Super League 1, Βόλος-'Αρης 0-1: Έβγαλαν αντίδραση οι κίτρινοι

Super League 1, Βόλος-'Αρης 0-1: Έβγαλαν αντίδραση οι κίτρινοι

Το γκολ-πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα έδωσε στον Άρη την 2η νίκη στο πρωτάθλημα της Super League 1  αλλά και την απαιτούμενη ηρεμία μετά το σοκ του αποκλεισμού από την Κόλος - Μόνοι πρώτοι οι «κίτρινοι»

volos3
Βρίσκοντας σε κακή ψυχολογική κατάσταση έπειτα από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, το μοναδικό ζητούμενο για τον Άρη ήταν το αποτέλεσμα κι αυτό πήρε στον Βόλο. Χάρη στην προσωπικότητα αλλά και την ποιότητα του Μπρούνο Γκάμα ο οποίος σκόραρε (με εκτέλεση πέναλτι) στο 16ο λεπτό. Οι «κίτρινοι» μπορούν να κρατήσουν μόνο την αμυντική λειτουργία τους γιατί δημιουργικά παρουσίασαν κακή εικόνα έχοντας προβλήματα ακόμη και σε στοιχειώδη πράγματα στην ανάπτυξή τους. Ο Βόλος είχε υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας, αλλά ήταν τσαπατσούλης στην τελική πάσα με συνέπεια να μην δημιουργήσει ευκαιρίες.

Μία αλλαγή σε επίπεδο προσώπων και αρκετές στο κομμάτι των ρόλων αποφάσισε ο υπηρεσιακός προπονητής του Άρη, Τόλης Τερζής. Επανέφερε τον Εμάνουελ Σάκιτς στο αρχικό σχήμα, έτσι ο Λούκας Σάσα επέστρεψε στον φυσικό χώρο του (στον άξονα). Σε επίπεδο τακτικής, ο Φακούντο Μπερτόγλιο χρησιμοποιήθηκε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης για την παροχή βοηθειών στον Σάκιτς, ο Μπρούνο Γκάμα είχε ρόλο επιτελικού μέσου και ο Γιάννης Φετφατζίδης μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο Βόλος είχε τον απόλυτο έλεγχο κινήσεων, υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας (δεν έπεσε κάτω από το 65% μετά τα πρώτα 10-12 λεπτά), αλλά όχι και τον τρόπο διάσπασης της άμυνας του Άρη. Επέλεξε την πλευρά του Φεράρι για να δημιουργήσει, αλλά ο Σάκιτς (με τις βοήθειες των Μπερτόγλιο, Ροζ) έκανε εξαιρετική δουλειά στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από ένα σημείο σημάδεψε την αριστερή πλευρά και τον Γκάνεα, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων των Νίκο Μαρτίνες αλλά και πάλι δεν έφτασε σε επίπεδο ουσιαστικής τελικής φάσης.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΚΑΜΑ

Προφανώς ο Άρης επέλεξε να δώσει την μπάλα στα πόδια των παικτών του Βόλου, αλλά είχε δυσκολία να την κρατήσει όταν την είχε στα πόδια του. Για τα δύο κεντρικά χαφ (Τζέγκο και Λούκας Σάσα) έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την αναχαίτιση επιθέσεων και επί της ουσίας ο Άρης ήταν δημιουργικός μόνο όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια των Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα. Στην πραγματικότητα, αυτό μέτρησε, η ατομική ποιότητα του Πορτογάλου. Στο 15ο λεπτό ο Μπαριέντος «έφαγε» δύο ντρίμπλες από τον Μπρούνο Γκάμα, στη δεύτερη τον σταμάτησε αντικανονικά εντός της περιοχής και ο διαιτητής Βάτσιος ορθώς καταλόγισε πέναλτι. Ο Γκάμα σημείωσε το 3ο φετινό γκολ κι έδωσε προβάδισμα στον Άρη (0-1) στο 16’.

Ο Βόλος άσκησε περισσότερη πίεση, πέρα όμως από μια στραβοκλωτσιά του Κολόμπο στο 24ο λεπτό δεν έκανε ουσιαστική φάση. Αντιθέτως, ο Άρης είχε δύο σουτ με τον Λούκας Σάσα από το ύψος της περιοχής, αλλά και την πανέξυπνη προβολή του Τόνι Ντάτκοβιτς (μετά από εκτέλεση κόρνερ) στο 44ο λεπτό όπου ο Γκαραβέλης+ επιβεβαίωσε την ταχύτητά του αλλά και τα αντανακλαστικά του.

ΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο Βόλος χαρακτηρίστηκε από ένα σωρό ημιτελείς προσπάθειες στα πρώτα 25 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, διάστημα κατά το οποίο ο Άρης ήταν εγκατεστημένος στο δωμάτιο του πανικού. Οι «κίτρινοι» έκαναν εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, αλλά δεν μπορούσαν ν’ αλλάξουν πάσα όταν είχαν την κατοχή της μπάλας, με συνέπεια να βρίσκονται συνεχώς σε φάση άμυνας και φυσικά να μην βρουν καμία προϋπόθεση για κόντρα επίθεση. Ωστόσο, οι επεμβάσεις τους ήταν αποτελεσματικές, δεν απειλήθηκαν καθόλου και από μία στημένη φάση στο 70ο λεπτό θα μπορούσαν να βρουν δεύτερο γκολ, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε την μπάλα σε προβολή του Δημήτρη Μάνου.

Κλείσιμο
Λίγο νωρίτερα, ο Τόλης Τερζης είχε ρίξει στο παιχνίδι τους Μαντσίνι, Δημήτρη Μάνο και στο 76’ τον Χαβιέρ Ματίγια με την προσδοκία ότι η ομάδα του θα κρατήσει μπάλα και θα αποκτήσει ηρεμία στο παιχνίδι της. Αυτομάτως άλλαξε και η διάταξη της ομάδας του σε 4-5-1. Ο Άρης πάτησε καλύτερα στο γήπεδο, περίμενε πολλά περισσότερα από τον Δημήτρη Μάνο στην επίθεση, κυρίως όμως έκανε τη δουλειά του στην άμυνα καθώς ο Βόλος ήταν ακίνδυνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΓΚΟΥΑΡΟΤΣΕΝΑ

Ο Άνχελ Λόπεθ προσπάθησε να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα του στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα με την είσοδο του Γκουαροτσένα αντί του Περέα (δεν φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο), λίγο νωρίτερα είχε ρίξει στη… μάχη και τον Γιέντριτσεκ. Ο τελευταίος απείλησε για τους γηπεδούχους στο 87’, με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Βόλος πίεσε προϊόντος του χρόνου, ο Άρης δεν έλυσε το πρόβλημα στο κράτημα μπάλας για να φθάσουμε στο 89’ όπου ο Τέκιο σκόραρε με κεφαλιά αλλά στη σέντρα που επιχειρήθηκε από την αριστερή πλευρά, η μπάλα είχε βγει εκτός γηπέδου. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ριένστρα, Γιέντριτσεκ, Σάντσεθ (Βόλος), Τζέγκο, Λούκας Σάσα, Ροζ (Άρης)

MVP: Στο 50ο παιχνίδι του με τη φανέλα του Άρη, ο Μπρούνο Γκάμα σημείωσε το τρίτο φετινό γκολ του κι αν ο Άρης έχει να κρατήσει κάτι από το παιχνίδι (σε δημιουργικό επίπεδο) είναι οι ενέργειές του, με κυριότερη αυτή στη φάση του πέναλτι

Στο ύψος του: Ο Εμάνουελ Σάκιτς «σημαδεύτηκε» από τον Βόλο αλλά ανταποκρίθηκε πλήρως στα καθήκοντα του δεξιού μπακ.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Μπαριέντος δε φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο, ο αντικαταστάτης του (Μπαρτόλο) επίσης και γενικώς η μεσοεπιθετική γραμμή του Βόλου.

Η «γκάφα»: Αυτή του Μπαριέντος στο κερδισμένο πέναλτι του Άρη καθώς σ’ ένα κλειστό παιχνίδι η δική του κακή εκτίμηση κρίθηκε το παιχνίδι.

Το «στραγάλι»: Πολύ καλή διαιτησία από τον Βάτσιο καθώς ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις. Σωστά καταλόγισε το πέναλτι ενώ στη φάση του τέρματος του Βόλου εμπιστεύτηκε τον Ευαγγέλου στο VAR και ακύρωσε το τέρμα

Το ταμείο του «gazzetta.gr»: Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος αλλά ο πιο αποτελεσματικός. Ο Αρης βρήκε το γκολ μέσα από την ποιότητα του Μπρούνο Γκάμα και κέρδισε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε τρομακτική δυσκολία ακόμη και σε στοιχειώδη πράγματα στην ανάπτυξή του. Ο Βόλος είχε υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας αλλά ήταν ελαχίστως δημιουργικός.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Σάκχοφ: «Θέλω να κατακτήσουμε τίτλους με την ΑΕΚ» (vid)

Επικό λάθος στο Italian Open: Ο διαιτητής αποκάλεσε τον Τζόκοβιτς... Φέντερερ!

Ολυμπιακός: Οι Αγγλοι στέλουν τον Σίλβα της Νότιγχαμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης