Super League 1, ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Εύκολο τρίποντο και τώρα Βόλφσμπουργκ - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Εύκολο τρίποντο και τώρα Βόλφσμπουργκ - Δείτε τα γκολ

Πριν από τον «τελικό» με την Βόλφσμπουργκ η ΑΕΚ μέτρησε κέρδη στο 3-0 επί της Λαμίας στην την 3η αγωνιστική της Super League 1  - Με rotation, πήρε ένα εύκολο τρίποντο και είδε τους «πρωτάρηδες» Γκαρσία, Μαχαίρα και Ενομπακάρε να αρπάζουν την ευκαιρία, είτε με γκολ, είτε με ασίστ - Σκόραρε και ο Κρίστισιτς

enobakare21
Και τώρα... Βόλφσμπουργκ για την ΑΕΚ, για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League!

Η Ένωση με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της επικράτησε εύκολα με 3-0 της Λαμίας χωρίς να... πατήσει το πόδι στο γκάζι, κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten. Τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Λιβάι Γκαρσία και Ενομπακάρε, βρήκαν το πρώτο και το τελευταίο κιτρινόμαυρο γκολ, ενώ ενδιάμεσα ο Κρίστιτσιτς είχε σκοράρει το δεύτερο. Αυτός που εντυπωσίασε ήταν πάντως ο 20χρονος Θεοδόσης Μαχαίρας, ο οποίος έβγαλε την ασίστ στο δεύτερο γκολ και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.



Κλείσιμο
Παρθενικό γκολ για Λιβάι Γκαρσία

Ο Καρέρα σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε παρατάξει απέναντι στη Σεντ Γκάλεν έκανε έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα (διατηρώντας το 4-3-3) δίνοντας φανέλα βασικού στον 20χρονο Θεοδόση Μαχαίρα στο αριστερό άκρο της επίθεσης και στο δεξί στον νεοαποκτηθέντα Λιβάια Γκαρσία. Επίσης στο κέντρο ξεκίνησε και ο Γεβχέν Σάκχοφ, ενώ στην ενδεκάδα επέστρεψε ο Μιχάλης Μπακάκης. Όσο για τη Λαμία, ο Γιώρος Πετράκης παρέταξε ένα 4-2-3-1 με τον Χατζηστραβό να ξεκινάει για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα πίσω από τον Ρόμανιτς στην κορυφή και τους Καραμάνο και Προβυδάκη στα άκρα.

Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού ο Μαχαίρας με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μάνταλου είδε την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο, με την ΑΕΚ να δημιουργεί μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο άλλες δύο τελικές με τον κινητικό Ανσαριφάρντ και τη Λαμία να πατάει σε κάποιες περιπτώσεις περιοχή, χωρίς πάντως να προβληματίζει την κιτρινόμαυρη άμυνα. Ο Ανσαριφάρντ είχε ακόμα μια τελική στο 12' αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Επασί. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Λιβάια Γκαρσία. Ο Λόπες έβγαλε τη σέντρα, ο Ανσαριφάρντ κατέβασε όμορφα, αλλά ο Αντέτζο στην προσπάθειά του να τον μαρκάρει έστρωσε την μπάλα στον 23χρονο εξτρέμ από τον Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ο οποίος τελείωσε τη φάση για το 1-0 σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο Γκαρσία πάταγε περιοχή από τα δεξιά και προσπαθούσε να συνδυαστεί με τον Μπακάκη στην πτέρυγα. Γενικότερα όμως από την ΑΕΚ αυτό που έλειπε ήταν η κίνηση χωρίς την μπάλα από τη μέση και μπροστά για να πάρει ρυθμό το ματς και να ανοίξουν διάδρομοι. Η Λαμία περίμενε την Ένωση στο δικό της μισό προσπαθώντας να μην αφήνει χώρους. Οι παίκτες του Καρέρα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ανέβασαν λίγο ταχύτητα και είχαν δύο καλές στιγμές, με τον Μπακάκη στο 39' που δεν κατάφερε να πλασάρει από πλάγια θέση τον Επασί, και τον Ανσαριφάρντ στις καθυστερήσεις, ο οποίος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση με τον γκολκίπερ της Λαμίας να του κλείνει το οπτικό πεδίο προς το τέρμα.

Εντυπωσιακός ο Μαχαίρας και εύκολη νίκη με σκόρερ Κρίστιτσιτς και Ενομπακάρε

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα πέρασε τον Λιβάια στη θέση του Γκαρσία, προφανώς γιατί δεν ήθελε να επιβαρύνει με περισσότερα λεπτά τον 23χρονο εξτρέμ, βάζοντας τον Κροάτη στο δεξί άκρο της επίθεσης και διατηρώντας τον Μαχαίρα που έπαιρνε πρωτοβουλίες στα αριστερά και ήταν κινητικός. Στο 51' ο Ανσαριφάρντ έχασε την... ευκαιρία της χρονιάς! Ο Μαχαίρας με ωραία ενέργεια έβγαλε τη σέντρα και ο Ιρανός φορ πάνω στη γραμμή έβαλε την προβολή αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο! Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης από πολύ πλάγια θέση ο Μάνταλος με το κεφάλι προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά την είδε να σταματάει στο κάθετο! Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη στη συγκεκριμένη, όπως και ο Μπακάκης αμέσως μετά με τον Έλληνα μπακ να νιώθει ένα «τσίμπημα» και να αποχωρεί με τον Βασιλαντωνόπουλο να τον αντικαθιστά.

Η Λαμία μπορεί να μην δημιουργούσε επικίνδυνες τελικές, ωστόσο η ΑΕΚ όσο έμενε αυτό το εύθραυστο 1-0 δεν μπορούσε να αισθάνεται άνετη. Ειδικά όταν οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν στην περιοχή. Ωστόσο, τα πράγματα απλοποιήθηκαν στο 65' για την Ένωση. Δημιουργός ο νεαρός Μαχαίρας, ο οποίος πήγε στο ένας εναντίον ενός από τα αριστερά έπειτα από βαθιά μπαλιά του Χνιντ και πάσαρε στον Κρίστιτσιτς στα όρια της περιοχής με τον Σέρβο να πιάνει ένα καλοζυγισμένο σουτ και να γράφει το 2-0. Στο 73' η Λαμία προσπάθησε να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ του Σκόνδρα, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε εύκολα, ενώ στο 78' έπειτα από κακό διώξιμο του τερματοφύλακα της ΑΕΚ ο Ρόμανιτς δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί.

Η Ένωση στο... ρελαντί βρήκε και τρίτο γκολ στο 85' όταν ο Αλμπάνης έγινε αποδέκτης της πάσας του Λιβάια και τροφοδότησε τον Ενομπακάρε στο πίσω δοκάρι, με τον τελευταίο να βάζει την προβολή και να γράφει το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ στο ΟΑΚΑ.

MVP: Ο Μαχαίρας. Ο 20χρονος εξτρέμ ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, έβγαλε ενέργεια, κινητικότητα, έπαιρνε πρωτοβουλίες, πήγαινε στο ένας εναντίον ενός και βρήκε και ασίστ ενώ θα μπορούσε να είχε ακόμα μια στην τεράστια ευκαιρία του Ανσαριφάρντ.

Στο ύψος τους: Ο Λιβάια Γκαρσία για ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε ήταν καλός. Σκόραρε και πάταγε περιοχή και απλά θέλει χρόνο για να «δέσει» με τους υπόλοιπους, ενώ θετικός ήταν και ο Κρίστιτσιτς που χρίστηκε σκόρερ.

Αδύναμος κρίκος: Καραμάνος και Ρόμανιτς ήταν... άφαντοι, χωρίς να προβληματίσουν την κιτρινόμαυρη άμυνα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ατζέτζο στο 1-0 της ΑΕΚ καθώς στην προσπάθειά του να μαρκάρει τον Ανσαριφάρντ, έστρωσε την μπάλα στον Λιβάι Γκαρσία που βρήκε δίχτυα.

Το στραγάλι: Ο Τζήλος είχε μια εύκολη διαιτησία.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ χωρίς να πατήσει γκάζι έφτασε σε μια εύκολη νίκη κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα και πηγαίνοντας με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το μεγάλο ευρωπαϊκό ματς με τη Βόλφσμπουργκ. Η Ένωση είχε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της και ήταν λογικό να μην βγάλει αυτοματισμούς. Ωστόσο, οι νίκες τη δεδομένη στιγμή είναι το ζητούμενο μέχρι να βρει καλό ρυθμό. Όσο για τη Λαμία, έκανε μια άχρωμη εμφάνιση, σημειώνοντας την τρίτη σερί ήττα της, δείχνοντας αδύναμη επιθετικά.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες, Χνιντ, Σβάρνας, Μπακάκης (53' Βασιλαντωνόπουλος), Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (61' Σιμόες), Μαχαίρας (76' Αλμπάνης), Γκαρσία (46' Λιβάια), Ανσαριφάρντ (76' Ενομπακάρε)

Λαμία (Γιώργος Πετράκης):  Επασί, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Σκόνδρας (77' Μπιανκόνι), Νιάσε (60' Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Προβυδάκης, Χατζηστραβός (57' Βασιλόγιαννης), Ρόμανιτς, Καραμάνος (76' Βιγάλμπα)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι διάσημοι Τούρκοι σχεδιαστές που αποδομούν τον Ερντογάν και εγκαταλείπουν τη χώρα τους

Αυτές είναι οι 11 περιοχές που η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους

Γυμνές καθαρίστριες: Κάνουν χρυσές δουλειές λόγω κορωνοϊού σε βρετανικά σπίτια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης