Europa League, ΑΕΚ-Βόλφσμπουργκ 2-1: Καρίμ ο λυτρωτής την έστειλε στους ομίλους! - Δείτε τα γκολ

Europa League, ΑΕΚ-Βόλφσμπουργκ 2-1: Καρίμ ο λυτρωτής την έστειλε στους ομίλους! - Δείτε τα γκολ

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων το χρυσό γκολ - Η Ένωση έχασε πέναλτι στο 20' με τον Μάνταλο και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 45' από το γκολ του Μεχμέντι - Στο 65΄ο Σιμόες ισοφάρισε με ένα απίστευτο γκολ

aek02
Μια ΑΕΚ από ατσάλι, μια ΑΕΚ με καρδιά, μια ΑΕΚ που έκανε την υπέρβαση και πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League! Με γκολ του Ανσαριφάρντ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Ένωση επικράτησε με 2-1 της Βόλφσμπουργκ και επιστρέφει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να δέχθηκαν το γκολ στο χειρότερο δυνατό σημείο ακριβώς πριν την ανάπαυλα, ωστόσο στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να βρίσκονται αυτοί στην κλήρωση της Παρασκευής! Αρχικά με την γκολάρα-φωτοβολίδα του Σιμόες στο 65' και στη συνέχεια με το... buzzer beater του Ανσαριφάρντ στο φινάλε η ΑΕΚ πήρε μια τρομερή πρόκριση με ανεπανάληπτο τρόπο πετυχαίνοντας τον πρώτο στόχο της σεζόν. Τόσο για το πρεστίζ και τη βαθμολογική συγκομιδή του κλαμπ στο ranking της UEFA, όσο φυσικά και από οικονομικής άποψης.



Έτσι ξεκίνησαν ΑΕΚ και Βόλφσμπουργκ

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε το επικρατέστερο 4-3-3 αφήνοντας στον πάγκο τον Λιβάια και ξεκινώντας τους Μάνταλο και Γκαρσία στα άκρα και τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. Στο κέντρο η τριάδα των χαφ αποτελούταν από τους Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ, τετράδα στην άμυνα οι Ινσούα, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας και Βασιλαντωνόπουλος και στο τέρμα ο Τσιντώτας. Από την άλλη πλευρά ο Όλιβερ Γκλάσνερ στη Βόλφσμπουργκ παρέταξε το αναμενόμενο 4-2-3-1 με τους Μπρέκαλο, Μεχμέντι και Στέφεν τριάδα πίσω από τον προωθημένο Βέγκχορστ.

Έμεινε πίσω στο σκορ στο χειρότερο δυνατό σημείο

Η ΑΕΚ από την αρχή άφηνε την μπάλα στη Βόλφσμπουργκ, ασκώντας πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή και απλώνοντας ένα «τείχος» με τους Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ και Σιμόες, αναγκάζοντας τους «Λύκους» να πάνε σε παιχνίδι από τα άκρα. Η Ένωση έκλεινε καλά τους χώρους και έκλεβε μπάλες, με τους κιτρινόμαυρους συγκεντρωμένους και πειθαρχημένους.

Βέβαια το ματς θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει άσχημα για την ΑΕΚ καθώς το λάθος κοντρόλ του Γκαρσία μέσα στην περιοχή, πήγε να το εκμεταλλευτεί ο Οτάβιο, αλλά το κοντινό του πλασέ έβγαλε σωτήρια ο Τσιντώτας. Η πρώτη απειλή για την Ένωση ήρθε στο 14' όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, το δυνατό δεξί σουτ του Τσιγκρίνσκι πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Μερικά λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Κρίστιτσιτς ανατράπηκε από τον Σλάγκερ μέσα στην περιοχή, ο Ντίας έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά ο Μάνταλος δεν εκτέλεσε καλά το πέναλτι, βλέποντας τον Πέρβαν να αποκρούει.

Κλείσιμο
Η ΑΕΚ παρά την τεράστια αυτή ευκαιρία δεν έχασε το κουράγιο της. Δεν δημιουργούσε τελικές, ωστόσο κρατούσε τη Βόλφσμπουργκ μακριά από την περιοχή, διαβάζοντας σωστά το παιχνίδι της. Στο 25' το μακρινό σουτ του Άρνολντ μπλόκαρε όμορφα ο Τσιντώτας στη γωνία του και ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 θα έμενε στο πρώτο μέρος, μια στιγμή αδράνειάς κόστισε ακριβά στην ΑΕΚ ακριβώς με τη συμπλήρωση 45 λεπτών. Ο Ινσούα δεν πήρε καλά την κεφαλιά (ίσως του έγινε και φάουλ), η μπάλα έμεινε στην κατοχή της Βόλφσμπουργκ, ο Μπρέκαλο είδε τον Μεχμέντι μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος πλάσαρε με την μπάλα να βρίσκει και στον Βασιλαντωνόπουλο που άργησε να πάει πάνω του καταλήγοντας στη γωνία για το 0-1 της γερμανικής ομάδας.



Β' μερος

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να επιτεθεί από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της Βόλφσμπουργκ. Ο ρυθμός του ματς άνοιξε, με τη Βόλφσμπουργκ να απειλεί στο 59' όταν το σουτ του Μπρέκαλο κόντραρε στο απλωμένο πόδι του Τσιγκρίνσκι με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο του Τσιντώτα. Στο 62' ο Καρέρα έκανε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας εκτός τον Μάνταλο, ο οποίος στο αριστερό άκρο δεν βοηθούσε, και ρίχνοντας στο ματς τον Λιβάια.

Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσια με τη... φωτοβολίδα του Σιμόες! Ο Κρίστιτσιτς έκλεψε, η μπάλα κατέληξε στον Ινσούα, ο οποίος έστρωσε στον Σιμόες, με τον Πορτογάλο να πιάνει ένα απίθανο δεξί σουτ που έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο παραθυράκι του Πέρβαν για το 1-1! Η ΑΕΚ είχε πάρει τα πάνω της, ωστόσο έπρεπε να προσέχει και τα μετόπισθεν, ειδικά όσο περνούσαν τα λεπτά. Ο Καρέρα πέρασε στο τελευταίο δεκάλεπτο και τον Μαχαίρα στο παιχνίδι στη θέση του Γκαρσία. Στο 82' ο Σάκχοφ πήγε να επωφεληθεί τη βαθιά μπαλιά του Τσιγκρίνσκι, αλλά η προβολή που έβαλε κατέληξε στην αγκαλιά του Πέρβαν.


Μια κράμπα του Ολιβέιρα ανάγκασε τον Καρέρα να τον βγάλει στο 87' περνώντας στην κορυφή της επίθεσης τον Ανσαριφάρντ. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Τσιντώτας σωστά τοποθετημένος απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό φάουλ του Άρνολντ. Όλα έδειχναν ότι βαδίζαμε για παράταση, όμως η ΑΕΚ έκανε το... colpo grosso! Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λιβάια έφυγε στην αντεπίθεση, πέταξε την μπάλα στον Ανσαριοφάρντ, ο οποίος πήρε τη διεκδίκηση, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έβαλε όλο τον κιτρινόμαυρο πάγκο μέσα στο γήπεδο κάνοντας το 2-1, την ανατροπή, και στέλνοντας την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League!



MVP: Ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο 87', με την κίνηση και το γκολ του στο 94' έστειλε την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Στο ύψος του: Παιχνιδάρα από τον Σιμόες, ο οποίος θα ήταν ο MVP αν δεν έβαλε το γκολ της πρόκρισης ο Ανσαριφάρντ. Βάζει γκολάρα και έκανε απίστευτο ματς στο κέντρο. Από κοντά και οι Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς, οι οποίοι ήταν επίσης όλα τα λεφτά στη μεσαία γραμμή.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μάνταλος έχασε το πέναλτι, ενώ στην αριστερή πτέρυγα (όπου βέβαια δεν είναι η φυσική του θέση) δεν μπορούσε να προσφέρει επιθετικά και ανασταλτικά.

Η γκάφα: Το χαμένο πέναλτι του Μάνταλου που θα μπορούσε να είχε βάλει μπροστά την ΑΕΚ στο 20'.

Το στραγάλι: Εξαιρετική η διαιτησία του Ντίας. Σωστά έδωσε το πέναλτι στην ΑΕΚ και τα σφυρίγματά του ήταν σωστά.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ έπρεπε απόψε να προκριθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Και τα κατάφερε! Μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ λίγο πριν το πρώτο μέρος, ωστόσο βρήκε τα πνευματικά αποθέματα να κάνει την ανατροπή στο τέλος και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Europa League! Τρομερό παιχνίδι από το κιτρινόμαυρο κέντρο, δεν επέτρεψε στη Βόλφσμπουργκ να απειλήσει και με κατάθεση ψυχής επέστρεψε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Ινσούα, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (62' Λιβάια), Γκαρσία (81' Μαχαίρας), Ολιβέιρα (87' Ανσαριφάρντ)

Βόλφσμπουργκ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Πέρβαν, Πάουλο Οτάβιο, Γκιλαβογκί, Λακρουά, Ρουσιγιόν, Άρνολντ, Σλάγκερ (60' Γκέραρντ), Μπρέκαλο (79' Μπιάλεκ), Μεχμέντι, Στέφεν, Βέγκχορστ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Champions League: Κορυφαίος παίκτης της σεζόν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι


Basketball Champions League, Νίμπουργκ-ΑΕΚ 82-94: Με... φόρα στα ημιτελικά οι κιτρινόμαυροι

Champions League: Ο Ολυμπιακός στον ίδιο όμιλο με Σίτι, Πόρτο και Μαρσέιγ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης