Μίλαν: Πέθανε ο «Κροάτης Ραϊόλα», Πρέντραγκ Ναλέτιλιτς

Μίλαν: Πέθανε ο «Κροάτης Ραϊόλα», Πρέντραγκ Ναλέτιλιτς

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών ο πιο διάσημος Κροάτης μάνατζερ, Πρέντραγκ Ναλέτιλιτς, ο οποίος είχε εμπλοκή στις καριέρες των Προσινέτσκι, Μπόμπαν, Σαβίτσεβιτς, αλλά και του... Ζίκο

naletilic
Την σύγχρονη ποδοσφαιρική εποχή, όποια πέτρα και αν σηκώσεις σε ένα γήπεδο, θα βρεις και έναν μάνατζερ από κάτω. Όχι, όμως, την εποχή που μεσουρανούσε ο Πρέντραγκ Ναλέτιλιτς, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Κροάτης από το Ζάγκρεμπ, με σπίτι και στο Βελιγράδι, ο «Νάλε», όπως τον φώναζαν χαϊδευτικά, μιλούσε τέσσερις γλώσσες, ήταν ατζέντης ποδοσφαιριστών προτού καλά καλά... ανακαλυφθεί το επάγγελμα και είχε εμπλοκή στις καριέρες μεγάλων Γιουγκοσλάβων (νυν και πρώην), όπως ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι, ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ο Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς και ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς.

Ενεπλάκη, όμως, και στην τεράστια (για την εποχή και όχι μόνο) μεταγραφή του Ζίκο στην Ουντινέζε το 1983. Μέσω αυτής της μεταγραφής δημιούργησε ένα μεγάλο δίκτυο επαφών στην Ιταλία και, επί της ουσίας, έγινε το «μάτι» της Μίλαν στα Βαλκάνια.

Χάρη στις δικές του κινήσεις, οι Ροσονέρι έκαναν δικούς τους Μπόμπαν και Σαβίτσεβιτς, εκτόξευσε τις καριέρες των Προσινέτσκι και Στοΐκοβιτς, ενώ κάποτε πήγε τον τότε ισχυρό άνδρα της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, μέχρι το σπίτι ενός Βόσνιου που ήθελε σαν τρελός να παίξει στο «Τζουσέπε Μεάτσα». Το όνομά του; Έντιν Τζέκο!

Ο Πρέντραγκ Ναλέτιλιτς «έσβησε» ύστερα από μακρά και άνιση μάχη με βαριά ασθένεια και άφησε στον χώρο ως... κληρονομιά τον γιο του Μάρκο, ο οποίος επίσης είναι μάνατζερ και από το πελατολόγιο του πέρασαν ή βρίσκονται ποδοσφαιριστές όπως ο Λούκα Μόντριτς, ο Μάριο Πάσαλιτς, ο Μάρκο Πιάτσα ή ο Ντάνιελ Σούμπασιτς.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Παναθηναϊκός: Θετικοί στον κορωνοϊό ο προπονητής και δυο παίκτες της Βιλερμπάν

ΠΑΕ Ολυμπιακός για Τσιτσιπά: «Είμαστε όλοι υπερήφανοι»

Ευθύμης Ρεντζιάς στον ΘΕΜΑ 104,6: Είμαστε οι «game changers» - Όλο το σχέδιο για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης