Champions League: Η κλήρωση αφήνει πολλές ελπίδες στον Ολυμπιακό

Champions League: Η κλήρωση αφήνει πολλές ελπίδες στον Ολυμπιακό

Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στον 3ο όμιλο του Champions League όπου ξεχωρίζει η Μάντεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα - Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τη 2η θέση που οδηγεί στους 16 της διοργάνωσης κόντρα στην πρωταθλήτρια Πορτογαλίας Πόρτο, αλλά και την αναγεννημένη γαλλική Μαρσέιγ, την ομάδα όπου έφτιαξε το όνομα του ο Βαλμπουενά - Δείτε τα προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού και όλους τους ομίλους της διοργάνωσης

osfp-0
Όταν συμμετέχεις στους ομίλους του Champions League, τότε το σίγουρο είναι ότι θα αντιμετωπίσεις κάποιες από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Όπως για παράδειγμα η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα την οποία θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός...

Βέβαια κάθε χρόνο υπάρχουν και κάποιοι υποψήφιοι αντίπαλοι που η κλήρωση μαζί τους ισοδυναμεί με... τζακ ποτ στο τζόκερ, αλλά ούτε φέτος δεν προέκυψε τέτοια ομάδα στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Αντιθέτως ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του αν θέλουν να συνεχίσουν στοςυ 16 του Champions League ή έστω στους 32 του Europa League θα πρέπει να αποκλείσουν τις Πόρτο, Μαρσέιγ (ή στη δεύτερη περίπτωση μια εκ των δύο).

Δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης (δις οι Πορτογάλοι) και έχουν συναντηθεί στο παρελθόν με τους Πειραιώτες.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της κλήρωσης όπως το παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Μάλιστα η Πόρτο ήταν η ομάδα με την οποία έδωσε ο Ολυμπιακός τον πρώτο του ιστορικό αγώνα σε όμιλο του Champions League (νίκη με 1-0 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με το απίθανο γκολ του Γιαννακόπουλου)....

Κλείσιμο
1997-09-17 ΟΣΦΠ-ΠΟΡΤΟ=1-0 CH.L


... ενώ οι φίλοι του Ολυμπιακού εξακολουθούν να μνημονεύουν το διπλό στην έδρα της Μαρσέιγ με το γκολ του Φετφατζίδη.



Η Πόρτο είναι επίσης η πρώην ομάδα του Ζοσέ Σα, η οποία έχει ως προπονητή τον παλαίμαχο άσο (μεταξύ άλλων και του ΠΑΟΚ στον οποίο έκλεισε την καριέρα του) Σέρτζιο Κονσεϊσάο και εκεία γωνίζεται και ο πρώτην ερυθρόλευκος Ιβάν Μαρκάνο, ενώ στο ρόστερ της Μαρσέιγ υπάρχει το όνομα του Κώστα Μήτρογλου, τον οποίο ωστόσο δεν υπολογίζει ο προπονητής του Αντρέ Βίλας Μπόας. Στη Μαρσέιγ επίσης έφτιαξε το όνομα του ο Ματιέ Βαλμπουενά ο οποίος δεν έχει κρύψει ότι είναι και η ομάδα της καρδιάς του, ενώ είχε συμπεριληφθεί και στην κορυφαία ενδεκάδα της τελευταίας δεκαετίας!

Valbuena


Κάποιοι μπορεί να χαρακτηρίσουν την κλήρωση δύσκολη, κάποιοι άλλοι βλέποντας τη διάρθρωση ορισμένων ομίλων (π.χ ο 70ς με Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και ο 8ος με Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, Μπασάκσεχιρ) λογικά σκέφτονται «υπήρχαν και χειρότερα».

Η αλήθεια ότι η συγκεκριμένη κλήρωση μοιάζει με μία ακόμη μεγάλη πρόκληση για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι τέτοιες προκλήσεις τους... φτιάχνουν τη διάθεση και τους οδηγούν σε συνεχόμενες υπερβάσεις.

Ας δούμε όμως αναλυτικά το προφίλ των τριών αντιπάλων των ερυθρόλευκων:

Μάντσεστερ Σίτι: Διψάει για άμεση επιστροφή στους τίτλους
Πέρσι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απέτυχε παταγωδώς εντός και εκτός συνόρων καθώς δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο. Κι αυτό δεν ήταν κάτι αναμενόμενο, ενώ προχώρησε σε μερικό λίφτινγκ στο ρόστερ της το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Συγκριτικά με πέρσι αποχώρησαν ο Νταβίδ Σίλβα, Νίκολας Οταμέντι, Λιρόι Σανέ και ήδη προστέθηκαν στο κέντρο της άμυνας οι Ρούμπεν Ντίαζ (από Μπενφίκα), Νέιθαν Άκε (Μπόρνμουθ).

Η απουσία του Αγουέρο (έκανε επέμβαση το καλοκαίρι) είναι σημαντική και φαίνεται, ενώ η σεζόν στην Premier League ξεκίνησε ανάποδα καθώς συνετρίβει με 2-5 από την Λέστερ.

Έδρα της είναι το χωρητικότητας 54.000 θέσεων Etihad, ωστόσο λόγω κορωνοϊού δεν θα έχει κόσμο.


Πόρτο: Οι «δράκοι» βγάζουν φωτιές
Στην εκκίνηση της περσινής σεζόν γνώρισε αποκλεισμό σοκ από την Κράσνονταρ στον 3ο γύρο του Champions League (για να την αποκλείσει στη συνέχεια ο Ολυμπιακός) και παρά τις έντονες αναταράξεις βρήκε την ηρεμίας της και τελικά κατέκτησε το νταμπλ στην Πορτογαλία.

Από την περσινή ομάδα δεν έχουν προκύψει σημαντικές απώλειες, με εξαίρεση τον επιθετικό Φάμπιο Σίλβα που πήγε στη Γουλβς, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία για ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ για τον αμυντικό Τέλες.

Αυτός που ξεχωρίζει είναι ο θηριώδης εποθετικός Μουσά Μαρεγκά, ενώ το καλοκαίρι απέκτησε και τον Ζαϊντού τον οποίο ήθελε και ο Ολυμπιακός.

Μαζί με την Μπενφίκα είναι οι παραδοσιακές δυνάμεις στην Πορτογαλία (2 Champions League, 2 Europa League, 29 πρωταθλήματα, 17 Κύπελλα) ενώ από τον Οκτώβριο λέγεται ότι η πορτογαλική κυβέρνηση θα επιτρέψει την παρουσία θεατών σ' ένα ποσοστό της τάξεως του 10% της χωρητικότητας των γηπέδων (50.000 θέσεων είναι το Ντραγκάο).


Μαρσέιγ: Ο Ολυμπιακός της Γαλλίας
Τη δεκαετία του '90 υπό την προεδρία του Μπερνάρ Ταπί και την τεχνική καθοδήγηση του Βέλγου Ραϊμόν Γκέταλς έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης επικρατώντας της Μίλαν (ενώ έχασε έναν τελικό στα πέναλτι από τον Ερυθρό Αστέρα).

Μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας (υποβιβάστηκε λόγω σκανδάλων του Ταπί) έχει ξαναβρεί την ισορροπία της και προσπαθεί να ξαναφτιάξει και το ευρωπαϊκό προφίλ της.

Πέρσι κατάφερε να πάρει τη 2η θέση και το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League (μετά από 6 χρόνια) με τον Βίλας Μπόας να συνεχίζει στον πάγκο.

Στα 42 του ο Πορτογάλος έχει ήδη περάσει από τους πάγκος της Πόρτο (;), Τσέλσι, Τότεναμ, ένα ένα διάλειμμα συμμετέχοντας στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ κι επέστρεψε αναλαμβάνοντας τους Φωκαείς...

Γιατί η Ολιμπίκ Μαρσέιγ, είναι ο Ολυμπιακός της Γαλλίας με τις δύο ομάδες να μετρούν άλλες τέσσερις αναμετρήσεις στο παρελθόν όπου οι Γάλλοι έχουν το πάνω χέρι (3 νίκες, 1 ήττα).

Δεν έχασε κάποιον από τους βασικούς της, ενισχύθηκε σημαντικά με Αλβάρο, Ναγκατόμο ενώ σταθερή αξία στο θρυλικό Βελοντρόμ παραμένουν οι Μανταντά, Τοβέν κι ο Αργεντινός επιθετικός Μπενεντέντο..

Όλοι οι όμιλοι του Champions League

1ος όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάλτσμπουργκ, Λοκομοτίβ Μόσχας

2ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ, Ίντερ, Γκλάντμπαχ

3ος όμιλος: Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Μαρσέιγ

4ος όμιλος: Λίβερπουλ, Άγιαξ, Αταλάντα, Μίντιλαντ

5ος όμιλος: Σεβίλλη, Τσέλσι, Κράσνονταρ, Ρεν

6ος όμιλος: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λάτσιο, Μπριζ

7ος όμιλος: Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ντινάμο Κιέβου, Φερεντσβάρος

8ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, Λειψία, Μπασάκσεχιρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης