφάριση στο 56' με τον Μουργκ και παρόλο που πίεσε για το 2-1 τη μεγάλη ευκαιρία για το γκολ είχαν οι φιλοξενούμενοι

5173079
Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε σε άλλη μια πρεμιέρα του στη φάση των ομίλων του Europa League, αλλά η ισοπαλία με την Ομόνοια (1-1) δεν ήταν και το καλύτερο ξεκίνημα στη φετινή όγδοη παρουσία του στους ομίλους.

Οι δύο βαθμοί που άφησε στην Τούμπα απέναντι στην ομάδα της Λευκωσίας θα πρέπει από την αρχή της διαδρομής να ψάξει να τους βρει στα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχει μπροστά του με Γρανάδα και PSV.



Με Μουργκ στο κλασικό «3-4-3»

O Αμπέλ Φερέιρα δεν άλλαξε την τακτική προσέγγιση των «ασπρόμαυρων», επιμένοντας στο 3-4-3, με μοναδική αλλαγή σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ, την παρουσία του Τόμας Μουργκ στο αρχικό σχήμα, αντί του Χρήστου Τζόλη.

Κλείσιμο
Ο Αυστριακός πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά και αρκετές επιθετικές προσπάθειες από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, είτε από τον άξονα, είτε από το δεξιό άκρο της επίθεσης.


Κακό ξεκίνημα με γκολ απ’ το πουθενά
Ο ΠΑΟΚ, αν και πήρε από νωρίς την κατοχή της μπάλας, βρέθηκε γρήγορα να κυνηγάει το σκορ. Απ’ το πουθενά. Στο 16’ η σέντρα του Λέτζιακς πέρασε παράλληλα από τους τρεις στόπερ και ο Μποτεάκ ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς γράφοντας το 0-1.



Το είχε πει, λες και το’ ξερε, την παραμονή του αγώνα ο Δημήτρης Γιαννούλης: «χάνουμε τη συγκέντρωση και το πληρώνουμε απευθείας σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας». Αυτό έγινε και με την Κρασνοντάρ, επαναλήφθηκε με την ΑΕΚ, έγινε και στην αποψινή πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι «ασπρόμαυροι» μπορεί να πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα, όμως είχαν να αντιμετωπίσουν μια κλειστή άμυνα και ένα τείχος που είχαν δημιουργήσει οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας. Η αναζήτηση του γκολ ήταν μια δύσκολη εξίσωση, παρά τις όποιες προσπάθειες έκανε ο πολύ καλός σ’ αυτό το κομμάτι, Γιαννούλης από την αριστερή πλευρά.

Επέμενε στους τρεις στόπερ…
Ο Ντάγκλας Αουγκούστο επέστρεψε μετά από επτάμιση μήνες σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και πριν τραυματιστεί μέσα στο διάστημα του lockdown. Ήταν η πρώτη κίνηση του Αμπέλ Φερέιρα, που για τους δικούς του λόγους επέμενε να διατηρεί στο χορτάρι της Τούμπας τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς κι ενώ η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ, με το χρόνο να κυλάει αντίστροφα.

Ο Αντόνιο Τσόλακ είχε ενέργεια και τελικές προσπάθειες, συνέχισε όμως να μην έχει το γκολ, που το είχε πιο εύκολο ο Τόμας Μουργκ. Ο Αυστριακός, όπως και με την ΑΕΚ, βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Με το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του 25χρονου μεσοεπιθετικού ο «Δικέφαλος» έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1) κι ενώ απέμενε μισή και πλέον ώρα μέχρι το φινάλε.



Με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να κρατάει το ματς στην ισοπαλία (σπουδαία απόκρουση του Σέρβου γκολκίπερ σε τετ α τετ με τον Τζιωνή) οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ της ανατροπής, αγγίζοντας το δεύτερο γκολ με τον Αουγκούστο και τον Γιαννούλη.

Από το 46’ μέχρι το 75’ ο ΠΑΟΚ είχε καλό ρυθμό, έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά μετά και τις τελευταίες δύο αλλαγές του Φερέιρα, που έριξε στο ματς Μπίσεσβαρ και Τζόλη, αντί των Μουργκ και Α. Ζίβκοβιτς, χάθηκε η ένταση και η κατοχή της μπάλας.

MVP: Ο Τόμας Μουργκ συνέχισε το βιολί του… Ο Αυστριακός βρήκε σε δεύτερο σερί ματς



ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ερίκ Μποτεάκ όχι μόνο σκόραρε για την Ομόνοια, αλλά ήταν με διαφορά ο καλύτερος της Ομόνοιας.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολλά ατομικά λάθη από το ξεκίνημα από τον Ινγκι Ινγκασον, που ήταν μέσα στη φάση του 0-1 (ξεκινάει από δικό του λάθος), γενικά ο Ισλανδός στόπερ δεν πατούσε καλά. Κι όμως η πρώτη αλλαγή ήταν ο Εσίτι…

Η ΓΚΑΦΑ: Η κάκιστη συνολική αμυντική λειτουργία 5-6 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στη φάση του 0-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σκοτσέζος Μάντεν ήταν κοντά στις φάσεις, άφησε σε πολλές περιπτώσεις το ρυθμό του αγώνα αποφεύγοντας να σφυρίξει, υπάρχει μια φάση στο β’ μέρος που η Ομόνοια ζητάει πέναλτι σε ανατροπή του Λέτζιακς από τον Μιχαηλίδη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Γκέλα για τον ΠΑΟΚ με το… καλησπέρα. Μπορεί να είχε 19 τελικές προσπάθειες, πάνω από 60% κατοχή της μπάλας, αλλά με εξαίρεση το πολύ καλό διάστημα του (46’-75’) δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλοστημένη Ομόνοια από τον Χένινγκ Μπεργκ, που βρήκε το γρήγορο γκολ και έφυγε δικαιότατα με το βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα



ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (62’ Ροντρίγκο), Σβαμπ, Εσίτι (46’ Αουγκούστο), Γιαννούλης, Μουργκ (73’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (62’ Σφιντέρσκι).

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτζιακς, Παπουλής (75’ Ασαντέ), Γκόμες, Γκόμεθ, Τζιώνης, Μποτεάκ (92’ Λοϊζου), Ντούρις (75’ Κακουλής).


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης