Superleague: Ξεκινά το πρωτάθλημα με ΠΑΟΚ-Λάρισα και Άρης-Λαμία στην «πρεμιέρα»

Superleague: Ξεκινά το πρωτάθλημα με ΠΑΟΚ-Λάρισα και Άρης-Λαμία στην «πρεμιέρα»

Στις 20:30 (PAOK TV) το ματς στην Τούμπα - Στις 18:15 (Novasports 1) ο αγώνας στο Κλεάνθης Βικελίδης

paok-paixtes
Με τον αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τη Λαμία ξεκινά το 62ο πρωτάθλημα από καταβολής Α’ Εθνικής και 15ο από την ίδρυση της Super League.

Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πρεμιέρα πρωταθλήματος Παρασκευή.

Έχει να συμβεί από το 2010, όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Ξάνθη στην άδεια Λεωφόρο, 1-1, ενώ πηγαίνοντας πιο πίσω βλέπουμε παιχνίδι Παρασκευή το 1996, Καστοριά – Ολυμπιακός 0-5, στο ντεμπούτο του Μπάγεβιτς στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Αλλά δύο αγώνες, που γίνονται αυτή τη φορά, είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής:

programma
Κλείσιμο


ΠΑΟΚ-Λάρισα

Για να έχει μια παραπάνω μέρα πριν από τον αγώνα με τη Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΛ στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της Παρασκευής.

Πρωταθλητής πρόπερσι και δεύτερος πέρσι, ο ΠΑΟΚ έχει ανάλογες φιλοδοξίες και φέτος, ενώ η ΑΕΛ θα ήθελε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο ξεκίνημα

Για τρίτη σεζόν στη σειρά ξεκινάει ο ΠΑΟΚ από την έδρα του το πρωτάθλημα, αφού πέρσι νίκησε τον Παναιτωλικό και πρόπερσι τον Αστέρα Τρίπολης.

Έχει να χάσει σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος από το 2007, όταν τον νίκησε η Ξάνθη με 1-0 στην έδρα της. Στην έδρα του σε πρεμιέρα έχει να χάσει από το 2003, όταν τον νίκησε 2-0 ο Ολυμπιακός στην άδεια Τούμπα.

Θα είναι η ενδέκατη φορά τα 12 τελευταία χρόνια, που ο ΠΑΟΚ παίζει πρεμιέρα γηπεδούχος, ενώ για 14η σεζόν στην πρεμιέρα παίζει με ομάδα της περιφέρειας!

Η Λάρισα τερμάτισε όγδοη στην κανονική διάρκεια, έκανε μια νίκη στα πλέι άουτ και μόλις δύο στα τελευταία 17, από την αρχή του 2020.

Εκτός έδρας δεν έχει νίκη στα 11 τελευταία, από τον Οκτώβρη του 2019, όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκινά για δεύτερη σεζόν στον πάγκο της, κάτι που είχε να συμβεί από το 2009, όταν ο Ουζουνίδης έκανε κάτι ανάλογο.

Η ΑΕΛ δεν έχει χάσει τις δύο προηγούμενες πρεμιέρες της, παίζοντας μάλιστα εκτός έδρας. Πέρσι πήρε 1-1 στο Περιστέρι, πρόπερσι νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα. Θα παίξει για τέταρτη σεζόν στη σειρά το πρώτο παιχνίδι της εκτός έδρας.

Άρης-Λαμία

Με την πέμπτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, που θα το εξαργυρώσει την ερχόμενη εβδομάδα, ο Άρης ξεκινά το πρωτάθλημα κρατώντας μόνο την κανονική διάρκεια από το περσινό και όχι την άτυχη πορεία των πλέι οφ. Αυτή που τον υποχρέωσε να χάσει τέσσερα διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Και αυτό γιατί το ρόστερ του ήταν ιδιαίτερα αδύνατο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του δεν έχασε τέσσερα στη σειρά εντός έδρας σε ένα πρωτάθλημα.

Τώρα στοχεύει να γυρίσει στις νίκες, έχοντας μόνο δύο στα τελευταία 15 επίσημα παιχνίδια του, αυτές με τον ΟΦΗ στα πλέι οφ.

Ο Άρης θα εμφανιστεί με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο του και φέτος, αλλά με πολλές αλλαγές, ιδιαίτερα στην επίθεσή του.

Για τη Λαμία είναι η τέταρτη σεζόν στην κατηγορία. Με το νεότερο προπονητής της κατηγορίας στον πάγκο της, το Γιώργο Πετράκη, θα ήθελε να επαναλάβει την δεύτερη σεζόν, με τον τίτλο της καλύτερης ομάδας της περιφέρειας και πορεία στο Κύπελλο.

Η περασμένη σεζόν την βρήκε στην 10η θέση μετά τα πλέι οφ. Από τότε που την ανέλαβε ο Πετράκης έχει μόνο ισοπαλίες. Δεν θα της ήταν άσχημο αποτέλεσμα και μια ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη.

Η Λαμία μετείχε και πέρσι στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στην έδρα της, μάλιστα πέτυχε και το πρώτο γκολ της σεζόν με τον Λάζαρ Ρόμανιτς. Από τις τρεις πρεμιέρες της, οι δύο ήταν ισόπαλες και μόνο το 2018 έχασε, με 3-0 στην έδρα της από τον… Άρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης