Champions League, ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ 1-2 - Το όνειρο έγινε και πάλι εφιάλτης - Δείτε τα γκολ

Champions League, ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ 1-2 - Το όνειρο έγινε και πάλι εφιάλτης - Δείτε τα γκολ

Για μια ακόμη φορά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρεθεί στους ομίλους του Champions League χάνοντας για δεύτερη φορά από την Κράσνονταρ που δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο - Αγχωμένος ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 73' με αυτογκόλ του Μιχαηλίδη - Ο Ελ Καντουρί ισοφάρισε στο 77' δίνοντας ελπίδες, αλλά με τη σέντρα ο Καμπελά έκανε το 1-2 κι εκεί τελείωσαν όλα

paok-002
Ούτε τώρα τα κατάφερε... Η ελπίδα των φίλων του ΠΑΟΚ να δουν το σεντόνι να... κουνιέται στην Τούμπα έσβησε άδοξα, αν και όπως αποδείχθηκε η πρόκριση σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε στο πρώτο ματς στη Ρωσία όπου η Κράσνονταρ είχε επικρατήσει με 2-1.

Εκεί που ο ΠΑΟΚ έχασε πέναλτι (στο 0-0), αλλά προηγήθηκε, είχε δοκάρι στο 1-1 και στην επόμενη φάση δέχθηκε το γκολ της ήττας. Όπως και σήμερα, όπου αυτός ισοφάρισε σε 1-1 και στην επόμενη φάση δέχθηκε το 1-2.

Δύο γκολ χωρίς η Κράσνονταρ να έχει κλασική ευκαιρία, αλλά σε τέτοια ματς οι λεπτομέρεις κάνουν τη διαφορά και στις λεπτομέρειες ο Μάρκους Μπεργ και η παρέα του ήταν καλύτερη.



Το ματς
Ο Άμπελ Φερέιρα παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με τον πρώτο αγώνα, οι Ρώσοι είχαν δύο σημαντικές απουσίες (Όλσον, Βάντερσον), αλλά ήταν πιο καλά διαβασμένοι και δεν έδιναν τόσους χώρους ειδικά στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ (Γιαννούλης, Τζόλης).

Κλείσιμο
Ωστόσο οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν τις στιγμές τους τις οποίες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν και να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης.

Στο πρώτο δίλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει ισάριθμα κόρνερ τα οποία δεν απέφεραν κάποια φάση με τον Κρέσπο να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την προσήλωση των Ρώσων στο αριστερό άκρο, χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Η πρώτη μεγάλη φάση πάντως ήρθε στο 16' όταν ο Ελ Καντουρί έκλεψε, ο Ζίβκοβιτς μπήκε στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ με τον Σαφόνοφ να διώχνει εντυπωσιακά με το ένα χέρι...

Ακολούθησε ένα 20λεπτο με εκατέρωθεν ημιτελείς προσπάθειες, καθώς φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη για να φτάσουμε στο 34'.

Από το φάουλ του Πέλκα ο Ίνγκασον πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο Κρέσπο εντελώς μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ρώσο γκολικίπερ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Κράσνονταρ πήρε την κατοχή, αλλά φάση δεν μπόρεσε να βγάλει για να λήξει το ημίχρονο στο 0-0.

Οι αλλαγές δεν έδωσαν τίποτα
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ρώσοι γύρισαν ακόμη πιο πίσω κλείνοντας κάθε διάδρομο κι ο ΠΑΟΚ δυσκολεύονταν να βρει χώρους ενώ ήταν ολοφάνερο ότι οι παίκτες του Περέιρα είχαν κι έναν επιπλέον αντίπαλο: Το άγχος...

Ο Πορτογάλος βλέποντας το ματς να κυλά όπως θέλει η Κράσνονταρ έβαλε Τσόλακ, Ουαγκέ, ωστόσο οι αλλαγές του δεν του πρόσφεραν τίποτα...

Ο Κροάτης πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς ένα ανάποδο ψαλιδάκι στο 64', αλλά δεν βρήκε καν τη μπάλα, ενώ ο Σενεγαλέζος δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε μια σωστή σέντρα..

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε από ένα δικό του κόρνερ στο 73' ήρθε το πρώτο σοκ... Ο Καμπελά έβγαλε έξοχη κάθετη στον Σμολίνκοφ, ο οποίος βγήκε στην πλάτη του Ίνγκασον κι έκανε την παράλληλη σέντρα προς τον Μπέργκ με τον Μιχαηλίδη να βρίσκει τη μπάλα στον βηματισμό και να την στέλνει στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.



Ο ΠΑΟΚ ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο ο συγκλονιστικός Ελ Καντουρί γέννησε ελπίδες όταν στο 77' από την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.



Ο Δικέφαλος ήθελε ένα ακόμη γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση, όμως σε δευτερόλεπτα ήρθε και το δεύτερο σοκ.

Από τη σέντρα των Ρώσων και τη βαθιά μπαλιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Μιχαηλίδης δεν έδιωξε σωστά, ο Βιλένα σούταρε έξω από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με τον Καμπελά να πετάγεται πρώτος και να την προωθεί στα δίχτυα.



Ο επίλογος μόλις είχε γραφτεί με την Τούμπα να εξελίσσεται για μία ακόμη φορά σε... τάφο των Ευρωπαϊκών ονείρων του Δικεφάλου, ο οποίος πάντως θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League.

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Α. Ζίβκοβιτς, Κρέσπο (59’ Ουαγκέ), Ινγκασον, Βαρέλα (76’ Σφιντέρσκι), Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (59’ Τσόλακ), Τζόλης, Α. Ζίβκοβιτς.

Κρασνοντάρ (Μουσάεφ): Σαφόνοφ, Πετρόφ, Μαρτινόβιτς, Κάιο, Ραμίρες, Ούτκιν (58’ Σμολνίκοφ), Γκαζίνσκι (82’ Καμπόλοφ), Βιλένα, Κλάεσον, Μπεργκ, Καμπελά (85’ Σουλεϊμάνοφ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης