Champions League, Ομόνοια-Ολυμπιακός 0-0: Πιστός στο ραντεβού του με τ' αστέρια - Δείτε βίντεο

Champions League, Ομόνοια-Ολυμπιακός 0-0: Πιστός στο ραντεβού του με τ' αστέρια - Δείτε βίντεο

Ο Ολυμπιακός για 20η φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League καθώς έφυγε με τη λευκή ισοπαλία από την έδρα της Ομόνοιας και έχοντας κερδίσει με 2-0 στην Αθήνα πήρε την πρόκριση - Ανώτεροι οι ερυθρόλευκοι έχασαν σωρεία ευκαιρίων για μια δεύτερη νίκη, αλλά ο απίθανος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας Φαμπιάνο κράτησε το μηδέν

osfp-0
Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έμειναν μεν στο 0-0 με την Ομόνοια, όμως το 2-0 που είχαν κερδίσει την περασμένη εβδομάδα τους χάρισε, και δικαίως, το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο. Χολέμπας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Καμαρά στον άξονα, τον Ραντζέλοβιτς στο δεξί «φτερό», τον Βαλμπουενά στο αριστερό και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Δηλαδή οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με μία γνωστή και δοκιμασμένη «συνταγή», την οποία ουκ ολίγες φορές χρησιμοποίησαν με επιτυχία, κυρίως στις εκτός συνόρων διοργανώσεις. Οπου ο Καμαρά ανέβαινε ψηλά και είχε ρόλο «ανασταλτικού δεκαριού» πρεσάροντας τους αντιπάλους του και το build up της Ομόνοιας, ενώ ο Βαλμπουενά όχι μόνο δεν ήταν στον ασβέστη αλλά είχε ελεύθερο ρόλο και πολλές φορές βρίσκονταν ακόμη και δεξιά μαζί με τον Ραντζέλοβιτς.




Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΜΕΝΕ ΨΗΛΑ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα «ανάγκασε» την Ομόνοια να βγει μπροστά και εκτός από το γεγονός πως παρατάχθηκε με 4-4-2, οι γηπεδούχοι από την αρχή του αγώνα και μέχρι το ημίωρο πίεζαν ψηλά. Η άμυνά τους βρίσκονταν οριακά κάτω από τη σέντρα και ναι μεν αυτό δημιούργησε ορισμένες φορές πρόβλημα στην ανάπτυξη των «ερυθρολεύκων», επί της ουσίας δεν της απέφερε κάποιο όφελος. Αντίθετα «επέτρεψε» στον Ολυμπιακό να βρει κενούς χώρους και μόλις στο 5' μετά από βολέ του Σα, ελέω του αντίπαλου πρέσινγκ, και μία «ερυθρόλευκη» επαφή με την μπάλα, ο Ελ Αραμπί πάτησε περιοχή μόνος απέναντι από τον Φαμπιάνο, όμως ήταν σε πλάγια θέση και ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ απέκρουσε το σουτ του.

Κλείσιμο
Αυτή ήταν η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης (νωρίτερα στο 3' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με ένα σουτ του Βαλμπουενά), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν και άλλες φορές στο τρανζίσιον, αλλά Καμαρά και Εμβιλά δεν έδωσαν σωστές τελικές πάσες.

Στο 19' ο Ολυμπιακός «άγγιξε» (ξανά) το γκολ, όταν ο Καμαρά έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από λάθος του Λανγκλ, «έκοψε» για τον Ραντζέλοβιτς αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Στο 25' η κατοχή μπάλας ήταν 62%-38% υπέρ του Ολυμπιακού, ο Βαλμπουενά στο 14' μας χάρισε μία φάση χάρμα οφθαλμών όταν ξεμαρκαρίστηκε φανταστικά αλλά δεν είχαμε φάση, ενώ στον αντίποδα οι γηπεδούχοι φαίνονταν απειλητικοί μόνο σε στατικές μπάλες (π.χ. κεφαλιά Λούφτνερ στο 10' η μπάλα άουτ).

ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ STOP ΤΟΥ ΣΕΜΕΔΟ

Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε, ο αγώνας πήγε σε πιο σετ παιχνίδι και στο 33' η Ομόνοια απώλεσε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία στο πρώτο μισό, χωρίς μάλιστα να κάνει τελική! Μετά από λάθος του Μπα η μπάλα έφτασε στον Μποτεάκ μέσα στην περιοχή του Σα, αλλά ο Σεμέδο έκανε εξαιρετική προβολή και δεν του επέτρεψε να σουτάρει!



Λίγο πριν την ανάπαυλα είδαμε μία ωραία κούρσα του Χολέμπας, που σούταρε αλλά ο Φαμπιάνο μπλόκαρε σχετικά εύκολα, στην πρώτη «ερυθρόλευκη» απειλή από τα αριστερά.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΠΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΡΙΑ ΤΟΥ 65' ΚΑΙ ΤΟ «ΜΗΝΥΜΑ» ΤΟΥ ΦΑΜΠΙΑΝΟ

Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι επεδίωξαν να φανούν πιο... ζωηροί. Μπήκαν ορεξάτοι, είχαν δύο καλές στιγμές με τον Μποτεάκ (48' με εκτέλεση φάουλ και στο 51' με σουτ), χωρίς όμως να δημιουργήσουν τελικά μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό.

Ο οποίος μετά το 60' άρχισε να παράγει φάσεις, «κυνήγησε» τη νίκη, αλλά έπεσε... πάνω στον Φαμπιάνο. Ο 32χρονος γκολκίπερ απέκρουσε στο 61' το σουτ του Καμαρά και λίγο αργότερα (65') «πρωταγωνίστησε» σε μεγάλη διπλή χαμένη «ερυθρόλευκη» ευκαιρία. Τότε, μετά από σουτ του Μπουχαλάκη η μπάλα έφτασε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος με εξαιρετική προσποίηση «άδειασε» έναν αντίπαλό του αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει και η κατοχή πέρασε στον Ραντζέλοβιτς που ήταν δίπλα του, όμως ο Φαμπιάνο με σωστή έξοδο του έκλεισε το πεδίο και απέκρουσε το πλασέ του. Εκείνη η επέμβαση του Βραζιλιάνου «κίπερ» ήταν ένα... μήνυμα τι θα επακολουθούσε.



ΤΙ... ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ 82'!
Οι «γραμμές» της Ομόνοιας είχαν χαλαρώσει, ο Ολυμπιακός «καθάριζε» κάθε επιθετική της... διάθεση και έφτανε μέχρι τα καρέ της, αλλά ο Φαμπιάνο ήταν σε πάρα πολύ καλή βραδιά. Στο78' αντέδρασε σωστά σε εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, στο 87' στο σουτ του Εμβιλά, αλλά ως χάι λάιτ στιγμή του ήταν το πώς «είπε» ενδιάμεσα «όχι» (82') στο κοντινό πλασέ του Μασούρα. Ετσι το ματς έληξε χωρίς σκορ.

MVP:Ο Φαμπιάνο. Ο γκολκίπερ της Ομόνοιας έκανε φανταστική εμφάνιση, με κορωνίδα της αποψινής του παρουσίας το πώς αντέδρασε στα σουτ των Ραντζέλοβιτς, Μασούρα στο δεύτερο ημίχρονο. Συνολικά έκανε 12 επεμβάσεις.

Στο ύψος του: Καλό ματς από όλους τους «ερυθρόλευκους». Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων ο Βαλμπουενά, ενώ ο Καμαρά έτρεξε πολύ και κάλυψε αρκετά χιλιόμετρα (απείλησε ο ίδιος στο 61', έφτιαξε τη φάση του Ραντζέλοβιτς στο 19').

Αδύναμος κρίκος: Ο Λανγκ. Ο Ούγγρος αμυντικός είχε «θέματα», «έχασε» 2-3 φορές τον Ελ Αραμπί, ενώ υπέπεσε και στο λάθος του 19', που κατέληξε στη χαμένη ευκαιρία του Ραντζέλοβιτς.

Η «γκάφα»: Συνέχεια του παραπάνω. Στο 19' ο 27χρονος «πούλησε» εύκολα την μπάλα, ο Καμαρά έγινε κάτοχός της και ήταν το πιο «χοντρό» λάθος της αναμέτρησης.

Το «στραγάλι»: Στο πρώτο ημίχρονο (7') υπήρξε ένα μαρκάρισμα επί του ΕλΑραμπί μέσα στην περιοχή. Δύσκολη φάση, αλλά ο Λάοθ (προφανώς και το VAR) υπέδειξαν «παίζετε». Ο Ισπανός ρέφερι έκανε παρατηρήσεις στον Γαλλομαροκινό, επειδή θεώρησε πως «εκβίασε» το πέναλτι, κάτι που δεν φάνηκε να συνέβη. Επεσε πάνω στη «μονομαχία» του και δεν έδειξε πως θέλει να παρασύρει τον διαιτητή. Στο δεύτερο μισό υπήρχε και ένα πέσιμο του Καμαρά.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακς, Κουσουλός, Γκόμες, Τζιόνης, Παπουλής (70' Ασάντες), Ντούρις (70' Κακουλής), Μποτεάκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Ραφίνια, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (90'+1' Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (75' Μασούρας), Ελ Αραμπί


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης