Europa League: Πάρτι της Λεβερκούζεν - Ανατροπή για την Άρσεναλ - Ήττα-σοκ για τη Νάπολι - Δείτε τα γκολ

Europa League: Πάρτι της Λεβερκούζεν - Ανατροπή για την Άρσεναλ - Ήττα-σοκ για τη Νάπολι - Δείτε τα γκολ

Η Άλκμααρ νίκησε Νάπολι και… κορωνοϊό - Έκανε ανατροπή και έγραψε ιστορία η Γρανάδα - Επίδειξη δύναμης με εξάρα η Λεβερκούζεν - Νίκες για Άρσεναλ και Ρόμα για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League

arsenalll
Αυλαία στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει αναμετρήσεις με πλούσιο θέαμα και γκολ!

Mε φανταστικό γκολ από τον Βενεζουελάνο εξτρέμ, Ντάργουιν Ματσίς, η Γρανάδα νίκησε 2-1 με ανατροπή την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, στην πρώτη της συμμετοχή στην Ευρώπη! Η PSV είχε ανοίξει το σκορ με τον Μάριο Γκέτσε, αλλά η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πήρε το "διπλό", αφού πρώτα είχε κάνει το 1-1 με τον Μολίνα. Στον όμιλο του ΠΑΟΚ, πλέον, οι Ανδαλουσιάνοι είναι πρώτοι με την ιστορική επικράτηση στο Phillips Stadion.

Η Άρσεναλ τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Ραπίντ στη Βιέννη, αλλά τελικά έφυγε με το τρίποντο. Για τους Αυστριακούς, ο Ταξιάρχης Φούντας άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος το λάθος του γκολκίπερ Λένο. Οι κανονιέρηδες βρήκαν τρόπο να σημειώσουν δύο γκολ, με κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ και πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουνγκ Μπόις-Ρόμα 1-2



Κλείσιμο
Δεν ήταν καλύτερη, αλλά η Ρόμα βρήκε τον τρόπο και ξεκίνησε με το δεξί το φετινό Europa League, παίρνοντας «κυνικό» διπλό στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις. Οι Τζιαλορόσι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ μόλις από το 14' από το εύστοχο πέναλτι του Νσάμ, δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της και χρειάστηκε και τη συνδρομή του Πάου Λόπεθ σε δύο περιπτώσεις για να μείνει ζωντανή. Κι αφού άντεξε, με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και σε ισάριθμες τελικές στο στόχο, πρώτα με Πέρες στο 69' και μετά με τον πρωτάρη, Κουμπούλα, έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε ένα δύσκολο, αλλά πολύ σημαντικό τρίποντο για την πρωτιά και την πρόκριση.

Εύκολο διπλό από την άλλη πήρε η Κλουζ στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, με τα γκολ των Ροντόν (53') και Ντέακ (πεν. 74') στο δεύτερο ημίχρονο να είναι αρκετά για να τη βάλουν στην κορυφή του ομίλου.   

Γιουνγκ Μπόις - Ρόμα 1-2
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Κλουζ 0-2

Βαθμολογία
1. Κλουζ 3 (2-0)
2. Ρόμα 3 (2-1)
3. Γιουνγκ Μπόις 0 (1-2)
4. ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0 (0-2)


2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ραπίντ Βιέννης – Αρσεναλ 1-2: Πάλεψε ο Φούντας, το γύρισαν οι Gunners



Η Ραπίντ Βιέννης φιλοδοξεί να πάρει το δεύτερο εισιτήριο και αυτή ήταν η πιο δύσκολη αποστολή της, καθώς υποδέχτηκε την Αρσεναλ. Οι Αυστριακοί έβαλαν πραγματικά ζόρια στους Gunners και μάλιστα προηγήθηκαν, αγχώνοντάς τους. Γι’ αυτό φρόντισε πρώτα ο Λένο και έπειτα ο Ταξιάρχης Φούντας. Ο Ελληνας επιθετικός έλαβε το απρόσμενο δώρο του αντίπαλου τερματοφύλακα και πλάσαρε εύστοχα σε πρώτο χρόνο (51’). Ηταν το όγδοο τέρμα του σε εννέα ματς σε όλες τις διοργανώσεις και λίγο έλειψε να βάλει κι άλλο, αλλά το πλασέ του έξυσε το οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, η κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ (70’) και το πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ (74’) έδωσαν το τρίποντο στους Λονδρέζους.

Ανατροπή υπήρξε και στην Ιρλανδία, απ’ όπου η Μόλντε έφυγε με νίκη 1-2 επί της Ντάνταλκ (35’ Μάρεϊ – 61’ Χουσαΐν, 72’ Ομοϊτζουάνφο).

Ραπίντ Βιέννης – Αρσεναλ 1-2
Νταντάλκ – Μόλντε 1-2

Βαθμολογία
1. Αρσεναλ 3 (2-1)
2. Μόλντε 3 (2-1)
3. Ραπίντ Βιέννης 0 (1-2)
4. Ντάνταλκ 0 (1-2)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Λεβερκούζεν-Νις 6-2



Μετά και την πορεία της ως το Final-8 του περασμένου Europa League, η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει τον ρόλο του φαβορί στον όμιλό της και το δικαιολόγησε εμφατικά απέναντι στη Νις. Οι Ασπιρίνες διέλυσαν την ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά με 6-2, χάρη σε ένα εκπληκτικό δεύτερο 45λεπτο στο οποίο πέτυχαν 4 γκολ (79', 83' Μπελαράμπι, 61' Ντιαμπί, 87' Βιρτς), καθιστώντας έτσι ανώφελη τη μείωση του σκορ από τους Γάλλους στο 31' με τον Γκουιρί μετά το γρήγορο αρχικό 2-0 (11' Αμίρι, 16' Αλάριο). Μόνο τιμητικό μπορεί να θεωρηθεί το τελικό 6-2 από τον Κλοντ-Μορίς στο 90', το οποίο και μετέτρεψε από την πρεμιέρα την ομάδα του Πέτερ Μπος σε αφεντικό του γκρουπ.

Στο άλλο ματς, η Χάποελ Μπερ Σεβά με δύο «κολλητά» γκολ του Ακολάτσε στο 86' και το 88', λύγισε την αντίσταση της Σλάβια Πράγας που είχε ισοφαρίσει στο 75' και επικράτησε με 3-1. 

Λεβερκούζεν - Νις 6-2
Χαποέλ Μπερ Σεβά - Σλάβια Πράγας 3-1

Βαθμολογία
1. Μπάγερ Λεβερκούζεν 3 (6-2)
2. Χάποελ Μπερ Σεβά 3 (3-1)
3.Σλάβια Πράγας 0 (1-3)
4. Νις 0 (2-6)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Λεζ Πόζναν-Μπενφίκα 2-4



Είναι μία από τις ακριβότερες και πιο φιλόδοξες ομάδες του φετινού Europa League. Με αυτό το «βάρος», η Μπενφίκα τα πήγε επαρκώς καλά στην πρεμιέρα, παίρνοντας το διπλό στην έδρα της Λεχ Πόζναν έστω και με δυσκολία. Οι Αετοί σκόραραν πρώτοι με πέναλτι του Πίζι (9'), όμως, με δύο γκολ του Ίσακ οι Πολωνοί έβρισκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν σε 2-2 (15', 49'). Ωστόσο, η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου είχε σε εκπληκτικό βράδυ τον νεοφερμένο, Ντάρβιν Νούνιεζ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (42', 60', 90+3΄) και έδωσε τα καθοριστικά «χτυπήματα» για το τελικό 2-4, που την φέρνει στην κορυφή.

Παράλληλα, ιδανικό ξεκίνημα για τον στόχο της πρόκρισης έκανε η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ, η οποία απέδρασε με 2-0 από την έδρα της Σταντάρ Λιέγης, χάρη στα γκολ του φορμαρισμένου Τάβερνιερ (9 γκολ, πρώτος σκόρερ της φέτος) και του Ρουφ στις καθυστερήσεις του ματς. 

Λεχ Πόζναν - Μπενφίκα 2-4
Σταντάρ Λιέγης - Ρέιντζερς 0-2

Βαθμολογία
1. Μπενφίκα 3 (4-2)
2. Ρέιντζερς 3 (2-0)
3. Λεχ Πόζναν 0 (2-4)
4. Σταντάρ Λιέγης 0 (0-2)

5ος όμιλος

Αϊντχόφεν – Γρανάδα 1-2: Η... πρωτάρα κότα έχει το ζουμί

Από την μια, η Αϊντχόφεν των 361 διεθνών αγώνων, του ενός Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1988) και του ενός Κυπέλλου UEFA (1978). Και από την άλλη, η Γρανάδα της παρθενικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα και της μηδενικής εμπειρίας εκτός συνόρων.



Ε και; Η εξαιρετική ομάδα του Ντιέγο Μαρτίνεθ, με ανατροπή μάλιστα, άλωσε το «Φίλιπς Στάντιον» (2-1 την PSV) και, με το «καλημέρα» της φάσης ομίλων του Europa League, πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον πέμπτο όμιλο, αυτόν του ΠΑΟΚ, τον οποίο οι Ισπανοί υποδέχονται την επόμενη Πέμπτη (29/10, 22:00).

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, το οποίο σημαδεύτηκε από τον (πιθανότατα σοβαρό) τραυματισμό του Μαξίμ Γκοναλόνς η Αϊντχόφεν, η οποία ήταν αήττητη μέχρι απόψε, αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μάριο Γκέτσε, ο οποίος ολοκλήρωσε ιδανικά την κεφαλιά – ασίστ του Ντένζελ Ντάμφρις. Ήταν το πρώτο διεθνές γκολ του Γερμανού από τον Σεπτέμβριο του... 2016!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ

Η Γρανάδα, η οποία δεν έδειξε... τρακαρισμένη σε κανένα σημείο, μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 57' με προσπάθεια του... 38χρονου (!) Χόρχε Μολίνα στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στον τερματοφύλακα Ιβόν Μβογό, προτού αναπαυτεί στα δίχτυα.

Η ισοφάριση του βετεράνου επιθετικού έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι εννέα λεπτά αργότερα πήραν προβάδισμα, ύστερα από ταχύτατη αντεπίθεση και καταπληκτική εκτέλεση του Ντάργουϊν Ματσίς, ο οποίος πριν από ενάμισι χρόνο είχε απασχολήσει μεταγραφικά την ΑΕΚ.

Η PSV προσπάθησε να αντιδράσει και να γλιτώσει την ήττα, αλλά ο Ρουί Σίλβα ήταν πολύ σταθερός κάτω από τα δοκάρια, συμβάλλοντας σε μια ιστορική νίκη για την Γρανάδα, η οποία επιβεβαιώνει τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε πέρυσι στην ισπανική Liga, αλλά και φέτος στα προκριματικά του Europa League.

Αϊντχόφεν (Ρόγκερ Σμιντ): Μβογό – Ντάμφρις, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Μποσκάλι, Μαξ – Γκέτσε (46' Φίρχεφερ), Σανγκαρέ, Χέντριξ – Ιχαταρέν, Μάλεν, Μάουρο Ζούνιορ (73' Μαντουέκε).

Γρανάδα (Ντιέγο Μαρτίνεθ ): Ρουί Σίλβα – Φουλκιέ, Σάντσεθ, Βαγέχο, Νέβα – Μίγια (81' Ετέκι), Ερέρα - Ματσίς (81' Σόρο), Γκοναλόνς (35' λ. τρ. Μοντόρο), Πουέρτας – Χόρχε Μολίνα (69' Λουίς Σουάρες).

6ος όμιλος

Ή αλλιώς ο όμιλος του διπλού! Η αποδεκατισμένη λόγω κορωνοϊού, Άλκμααρ πήρε σπουδαία νίκη, επικρατώντας εκτός έδρας με 1-0 της Νάπολι στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Europa League.



Η ολλανδική ομάδα, μπορεί να ήταν το αουτσάιντερ έχοντας, μάλιστα, 11 απουσίες λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο με έξυπνο παιχνίδι και μπλοκάροντας τα ατού των αντιπάλων της, κατάφερε να πάρει το τρίποντο και να αρχίσει ιδανικά στη διοργάνωση. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Γέσπερ στο 57’.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σοσιεδάδ πήρε τη νίκη στην έδρα της Ριέκα στο 90' με τον Μπαουτίστα.

Τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου

Νάπολι – Άλκμααρ 0-1
Ριέκα – Σοσιεδάδ 0-1

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τσιτσιπάς σε Αντετοκούνμπο: Πάντα μιλάς τόσο πολύ στην προπόνηση;

Πρωτοσέλιδο στην Equipe η νίκη του Ολυμπιακου: Ο Βαλμπουενά τιμώρησε τη Μαρσέιγ (βίντεο)

Champions League - Δείτε όλα τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης