Μάντσεστερ Σίτι: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Champions League

Μάντσεστερ Σίτι: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η ομάδα που βγήκε από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας ως αντίπαλος του Ολυμπιακού για τον έκτο όμιλο του Champions League

man_cityy
Μια από τις «μεγάλες», εσχάτως, αγγλικές ομάδες θα βρει στον δρόμο του στον έκτο όμιλο του Champions League ο Ολυμπιακός, με τη Μάντσεστερ Σίτι να βγαίνει ως επιλαχούσα από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι «πολίτες» ιδρύθηκαν το 1880 με το όνομα Σέιντ Μαρξ, μετονομάστηκαν σε Άρντγουικ το 1887 και απέκτησαν το σημερινό της όνομα το 1894. Αγωνίζονται στο Σίτι οφ Μάντσεστερ Στέιντιουμ από το 2003, πλέον γνωστό ως «Έτιχαντ Στέιντιουμ», χωρητικότητας 55.097 θέσεων.

Η πιο επιτυχημένη περίοδος της ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές αυτής του 1970, όταν κατέκτησε τον τίτλο της A΄ Εθνικής, το Κύπελλο Αγγλίας, το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Την σεζόν 2011-12 ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στην Premier League μετά από 44 χρόνια και μέσα στα επομενα οκτώ χρονια κατέκτησε το αγγλικό Πρωτάθλημα άλλες τέσσερις φορες, φτανοντας συνολικά τους έξι τιτλους, τα τέσσερα Λιγκ Καπ και πετυχαίνοντας ένα νταμπλ!

Φετος, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, που κάθεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι για πέμπτη χρονιά, μετράει μια νίκη με 3-1 εκτός έδρας επί της Γουλβς και μια ήττα με το βαρύ 5-2 στο γήπεδο της από την Λέστερ στο πρωτάθλημα, αλλά και δύο νίκες για το Λιγκ Καπ, με 2-1 και 3-0 απέναντι σε Μπόρνμουθ και Μπέρνλι αντίστοιχα.

Ο μεγάλος στόχος των ανθρώπων της είναι εκπεφρασμένος και δεν είναι άλλος από την διάκριση στην Ευρώπη. Όπου διάκριση, αν όχι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου αναμφίβολα η συμμετοχή έστω στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη…

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ηχηρό μήνυμα από τους Λέικερς: Σάρωσαν τους Χιτ στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ

Ολυμπιακός: Ο Καφού στη Νότιγχαμ, ο Τιάγκο Σίλβα στον Πειραιά

Champions League, ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ 1-2 - Το όνειρο έγινε και πάλι εφιάλτης - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης