Champions League, Αταλάντα-Παρί 1-2: Επική ανατροπή και πρόκριση για τους Παριζιάνους - Δείτε τα γκολ

Champions League, Αταλάντα-Παρί 1-2: Επική ανατροπή και πρόκριση για τους Παριζιάνους - Δείτε τα γκολ

Απίστευτη ανατροπή της Παρί Σεν Ζερμέν στις καθυστερήσεις - Η παρέα των Νεϊμάρ – Κιλιάν Εμπαπέ λύγισε την απίθανη Αταλάντα (2-1) και ανήμερα των 50ων της γενεθλίων, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, για πρώτη φορά από το 1995

atalanta0000
Δραματικό, συγκλονιστικό, επικό... Το φινάλε του πρώτου προημιτελικού μεταξύ Αταλάντα και Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να έβαλε απότομο και σκληρό τέλος στο ποδοσφαιρικό παραμύθι των Ιταλών, αλλά εκτόξευσε τους Γάλλους, οι οποίοι δικαιούνται επιτέλους να πιστεύουν ότι μπορούν να κατακτήσουν την κούπα.


Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, η Παρί προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια, ανήμερα μάλιστα των 50ών γενεθλίων της. Και, την Τρίτη (18/08) κόντρα σε μια εκ των Λειψίας ή Ατλέτικο Μαδρίτης, θα διεκδικήσει την παρθενική της πρόκριση σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Μπεργκαμάσκι έδειξαν τις προθέσεις τους με το «καλημέρα» με ένα σουτ του Πάπου Γκόμες που μπλόκαρε ο Κέιλορ Νάβας. Στην κόντρα, η Παρί έχασε α-πί-στευ-τη ευκαιρία, όταν ο Νεϊμάρ βγήκε εντελώς μόνος του και, ανεξήγητα, έστειλε την μπάλα άουτ προ του Μάρκο Σπορτιέλο.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος προκάλεσε (εύλογα) την απόγνωση των συμπαικτών του και του τραυματία (με πατερίτσες) Τόμας Τούχελ στον πάγκο, ήταν το απόλυτο σημείο αναφοράς στην επίθεση, ελλείψει Μπαπέ και.. Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος ήταν άφαντος και απογοητευτικός.

Κλείσιμο
Η Αταλάντα, από την άλλη, είχε να αντιπαρατάξει την ομαδικότητα, απειλώντας την αντίπαλη εστία με διάφορους παίκτες, όπως έκανε με δύο κεφαλιές των Χάτεμπερ και Καλντάρα στο ίδιο λεπτό, στις οποίες ο Κέιλορ Νάβας απάντησε με ισάριθμες, εντυπωσιακές αποκρούσεις.


Ο Κοσταρικανός, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 27ο λεπτό, όταν ο Ντουβάν Ζαπάτα βρήκε ιδανικά τον Μάριο Πάσαλιτς μέσα στην περιοχή και ο Κροάτης πλάσαρε άψογα για να ανοίξει το σκορ.


Στα πρώτα εννέα παιχνίδια της καριέρας του στο Champions League (τα έξι στην Σπαρτάκ Μόσχας, ως δανεικός από την Τσέλσι), ο Πάσαλιτς δεν είχε ούτε γκολ, ούτε ασίστ. Στα τελευταία έξι, όμως, μετράει αισίως τρία γκολ και δύο ασίστ, όντας κομβικός για την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Το γκολ των Ιταλών, πιστοί στο παιχνίδι τους με υψηλότατο ρυθμό και ασφυκτική πίεση, πρόσθεσε επιπλέον άγχος στην Παρί, η οποία εκμεταλλευόταν το αλέγκρο (έως... απολαυστικά ριψοκίνδυνο) παιχνίδι της Αταλάντα για να βρει κενούς χώρους στην άμυνα, αποτυγχάνοντας όμως να τους εκμεταλλευτεί, όπως έκανε (και πάλι) ο Νεϊμάρ λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, όταν μέσα από την περιοχή σούταρε απελπιστικά άουτ.


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΠΕ
Η Αταλάντα, ούσα πιο σκληρή και δυναμική στο παιχνίδι με το πέρασμα των λεπτών, άγγιξε το 2-0 στο 58ο λεπτό, όταν ο Μπεράτ Τζιμσίτι από κοντα απέτυχε να στείλει την μπάλα στο βάθος της παριζιάνικης εστίας.

Ο Τούχελ, βλέποντας τον αποκλεισμό (και την απόλυση;) να έρχεται, έριξε στο παιχνίδι τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος έσφιξε τα δόντια μετά τον τραυματισμό του στον δεξιό αστράγαλο και μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την Παρί, με θαυματουργά αποτελέσματα.

Αρχικά, ο νεαρός Γάλλος επιθετικός έχασε τις τρεις μεγαλύτερες ευκαιρίες για την ισοφάριση, αλλά σε δύο ο (αναπληρωματικός, λόγω του τραυματισμού του βασικού Τζανλουίτζι Γκολίνι) Σπορτιέλο και σε μια ο Χοσέ Παλομίνο, του είπαν «όχι».

Ο Έρικ Μαξίμ Τσουπό Μοτίνγκ έκαψε με κεφαλιά άουτ στο 87' αυτό που έμοιαζε με το τελευταίο... κανονάκι της Παρί, η οποία όμως «ντύθηκε» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Champions League με την Μπάγερν Μονάχου το 1999.

Με την συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο Νεϊμάρ έκανε επιτέλους μια ουσιαστική ενέργεια και, μετά από φάση διαρκείας, βρήκε τον Μαρκίνιος μέσα στην μικρή περιοχή, με τον Βραζιλιάνο να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα της Αταλάντα.

Η Παρί, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και μέσα σε 149 δευτερόλεπτα, ο Νεϊμάρ βρήκε εξαιρετικά τον Μπαπέ, αυτός σέρβιρε την μπάλα στον Τσουπό – Μοτίνγκ και ο τελευταίος έγινε ήρωας για τους Παριζιάνους και δήμιος για την ομάδα του Μπέργκαμο, στην οποία δεν αξίζουν δάκρυα, αλλά μόνο «μπράβο».


Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο – Τολόι, Καλντάρα, Τζίμσιτι (60' Παλομίνο) – Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόσενς (82' Καστάιν) – Πάσαλιτς (70' Μουριέλ), Γκόμες (59' λ. τρ. Μαλινόφσκι) – Ζαπάτα (82' Νταρίβα).

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας (79' λ. τρ. Σέρχιο Ρίκο) – Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ – Ερέρα (72' Ντράξλερ), Μαρκίνιος, Γκέιγ (72' Παρέδες) – Σαράμπια (60' Μπαπέ), Ικάρντι (79' Τσουπό – Μοτίνγκ), Νεϊμάρ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 262 κρούσματα - 85 στη Θεσσαλονίκη, 66 στην Αττική

Μήνυμα Μητσοτάκη στους Τούρκους και τον διεθνή παράγοντα: Απαντούμε, δεν προκαλούμε

Κορωνοϊός: 35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης