Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ 2-3: Σόκαραν τη «Βασίλισσα» οι αποδεκατισμένοι Ουκρανοί - Δείτε τα γκολ

Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ 2-3: Σόκαραν τη «Βασίλισσα» οι αποδεκατισμένοι Ουκρανοί - Δείτε τα γκολ

Τι και αν παρουσιάστηκε... μισή λόγω κορωνοϊού, η Σαχτάρ έκανε άνω - κάτω τη Ρεάλ επικρατώντας 3-2 στη Μαδρίτη για την 1η αγωνιστική του Champions League - Ακυρώθηκε γκολ του Βαλβέρδε στις καθυστερήσεις

real_saxtar
Τι και αν η Σαχτάρ παρουσιάστηκε με 10 απουσίες λόγω κορωνοϊού (Κριφτσόφ, Ματβιένκο, Ισμαΐλι, Στεπανένκο, Άλαν Πάτρικ, Κοβαλένκο, Τάισον, Μοράες, Μπόλμπατ) κατάφερε να σοκάρει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη επικρατώντας στην πρεμιέρα του ομίλου με 3-2. Η «Βασίλισσα» πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο, όπου έκανε μόλις δυο τελικές και δέχθηκε… τρία γκολ, το χειρότερο α’ μέρος της στη διοργάνωση από το 2005. Στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε σωστά γκολ του Βαλβέρδε. Δώδεκα φορές ξεκίνησε εντός έδρας η Ρεάλ το Champions League και, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, μετρούσε ισάριθμες νίκες. Ωστόσο, η Σαχτάρ της… έσβησε το σερί. Τι λένε οι οιωνοί; Καμία ομάδα στην ιστορία δεν έχει κατακτήσει το Champions League έχοντας αρχίσει με ήττα.



Η Σαχτάρ πέτυχε τρία γκολ στο α’ μέρος!

Η Ρεάλ που παρουσιάστηκε χωρίς τον Μπενζεμά στο βασικό σχήμα μπήκε πιο δυνατά, πίεσε και μόλις στο 4ο λεπτό έχασε την πρώτη ευκαιρία, όταν από το τακούνι του Μαρσέλο, ο Ασένσιο δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Σαχτάρ πάντως μετά το δεκάλεπτο άρχισε να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα, βρήκε κενά και με «όπλο» την ταχύτητα έβγαλε αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, στο 14' έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Κουρτουά κατάφερε να νικήσει τον Μάρλος. Οι Ουκρανοί ήταν εξαιρετικά στημένοι, πιο επικίνδυνοι και στο 29' άνοιξαν το σκορ. Ο Κορνιένκο έκανε εντυπωσιακή κούρσα από τ' αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έδωσε τη σωστή στιγμή στον Τετέ που δεν αστόχησε για το 1-0. Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως ο Γιόβιτς στο 31' δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Ηταν μόλις η 2η τελική προσπάθεια της «Βασίλισσας» στο ματς, μιας και οι Ουκρανοί είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους. Ετσι, στο 33' ήρθε το δεύτερο σοκ για τους Μαδριλένους. Ο Τετέ βρήκε χώρο, έκανε τη σουτάρα, ο Κουρτουά έδιωξε, όμως ο Βαράν υπό την πίεση του Ντεντίνιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του...
Η Ρεάλ ήταν αδύναμη να αντιδράσει και η Σαχτάρ το εκμεταλλεύθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο! Ετσι, στο 42ο λεπτό ήρθε το τρίτο γκολ των Ουκρανών. Η φιλοξενούμενη βρήκε χώρους κι από το άψογο τακούνι του Τετέ, ο Σόλομον με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 3-0. Ηταν η πρώτη φορά από το 2005, που η Ρεάλ Μαδρίτης δέχθηκε τρία γκολ (από τη Λυών) στο Champions League.

Απάντηση της Ρεάλ, αλλά…

Κλείσιμο
Ο Ζιντάν πέρασε στο ματς τον Μπενζεμά, η Ρεάλ πίεσε ασφυκτικά, εκμεταλλεύθηκε τα σημάδια κόπωσης των Ουκρανών κι έβαλε αρκετά δύσκολα. Ετσι, στο 53’ μπήκε ξανά στο «κόλπο», με τον Μόντριτς να σκοράρει με ένα απίθανο σουτ έξω από την περιοχή. Ο Γάλλος έβαλε στο 58’ τον Βινίσιους και ο Βραζιλιάνος τον δικαίωσε σε χρόνο… ρεκόρ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, ο Βινίσιους έκλεψε από τον Μάρλος και με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 3-2. Η Ρεάλ πίεσε, αλλά η Σαχτάρ ήταν αυτή που είχε τεράστια ευκαιρία στο 65’ με τον Τετέ, ο οποίος νικήθηκε από τον Κουρτουά.

Μετά το 70’ η Ρεάλ δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, η Σαχτάρ αμυνόταν σωστά και στο 80’ βρήκε ξανά δίχτυα. Ωστόσο, το γκολ του Μάρλος δε μέτρησε ποτέ, μιας και ο Τετέ που έκανε την πάσα ήταν οφσάιντ. Στα τελευταία λεπτά η Ρεάλ τα έδωσε όλα, έκλεισε τους Ουκρανούς στην περιοχή τους και στο 93’ ήρθε η… ισοφάριση, αλλά για λίγο! Ο Βαλβέρδε έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο Βινίσιους ήταν μπροστά από τον Τρούμπιν και το γκολ δε μέτρησε ποτέ!

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Champions League: Μονομαχίες Μπάγερν-Ατλέτικο και Άγιαξ-Λίβερπουλ - Όλα τα γκολ της Τρίτης

Μπόλονι: Με σοκάρει η έλλειψη εμπιστοσύνης στον Παναθηναϊκό - Σώσαμε τον ΠΑΟΚ

«Στοπ» στην επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα - Χωρίς κόσμο Ολυμπιακός-Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ-Ομόνοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης