Χαμός στην Premier League - Η Άστον Βίλα έριξε 7 στη Λίβερπουλ και η Τότεναμ 6 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Δείτε τα γκολ

Χαμός στην Premier League - Η Άστον Βίλα έριξε 7 στη Λίβερπουλ και η Τότεναμ 6 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Δείτε τα γκολ

Απίθανα πράγματα στην 4η αγωνιστική της Premier League - Νωρίς το απόγευμα η Τότεναμ βρέθηκε να χάνει 1-0 στο Ολντ Τράφορντ, αλλά νίκησε με 1-6 - Στο βραδινό ματς η Άστον Βίλα διέλυσε με το εκπληκτικό 7-2 την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και πέρασε στη 2η θέση πίσω από την πρωτοπόρο και αήττητη Έβερτον

ukf-0
Η πιο σουρεαλιστική Premier League των τελευταίων ετών είναι αυτή που ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου και κάθε εβδομάδα φροντίζει να μας εκπλήσσει.

Την περασμένη εβδομάδα η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκε με 1-0 εντός έδρας της Λέστερ, αλλά το τελικό σκορ ήταν 2-5 για τις αλεπούδες.

Σήμερα όμως είχαμε αλλεπάλληλες κανονιές με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ να γνωρίζουν ιστορικούς διασυρμούς...

Κι αν ο θύτης στο απίστευτο 1-6 της Γιουνάιτεντ ήταν η Τότεναμ, η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν πίστευε ότι η Άστον Βίλα η οποία πέρσι σώθηκε την τελευταία αγωνιστική γιατί η Γουότφορντ ηττήθηκε από την αδιάφορη Άρσεναλ, όχι απλά θα κέρδιζε την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ, αλλά θα τη φιλοδωρούσε με 7 γκολ!

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 7-2



Κλείσιμο
Αδιανόητο, εξωφρενικό, σουρεάλ. Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ συνετρίβη στον απόλυτο βαθμό από μια ονειρική Άστον Βίλα, υπέστη εφτάρα (7-2) και τη βαρύτερη ήττα της στην Premier League!

Αν είσαι φίλος της Λίβερπουλ και κοίταξες σε ανύποπτη στιγμή το livescore, θα έμεινες εμβρόντητος και άφωνος. Αν πάλι το είδες με τα μάτια σου από την τηλεόραση, ακόμη προσπαθείς να αντιληφθείς τι δείχνει ο πίνακας του σκορ πάνω αριστερά. «7-2», με τους κορυφαίους Reds της σύγχρονης ιστορίας να βρίσκονται στην πλευρά των φιλοξενούμενων. Και τη μαγική Άστον Βίλα απέναντι, ως θύτη στην πιο ηχηρή συντριβή υπερασπιζόμενου πρωταθλητή μετά το 1953!

Δεν είναι ψέμα, λοιπόν, μα αλήθεια, έστω και σουρεάλ. Όπως ήταν όλη η εξέλιξη του παιχνιδιού στο «Villa Park», όπου ένας παίκτης (ο σούπερ Όλι Γουότκινς) μπόρεσε να πετύχει χατ-τρικ κόντρα στη Λίβερπουλ μετά από 10 χρόνια, όπου η άμυνά της έζησε το πιο εφιαλτικό βράδυ και δεν μπορούσε να συμμαζέψει το χάλι, όπου οι Χωριάτες εμφάνισαν την πιο ονειρική εκδοχή τους. 7-2 και το σύνολο που χρειάστηκε να φτάσει Φεβρουάριος για να υποστεί γκέλα την περασμένη πρωταθληματική σεζόν, γνώρισε την πρώτη του ήττα από τον Οκτώβριο φέτος και θα τη θυμάται ως το κάζο της ζωής του.

Ποτέ ξανά άλλοτε η Λίβερπουλ δεν δέχθηκε επτά γκολ από το μακρινό 1963. Ποτέ δεν έφυγε τόσο βαριά συντετριμμένη στην ιστορία της στην Premier League, με το 6-1 από τη Στόουκ το 2015 να είναι η πιο πρόσφατη ανάμνηση μιας τόσο σκληρής βραδιάς. Και ήταν τέτοια με το καλησπέρα για τους πρωταθλητές, που χωρίς τον Άλισον ο οποίος απουσίαζε με πρόβλημα στον ώμο, έμειναν μετέωροι στις γκέλες του Αντριάν.

Ο Ισπανός κίπερ χρειάστηκε μόλις 4’ για να πετύχει το 5ο του λάθος που οδηγεί απευθείας σε γκολ αντιπάλου στην 21η του συμμετοχή, την ώρα που ο Άλισον σημείωσε κάτι τέτοιο σε 70+ περισσότερα παιχνίδια. Ο Όλι Γουότκινς είπε «ευχαριστώ» στο δώρο και πήρε το έναυσμα για τη βραδιά καριέρας του. Ο ίδιος ήταν που στο 22’ επιχείρησε την ατομική ενέργεια στην αντεπίθεση και με φοβερό τελείωμα στο «Γ» έγραψε το 2-0, καλώντας από νωρίς τους Reds στην πρόκληση.

Περισσότερα σε λίγο...

Άστον Βίλα (Ντιν Σμιθ): Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, ΜακΓκιν, Λουίζ, Μπάρκλεϊ, Τρεζεγκέ (87’ Τραορέ), Γκρίλις, Γουότκινς

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αδριάν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ (61΄ Τζόουνς), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (46’ Μιναμίνο), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Ζότα, Φιρμίνο (68’ Μίλνερ)


Μάντσεστερ -Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 1-6



Σ' ένα απίθανο ματς το οποίο κρίθηκε στο πρώτο ημίωρο η Τότεναμ πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Γιουνάιτεντ που έκανε το λάθος να προηγηθεί μόλις στο 2' με το πέναλτι του Φερνάντεζ το οποίο κέρδισε στα 30 δευτερόλεπτα από την έναρξη του ματς ο Μαρτιάλ - Η Τότεναμ όμως στο 7' είχε κάνει το 1-2 (!), στο 30' αποβλήθηκε ο Μαρτιάλ, στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-4 και το τελικό 1-6 τα λέει όλα.

Στην πρεμιέρα ο Σόλσκιερ ζητούσε... υπομονή πέντε αγωνιστικών για να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο ικανό να κάνει τη διαφορά. Μετά το ματς με την Τότεναμ, το μέλλον του είναι δυσοίωνο, μιας και η Γιουνάιτεντ παρουσιάζει ένα τραγικό πρόσωπο και φυσικά δε φταίει μόνο η αμυντική της γραμμή, αλλά ολόκληρη η τακτική της. Η Τότεναμ σε μια φανταστική εμφάνιση διέλυσε 6-1 τη Μάντσεστερ, μιας και ο Μουρίνιο δεν έδειξε οίκτο στην πρώην του! Μια… Special εβδομάδα, μιας και είχαν προηγηθεί οι προκρίσεις σε Carabao Cup και Europa League.

Μπορεί οι Καβάνι και Τέλες να πλησιάζουν στο Ολντ Τράφορντ, αλλά το κέντρο της άμυνας παραμένει τεράστια πληγή που δεν κλείνει... Μαγκουάιρ και Μπαϊγί έκαναν διαδοχικές γκάφες και σε συνδυασμό με τον Σο που ήταν εκτός... γηπέδου, η Μάντσεστερ δέχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Premier League τέσσερα γκολ στο α' μέρος (χρειάστηκαν 1079 ματς για να συμβεί). Παράλληλα, ο Ζοσέ Μoυρίνιο έγινε ο πρώτος τεχνικός που σκοράρει τουλάχιστον πέντε γκολ σε μια πρώην εκτός έδρας!

Ενα τρελό επτάλεπτο, ένα εφιαλτικό 45λεπτο για τη Μάντσεστερ
To πιο τρελό ξεκίνημα της φετινής Premier League, αφού σε επτά λεπτά έγιναν απίθανα πράγματα. Στα 30 δευτερόλεπτα, ο Σάντσες ανέτρεψε τον Μαρσιάλ και ο Μπρούνο Φερνάντες από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-0. Η Τότεναμ αντέδρασε και η άμυνα της Μάντσεστερ της έδωσε... ασίστ για διασυρμό. Στο 4' ο Ντομπελέ πέτυχε το 1-1, με τον Μαγκουάιρ και τον Σο να μην ξέρουν που βρίσκεται η μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα, ο αρχηγός των γηπεδούχων κοιτούσε τον Κέιν να κάνει την ασίστ στον Σον, που πέτυχε το 2-1. Μάλιστα, τρία γκολ σε επτά λεπτά είχαμε να δούμε δέκα χρόνια στην Premier League.

Κι όμως ο εφιάλτης της Γιουνάιτεντ μόλις είχε αρχίσει. Ο Οριέ έκανε το καλύτερο ματς της καριέρας του στην Τότεναμ, το κέντρο της Μάντσεστερ έμοιαζε ανίκανο να κλείσει χώρους και οι Λονδρέζοι έκαναν το δικό τους πάρτι. Ντομπελέ και Ρεγκιλόν με ευκαιρίες έστειλαν... μηνύματα, αλλά οι γηπεδούχοι τα αγνόησαν. Στο 28' ήρθε ακόμα ένα σοκ! Ο Μαρσιάλ δέχθηκε σπρώξιμο από τον Λαμέλα, ο Γάλλος τον χτύπησε στο πρόσωπο και αποβλήθηκε.

Η κατηφόρα μόλις είχε αρχίσει... Ετσι, στο 31' ήρθε το τρίτο γκολ, ο Μπαϊγί έκανε τραγική πάσα, με τον Σον να δίνει την ασίστ και τον Κέιν εύκολα να πετυχαίνει το 3-1. Στο πρώτο ημίωρο η Τότεναμ είχε 12 τελικές προσπάθειες και οι πέντε εντός στόχου! Στο 37' η φιλοξενούμενη πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ο Σο είχε... ξεχαστεί στο κέντρο της άμυνας, ο Σισοκό ήταν μόνος στην πλευρά του, έδωσε ιδανικά στον Σον και ο Νοτιοκορεάτης με άψογο πλασέ πέτυχε το 4-1.

Εξάρα όπως το… 2011 για τη Γιουνάιτεντ
Ο Σόλσκιερ έβαλε στο ματς Φρεντ και ΜακΤόμινεϊ για να... περιορίσει τη ζημιά, αλλά η Γιουνάιτεντ συνέχισε να είναι τραγική. Η Τότεναμ δεν έριξε ρυθμό και στο 51' ο... απίθανος Οριέ με άψογο τελείωμα πέτυχε το 5-1. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 67΄για να περάσει στο ματς τον Φαν Ντε Μπέεκ, τη μοναδική φετινή μεταγραφή. Ο Πογκμπά έμεινε στο ματς κι επιβεβαίωσε την αδιάφορη παρουσία του στην ομάδα με ένα... ανόητο πέναλτι στο 77', όταν και ανέτρεψε τον Ντέιβις. Ο Κέιν δεν αστόχησε κι έφτασε τα οκτώ γκολ στη σεζόν (εντός κι εκτός συνόρων), διαμορφώνοντας το 1-6. Ναι, πριν εννέα χρόνια η Σίτι είχε συντρίψει τη Γιουνάιτεντ, όμως τότε, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά…


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης