To Champions League αρχίζει, ο Ολυμπιακός ονειρεύεται!

To Champions League αρχίζει, ο Ολυμπιακός ονειρεύεται!

Οι όμιλοι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ξεκινούν με τεράστιο ενδιαφέρον και τον Ολυμπιακό να δίνει τη δική του μάχη!

osfp_thema
bwin - Αποδόσεις που δεν έχεις ξαναδεί στο Champions League! |21+

Επιτέλους, Champions League! Αν και η πανδημία του κορωνοϊού δημιουργεί ξεχωριστές συνθήκες στον παγκόσμιο αθλητισμό, η επιστροφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ποδοσφαίρου είναι ένα πολύ ευχάριστο μαντάτο για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, καθώς υπόσχεται μεγάλες αναμετρήσεις και εκπληκτικό θέαμα!
Ο Ολυμπιακός και οι όμιλοι που ξεχωρίζουν

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συμμετέχει στους ομίλους του Champions League και η κληρωτίδα τον έριξε στον τρίτο όμιλο, ο οποίος είναι εξαιρετικά αμφίρροπος. Η Μάνντσεστερ Σίτι αποτελεί το μεγάλο φαβορί του γκρουπ κι από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» θα παλέψουν με τη Μαρσέιγ και την Πόρτο για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα νοκ άουτ ή για την τρίτη που οδηγεί στο Europa League. Η ομάδα του Μαρτίνς ξεκινά την περιπέτειά της στ' αστέρια εντός έδρας την Τετάρτη, με αντίπαλο τη Μαρσέιγ.

To παιχνίδι στο Champions League πιο αληθινό από ποτέ με ενισχυμένες αποδόσεις και εκατοντάδες αγορές! |21+

Ο τρίτος όμιλος ξεχωρίζει λόγω του ελληνικού ενδιαφέροντος, όμως η δράση θα είναι καθηλωτική και σε άλλα γκρουπ! Ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός αναμένεται στο όγδοο, στο οποίο συνυπάρχουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λειψία, η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της περσινής διοργάνωσης για να αποκλειστεί από τους Παριζιάνους, με τους οποίους βρίσκεται στον ίδιο όμιλο! Η συνύπαρξη Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους στον έβδομο όμιλο υπόσχεται μεγάλα ματς, καθώς και αυτή της Ρεάλ Μαδριτης με την Ίντερ στον δεύτερο. Στο τέταρτο γκρουπ, στο οποίο συμμετέχουν ο Άγιαξ, η Αταλάντα, η Λίβερπουλ και η Μίντιλαντ, αναμένεται... καταιγισμός από γκολ!



Aπό την πρώτη αγωνιστική ξεχωρίζει η μάχη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Παρί Σεν Ζερμέν. Η φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης εκκινεί την προσπάθειά της εντός έδρας κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», για δύο ομάδες που συναντώνται ξανά μετά τον Μάρτιο του 2019. Τότε, για τη φάση των «16» του Champions League, οι Παριζιάνοι έφυγαν νικητές από το Ολντ Τράφορντ και το 0-2 έμοιαζε καταδικαστικό για την αγγλική ομάδα. Τα δεδομένα ανατράπηκαν πλήρως τρεις εβδομάδες αργότερα, με το σύνολο του Σόλσκιερ να αποδρά από τη γαλλική πρωτεύουσα με την πρόκριση, χάρη σε ένα πέναλτι – γκολ του Ράσφορντ στις καθυστερήσεις (1-3).

Η «ερυθρόλευκη» μάχη

Κλείσιμο
Αναμφίβολα, οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στην προσπάθειά της για πρόκριση μια σειρά από αξιόμαχους αντίπαλους. Η αρχή γίνεται με αντίπαλο τη Μαρσέιγ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένας αγώνας που μοιάζει ως ο πλέον κρίσιμος για την έκβαση του ομίλου. Σε ενδεχόμενη νίκη, οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο μεταφέρουν το άγχος στην πλευρά του Βίλας Μπόας και των παικτών του, αλλά δημιουργούν και θετικό μομέντουμ ενόψει του ταξιδιού στο Ντραγκάο την επόμενη εβδομάδα. Η παράδοση όμως, δεν βρίσκεται με το μέρος της ελληνικής ομάδας. Τις δύο προηγούμενες φορές που η Μαρσέιγ παρατάχθηκε στο Φάληρο, έφυγε νικήτρια. Την πρώτη, επιβλήθηκε 1-2, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1994-95 και πριν από εννέα χρόνια νίκησε 1-0 -και τότε- στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Βέβαια, εκείνη τη χρονιά, ο Ολυμπιακός πήρε ρεβάνς, αλώνοντας τη Μασσαλία στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου!

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ: Κάθε λεπτό του αγώνα παίζει στη bwin. |21+



Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μια καλή σεζόν στην Ευρώπη, με highlight φυσικά την μεγάλη πρόκριση μέσα στην έδρα της Άρσεναλ τον περασμένο Φεβρουάριο. Η ομάδα του Μαρτίνς αποδείχθηκε μαχητική σε έναν δύσκολο όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα, πήρε την τρίτη θέση που την οδήγησε στο Europa League και εκεί, αφού πέρασε την Άρσεναλ, αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τη Γουλβς στους «16». Φέτος, ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος, κράτησε ένα σημαντικό μέρος του κορμού του και πρόσθεσε εμπειρία στα άκρα της άμυνας (Ραφίνια, Χολέμπας), καθώς και στον άξονα (Εμβιλά). Ο Γιούσεφ Ελ Αραμπί ηγείται της επίθεσης και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Προέρχεται από χατ-τρικ στο 4-0 της ομάδας του επί του Ατρόμητου, ενώ είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ στη Σούπερ Λιγκ, μετρώντας ήδη πέντε γκολ. Στο πρώτο ματς με την Ομόνοια, στο οποίο ο Ολυμπιακός κλείδωσε τη συμμετοχή του στους ομίλους, ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει στις καθυστερήσεις. Αναμφίβολα, ο Μαρτίνς περιμένει από αυτόν να δείξει την κλάση του και στην πρεμιέρα του Champions League.

Οι κορυφαίοι της νέας γενιάς!

Όπως και κάθε χρόνο στη διοργάνωση, έτσι και φέτος στα γήπεδα της Ευρώπης θα παραταχθεί μια σειρά από νεαρούς παίκτες, οι οποίοι έχουν ήδη δείξει τα διαπιστευτήριά τους και αναμένεται να καθηλώσουν με τις εμφανίσεις τους! Ο Κίλιαν Εμπαπέ οδήγησε μαζί με τον Νεϊμάρ την Παρί Σεν Ζερμέν σε ένα ακόμα πρωτάθλημα στη Γαλλία, σημειώνοντας 17 γκολ σε 20 αναμετρήσεις, μέχρι το πρόγραμμα να διακοπεί οριστικά λόγω κορωνοϊού. Στο Champions League, οι Παριζιάνοι έφτασαν μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκαν από την Μπάγερν. Αν και μόλις 21, ο Εμπαπέ έχει ήδη παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο και έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει πανικό στις αντίπαλες άμυνες.

Διαφορετικό στιλ, αλλά επίσης επιθετικός και.. killer, είναι ο 20χρονος Έρλικ Χάαλαντ της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο πανύψηλος Νορβηγός φορ συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό από το προηγούμενο Champions League. Στο πρώτο μισό της σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Ζάλτσμπουργκ και στο δεύτερο αυτή της Ντόρτμουντ. Σημείωσε συνολικά 8 γκολ και αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης, πίσω μόνο από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι! Ο συμπαίκτης του στη Ντόρτμουντ, Τζέιντον Σάντσο, είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα νεαρά πρότζεκτ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και το απέδειξε με την περσινή χρονιά του. Ο Άγγλος εξτρέμ μοίρασε 16 ασίστ μόνο στη Bundesliga την περασμένη σεζόν, όντας ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές πάσες σε μία χρονιά στην ιστορία της ομάδας! Παράλληλα, σημείωσε 17 γκολ, έχοντας συμμετοχή σε 33 τέρματα (γκολ και ασίστ) συνολικά!

bwin - Κορυφαίο live στοίχημα στο Champions League|21+

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ της Λίβερπουλ είναι 21 ετών και έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο, καθώς και τις καρδιές των φίλων της ομάδας. Ο Άγγλος αποτελεί ήδη ένα από τα κορυφαία δεξιά μπακ της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας και ο πλουραλισμός στο παιχνίδι του, η σταθερότητα και η εκπληκτική συνεισφορά τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό πλάνο τον καθιστούν ένα από τα πιο σημαντικά «εργαλεία» για τον Γίργκεν Κλοπ. Η κάτοχος του τίτλου, Μπάγερν Μονάχου, δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει το δικό της ξεχωριστό νεαρό ποδοσφαιριστή. Ο Αλφόνσο Ντέιβις αποκτήθηκε από το MLS, έχοντας πίσω του μια τρομερή ιστορία, καθώς γεννήθηκε σε καταυλισμό προσφύγων. Η ραγδαία εξέλιξή του έχει εκτινάξει τις μετοχές του, καθώς μολονότι πήγε στο Μόναχο ως αριστερός εξτρέμ, υπό τις οδηγίες του Χάνσι Φλικ καθιερώθηκε ως αριστερό μπακ και έκανε εκπληκτικά παιχνίδια. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εμφανίσεις του 17χρονου Καμαβινγκά της Ρεν, το όνομα του οποίου ακούγεται για όλες τις μεγάλες ομάδες, του Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης καθώς και όλων των νεότερων που θα «λάμψουν» στη φετινή διοργάνωση, δημιουργώντας τις δικές τους ιστορίες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης