Europa League, Μπράγκα-ΑΕΚ 3-0: Βαριά ήττα και απογοήτευση για την Ένωση - Δείτε τα γκολ

Europa League, Μπράγκα-ΑΕΚ 3-0: Βαριά ήττα και απογοήτευση για την Ένωση - Δείτε τα γκολ

Ο Ολιβέιρα έχανε τις ευκαιρίες, ο Λιβάγια «χάριζε» γκολ στην Μπράγκα και η ΑΕΚ γυρίζει από την Πορτογαλία με μια βαριά ήττα (3-0) για την 1η αγωνιστική του Europa League, που της βάζει δύσκολα με το... καλημέρα στον όμιλο 

bragaaek
Το αήττητο σερί που «έτρεχε» η ΑΕΚ σε δέκα εκτός έδρας ματς στο Europa League έλαβε τέλος στην Πορτογαλία. Η Ένωση ηττήθηκε με 3-0 από την Μπράγκα με τα τέρματα των Γκαλένο (44'), Παουλίνιο (78') και Ρικάρντο Όρτα (88') στην πρεμιέρα του ομίλου. Οι χαμένες ευκαιρίες του Ολιβέιρα και τα δύο μοιραία λάθη του Λιβάια που... δώρισε δύο γκολ στην Μπράγκα κόστισαν ακριβά στην Ένωση. Ο Κροάτης επιθετικός έγινε αμέσως αλλαγή στην αλλαγή μάλιστα από τον Μάσιμο Καρέρα σε μια κίνηση με νόημα...



Με 3-5-2 ξεκίνησε ο Καρέρα και Ανσαριφάρντ – Ολιβέιρα στην κορυφή

Ο Μάσιμο Καρέρα είχε στο μυαλό του το 3-5-2 για τον αγώνα στην Πορτογαλία και αυτό παρέταξε αφήνοντας τον Λιβάια στον πάγκο και ξεκινώντας τους Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ στην κορυφή. Από την τριάδα της άμυνας άφησε εκτός τον Χνιντ και στη θέση του επέλεξε τον Σβάρνα μαζί με τους Τσιγκρίνσκι και Νεντελτσιάρου, με τον Τσιντώτα φυσικά στο τέρμα. Λόπες και Βασιλαντωνόπουλος έπαιζαν στις δύο πτέρυγες, με τους Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς και Μάνταλο, όπως αναμενόταν, στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, κόντρα στο αναμενόμενο επίσης 4-2-3-1 του Κάρλος Καρβαλιάλ της Μπράγκα.

Οι ευκαιρίες του Ολιβέιρα και το 1-0 της Μπράγκα στο χειρότερο σημείο
Ήταν φυσιολογικό η Μπράγκα να πιέσει από το ξεκίνημα, ασκώντας πρέσινγκ ψηλά όταν δεν είχε την μπάλα και κυκλοφορώντας την προσπαθώντας να ανοίξει την πολύ καλά οργανωμένη κιτρινόμαυρη άμυνα. Χώρους ωστόσο δεν έβρισκε, με τους Μάνταλο, Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ να βοηθούν πολύ στην ανασταλτική λειτουργία την συμπαγή τριάδα της άμυνας, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να προσπαθούν να απειλούν μόνο με μακρινά σουτ τα οποία δεν ανησυχούσαν τον Τσιντώτα. Αυτό που έψαχνε η ΑΕΚ ήταν να «χτυπήσει» στην κόντρα και έφτασε πολύ κοντά να το πετύχει μόλις στο 4' όταν ο Μάνταλος έβγαλε μια ωραία σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Ολιβέιρα δεν βρήκε στόχο.

Κλείσιμο
Το θέμα για την Ένωση ήταν να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα μόλις την ανακτούσε προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση. Η συγκέντρωση στην άμυνα υπήρχε σε μεγάλο βαθμό, αν και στο 38' μια στιγμή αδράνειας πήγε να κοστίσει στην Ένωση όταν ο ολομόναχος Φρανσέρτζιο αστόχησε σε κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Η μεγαλύτερη στιγμή της ΑΕΚ ήρθε στο 42' όταν από την εξαιρετική μπαλιά του Κρίστιτσιτς, ο Ολιβέιρα μπήκε προς τα μέσα αλλά δεν τελείωσε σωστά τη φάση με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ στο χειρότερο δυνατό σημείο. Στη σέντρα του Εσγκάιο, ο Γκαλένο πήρε την κεφαλιά από τον Βασιλαντωνόπουλο, με την μπάλα να παίρνει καμπύλη και να καταλήγει στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 1-0.

«Δώρο» δύο γκολ του Λιβάια στην Μπράγκα, αλλαγή στην αλλαγή τον έκανε ο Καρέρα

Η ΑΕΚ έπρεπε να αντιδράσει έχοντας δει την εστία της να παραβιάζεται πρώτη λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, ακριβώς όπως στον αγώνα των πλέι οφ με τη Βόλφσμπουργκ. Και είχε μια πραγματικά καλή στιγμή στο 50' από μια στατική φάση με τον Μάνταλο να φέρνει την μπάλα γλυκά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τσιγκρίνσκι να μην βάζει την προβολή με δύναμη με αποτέλεσμα ο Ματέους να μπλοκάρει. Από την άλλη η Μπράγκα έψαχνε πάντα τα μακρινά σουτ, όπως με τον Σεκέιρα στο 57' με τον Τσιντώτα σε ετοιμότητα. Την ίδια αντίδραση είχε ο Έλληνας γκολκίπερ και στο νέο μακρινό σουτ του Φρανσέρτζιο στο 61' με τον Γκαλένο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ.

Ο Καρέρα λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας έριξε και Λιβάια και Τάνκοβιτς στο ματς βγάζοντας Ανσαριφάρντ και Τσιγκρίνσκι και αλλάζοντας τον σχηματισμό σε 4-3-3. Και άμεσα (63') η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Λιβάια πέρασε για τον Τάνκοβιτς αυτός προσπάθησε να περάσει τον Ματέους και την μπάλα να φτάνει σε πλάγια θέση στον Ολιβέιρα, ο οποίος όμως σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων! Η Ένωση ήταν αναγκασμένη να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, με την Μπράγκα να απειλεί στο 72' στην αντεπίθεση με τον Σεκιέιρα να βγάζει μια πανέξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και τον Ρικάρντο Όρτα να αστοχεί σε μια μοναδική ευκαιρία.

Στο 78' ωστόσο το ματς τελείωσε οριστικά. Έπειτα από λάθος του Λιβάια στη μεσαία γραμμή ο Γκαλένο μπήκε κατά μέτωπο, πέρασε τον Νεντελτσιάρου και τροφοδότησε τον Παουλίνιο ο οποίος πρόλαβε Βασιλαντωνόπουλο και Σβάρβα τελειώνοντας τη φάση στη γωνία του Τσιντώτα για το 2-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο Νεντελτσιάρου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, με τον Ματέους να μπλοκάρει. Η Μπράγκα ολοκλήρωσε τη νίκη της με ένα τρίτο τέρμα στο 88' όταν έπειτα από νέο λάθος του Λιβάια στο κέντρο, η Μπράγκα έφυγε στην αντεπίθεση και ο Ρικάρντο Όρτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως ο Καρέρα έκανε τον Κροάτη αλλαγή στην αλλαγή (σε μια κίνηση με νόημα), περνώντας στη θέση του τον Μαχαίρα.

MVP: Ο Γκαλένο με γκολ και ασίστ παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.

Στο ύψος του: Ο Σεκέιρα ήταν όλη η αριστερή πλευρά της Μπράγκα, βγάζοντας κάθετες και δοκιμάζοντας από μακριά το πόδι του. Από την ΑΕΚ ο Σάκχοφ έκανε καλό ματς, τρέχοντας πολύ και καλύπτοντας τους χώρους.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ολιβέιρα για τις χαμένες ευκαιρίες του και ο Λιβάια για τα δύο σοβαρά λάθη του που έφεραν τα δύο γκολ της Μπράγκα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η γκάφα: Οι γκάφες για την ακρίβεια, τις οποίες έκανε ο Λιβάια που... δώρησε δύο γκολ στην Μπράγκα.

Το στραγάλι: Ο Μπουκέ δεν είχε ένα δύσκολο παιχνίδι διαιτητικά, αν και στο πρώτο μέρος σφύριζε λίγο πιο εύκολα κάποια φάουλ υπέρ της Μπράγκα. Αλλά ως εκεί.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ έμεινε πίσω στο σκορ στο χειρότερο δυνατό σημείο, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και ενώ είχε σταθεί καλά στα πρώτα 45 λεπτά. Η Ένωση πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας, αλλά πιο πολύ τις χαμένες ευκαιρίες του Ολιβέιρα, ο οποίος για την κλάση του δεν δικαιολογείται να μην σκοράρει μια από αυτές. Η Ένωση θα μπορούσε και στο δεύτερο ημίχρονο να βρει κάποιο γκολ σε άλλες δύο καλές στιγμές. Δεν το έκανε και από δύο αδιανόητα λάθη του Λιβάια δέχθηκε άλλα δύο τέρματα που τελείωσαν το ματς, ξεκινώντας με ήττα τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Europa League.

Οι συνθέσεις:

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Εσγκάιο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα, Κάστρο (92' Γκιλιέρμε), Φρανσέρτζιο (84' Μόουρα), Γκαλένο (84' Αλ Μουσράτι), Μεντέιρος (60' Αντρέ Όρτα), Ρικάρντο Όρτα (92' Νοβάις), Παουλίνιο

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι (62' Λιβάια, 89' Λιβάια), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (62' Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τσιτσιπάς σε Αντετοκούνμπο: Πάντα μιλάς τόσο πολύ στην προπόνηση;

Πρωτοσέλιδο στην Equipe η νίκη του Ολυμπιακου: Ο Βαλμπουενά τιμώρησε τη Μαρσέιγ (βίντεο)

Champions League - Δείτε όλα τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης