Super League 1, ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολη 1-3: Το άστρο του... Μπαράλες - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολη 1-3: Το άστρο του... Μπαράλες - Δείτε τα γκολ

Με τον Μπαράλες να χτυπάει δύο φορές και τον Φερνάντεθ να σκοράρει στα... χασομέρια, ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε νικητής με 3-1 από το Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League 1 - Ο Μούζεκ το γκολ της ΑΕΛ

ael_18
Με πρωταγωνιστή τον Χερόνιμο Μπαράλες, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ με 3-1 και έμεινε ψηλά, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που παρέμειναν χαμηλά στην κατάταξη.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τον Ναγκί κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπέρτο, Ηλιάδη, Μούζεκ, Φιλίπ Στελιάνο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σπαρβ, Σεσέροβιτς στα «6αρο- 8άρια», τον Μιλοσάβλιεβιτς σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, τους Πλατέλλα, Τόρζε στα άκρα και τον Πινακά στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Πασαλίδη, Τασουλή στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαλιέντε, Μουνάφο στον άξονα και τους Σίτο, Ριέρα, Κρέσπι μεσοεπιθετική τριπλέτα από τα αριστερά προς τα δεξιά πίσω από τον φορ Μπαράλες.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η ΑΕΛ ελέω ελλείψεων παρατάχθηκε, όπως και στη Ριζούπολη πριν τη διακοπή, με «πειραματικά» κέντρο άμυνας όπου και απαρτίζονταν από τον Ηλιάδη (περισσότερο «6άρι») και Μούζεκ (μπακ).

Ο ΜΠΑΡΑΛΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ (4χ4) ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ!

Για αρχή θα θέλαμε να σταθούμε σε ένα... μεταφυσικό, ως ένα βαθμό, γεγονός. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους Αρκάδες μπροστά στο σκορ 1-0, χάρις σε γκολ/κεφαλιά του Μπαράλες στο 42', μετά από σέντρα του Κώτσιρα.

Κλείσιμο


Οι δυο τους μάλιστα είχαν συνεργαστεί ανάλογα και πριν τη διακοπή στο Αγρίνιο και μέχρι εδώ όλα φαντάζουν νορμάλ. Παράλληλα ο Αργεντινός φορ έχει πλέον βρει δίχτυα και στα 4 εν Ελλάδι παιχνίδια του που έχει αντιμετωπίσει τους «βυσσινί», φαινόμενο που δεν συναντιέται συχνά και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

Ετσι έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στις... αποσκευές της, μετά ένα 45λεπτο που δεν ήταν ιδιαίτερα καλό. Ούτε και κακό πάντως. Ντερμπάκι θα χαρακτηρίζονταν περισσότερο. Οι Αρκάδες, κυρίως στην αρχή, είχαν τον έλεγχο και κατοχή μπάλας ακόμη και σε επίπεδα 60% και απείλησαν με την κεφαλιά του Σουάρεθ σε στατική φάση (37') και 1-2 ενέργειες/τελικές του Σίτο (ήταν ιδιαίτερα κινητικός).

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΡΖΕ ΠΡΙΝ ΤΟ 0-1

Ωστόσο και οι «βυσσινί» απώλεσαν καλές ευκαιρίες, η πρώτη με την εξ΄ επαφής προβολή του Πινάκα στο 10' (απέκρουσε δύσκολα/όμορφα ο Παπαδόπουλος), ενώ δευτερόλεπτα πριν το τέρμα του Μπαράλες θα μπορούσαν εκείνοι να πανηγυρίσουν. Τότε ο Τόρζε, μετά από «σύγχυση» στα καρέ των φιλοξενουμένων βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Τι σου είναι η μπάλα λοιπόν, αφού αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα.

Στη «σούμα» όμως οι Αρκάδες πατούσαν κάπως καλύτερα και το συγκεκριμένο διάστημα έκαναν 9 τελικές, εκ των οποίων οι 6 μέσα από το «κουτί» του Ναγκί.

ΤΙ... ΕΒΓΑΛΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



Εναρξη στο δεύτερο μισό και η ΑΕΛ έδειξε διατεθειμένη να βγει μπροστά. Εμενε ψηλά, είχε 1-2 απειλητικές στιγμές (κυρίως με τον Πλατέλλα) και στο 70' έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Τότε σε στατική φάση ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε πορεία προς τη δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου, ο οποίος όμως παρότι είχε σώματα μπροστά του εκτινάχθηκε και απέκρουσε με το ένα χέρι. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ από τον 30χρονο πορτιέρε και κάπου εκεί οι μεν «βυσσινί» γύρισαν το σύστημα περισσότερο σε 4-4-2 (με Πινακά, Νικολιά μπροστά, Μιλοσάβλιεβιτς «8άρι»), οι δε Αρκάδες έδωσαν ύψος με την είσοδο του Ιγκλέσιας.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΑΡΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2-0



Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο τέταρτο, αλλά πριν καλά-καλά οι «μονομάχοι» βρουν τα πατήματά τους από τις πρόσφατες αλλαγές, υπήρξαν... εξελίξεις. Μετά από λάθος των γηπεδούχων στο 75' ο Τιλίκα έγινε κάτοχος της μπάλας, έδωσε στον Λουίς Φερνάντεθ, οι δυο τους συνδυάστηκαν ξανά, η άμυνα των «βυσσινί» ήταν ανοργάνωτη και ο Βραζιλιάνος έστρωσε στον Μπαράλες που από κοντά πλάσαρε εύστοχα. Ετσι «κλείδωσε», σε μεγάλο βαθμό, τη νίκη των Αρκάδων και επιβεβαίωσε πως είναι ο «δήμιος» των «βυσσινί».

Ο ΜΟΥΖΕΚ ΜΕΙΩΣΕ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ 3-1


Λίγο πριν το φινάλε, 89', οι «βυσσινί» ξαναμπήκαν στο ματς με την κεφαλιά του Μούζεκ και τα τελευταία 5 λεπτά των καθυστερήσεων... προμήνυαν πως θα έχουμε φινάλε γκραν γκινιόλ. Οι «βυσσινί» βγήκαν μπροστά, αλλά αυτό συνεπάγονταν κενούς χώρους και στο 90'+4' ο Μπόρχα Φερνάντεθ έδωσε «έτοιμο» γκολ στον Λουίς Φερνάντεθ, που πλάσαρε εύστοχα προ κενής εστίας και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 3-1. Σε μία φάση που «βρέθηκαν» οι δύο εκ των αλλαγών του Αστέρα.



MVP: Ο Μπαράλες. Ο Αργεντινός φορ βρήκε δις στόχο και συνέχισε την παράδοση που τον φέρνει να χρίζεται σκόρερ σε όλα τα παιχνίδια του κόντρα στην ΑΕΛ. Παράλληλα στη φάση του 1-0 έδειξε, ξανά, πως είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης στην Ελλάδα όταν η μπάλα βρίσκεται στον αέρα.

Στο ύψος του: Οι Παπαδόπουλος, Κώτσιρας. Ο γκολκίπερ του Αστέρα έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις με το σκορ στο 0-0 (σε προβολή του Πινακά) και κυρίως όταν η ομάδα του ήταν μπροστά με το «εύθραυστο» 1-0, στην κεφαλιά του Ηλιάδη. Κυρίως η δεύτερη ήταν φανταστική. Ο μπακ των Αρκάδων έδωσε την ασίστ για το πρώτο γκολ του Μπαράλες, «έφτιαξε» 1-2 καλές φάσεις (π.χ. του Λουίς Φερνάντεθ) και ήταν αρκετά καλός.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τόρζε. Ο Ρουμάνος ακραίος δεν βοήθησε ανάλογα με την αξία του και το τι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΛ. Μάλιστα απώλεσε και μία μεγάλη ευκαιρία με το σκορ στο 0-0.

Η «γκάφα»: Την έκανε η άμυνα της ΑΕΛ στη φάση του δεύτερου γκολ του Αστέρα. Απώλεσε την κατοχή, οι Τιλίκα, Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες πάτησαν περιοχή, είχαν υπεραρυθμία και ο τελευταίος πλάσαρε αμαρκάριστος.


Το «στραγάλι»: Χωρίς προβλήματα έβγαλε το παιχνίδι ο Κουμπαράκης και οι βοηθοί του. Αλλωστε δεν είχε τη «δύσκολη» φάση.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ηταν από τα ματς που σε μεγάλο βαθμό κρίνονται στην αποτελεσματικότητα. Στο 0-0 η ΑΕΛ είχε τη μεγάλη της ευκαιρία με τον Τόρζε και αμέσως μετά ο Μπαράλες άνοιξε το σκορ. Αν εκεί γίνονταν το 1-0, ίσως και να μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι. Πάντως ο Αστέρας έβγαλε φάσεις και διαχειρίστηκε σωστά το ματς. Στη «σούμα» ήταν ένα κλικ καλύτερος.

ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος (71' Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μούζεκ, Φίλιπ, Σπαρβ, Σεσέροβιτς (71' Νικολιάς), Μιλοσάβλιεβιτς (85' Γλυνός), Τόρζε (55' Τρούγιτς), Πλατέλλας (85' Ζαχαράκης), Πινακάς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Τασούλης, Μουνάφο (72' Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Κρέσπι (88' Μπόρχα Φερνάντεθ), Σίτο (61' Τιλίκα), Ριέρα (61' Λουίς Φερνάντεθ), Μπαράλες (89' Ορόσκο).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπατής

Στο «Γεντί Κουλέ» ο παρατηρητής Κλάτενμπεργκ

Συλλυπητήρια των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τον θάνατο του Κώστα Μπατή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης