Europa League: Στα ημιτελικά Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Δείτε όλα τα γκολ

Europa League: Στα ημιτελικά Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Δείτε όλα τα γκολ

 Πειστική εμφάνιση της Ίντερ, δίκαιη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League εις βάρος της αξιόμαχης Μπάγερ Λεβερκούζεν (2-1) και πλέον ραντεβού για μια θέση στον τελικό με Σαχτάρ Ντόνετσκ ή Βασιλεία - Στο άλλο ματς η  Γιουνάιτεντ χρειάστηκε το πέναλτι του Μπρούνο στο 5ο λεπτό της παράτασης για να λυγίσει την Κοπεγχάγη (1-0) και να προκριθεί στους «4»

inter-0
Θέλει πολύ το Europa League. Και το δείχνει με τις εμφανίσεις της. Η Ίντερ νίκησε 2-1 την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Ντίσελντορφ, πολύ πιο πειστικά απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ, και προκρίθηκε δικαίως στα ημιτελικά (σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά από το 2010, όταν κατέκτησε το Champions League), όπου την Δευτέρα (17/08, 22:00) θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Σαχτάρ Ντόνετσκ – Βασιλεία, ομάδες που τίθενται αντιμέτωπες το βράδυ της Τρίτης (11/08, 22:00).


Συναρπαστικό το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι Ασπιρίνες μπήκαν με μια αλλαγή σε σχέση με τα αρχικά σχέδια του Πέτερ Μπος, αφού ο Σβεν Μπέντερ ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και την θέση του στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Τζόναταν Τα. Η Λεβερκούζεν προσπάθησε, όπως της αρέσει, να έχει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, κάτι που όμως εξυπηρετεί και τον τρόπο παιχνιδιού της Ίντερ, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί στο πρώτο της σουτ προς την εστία του Λούκας Χραντέτσκι (15'). Ο Νικολό Μπαρέλα, με πολύ ωραίο σουτ με το εξωτερικό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Φινλανδό τερματοφύλακα, ύστερα από προσπάθεια του Ρομελού Λουκάκου και προσωρινό διώξιμο από την γερμανική άμυνα. Ο Βέλγος πήρε την... ρεβάνς έξι λεπτά αργότερα (21') όταν μετά από πάσα του Άσλεϊ Γιανγκ και παρ' ότι έπεσε κάτω από το μαρκάρισμα του Έντμοντ Ταπσόμπα, βρήκε τρόπο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 31ο φετινό του γκολ.

Παρά το γρήγορο 2-0 το οποίο υποχρεώθηκε να κυνηγάει, η Λεβερκούζεν δεν το έβαλε κάτω. Στο 25ο λεπτό, ο Κέβιν Φόλαντ βρήκε τον Κάι Χάβερτς μέσα στην περιοχή και ο 21χρονος επιθετικός νίκησε από κοντά τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ του σε πέντε ματς του Europa League. Η Ίντερ θα μπορούσε να είχε φύγει με προβάδισμα δύο γκολ για τα αποδυτήρια, αλλά ο Ισπανός διαιτητής Κάρλος ντελ Θέρο Γράντε... πήρε πίσω μέσω VAR το πέναλτι που έδειξε για χέρι (μάλλον ώμο) του Ντέιλι Σινγκράβεν, ενώ ο Λουκάκου απέτυχε να νικήσει τον Χραντέτσκι σε τετ – α – τετ. Ο Φινλανδός κίπερ κράτησε ζωντανή την Μπάγερ και στο δεύτερο μέρος σε τετ – α – τετ με τον Αλέξις Σάντσες (είχε πάρει την θέση του... άφαντου και πάλι Λαουτάρο Μαρτίνες) και σουτ του Κρίστιαν Έρικσεν, με τον Λουκάκου, άθελά του, να παρεμβάλλεται νωρίτερα μεταξύ του Ρομπέρτο Γκαλιαρντίνι και του 3-1. Η Λεβερκούζεν το ήθελε, το πίστεψε και το πάλεψε, αλλά ανησύχησε τους Νερατζούρι μόνο στο 79ο λεπτό, όταν Χάβερτς και Φόλαντ δεν πρόλαβαν την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, ύστερα από σέντρα του Λέον Μπέιλι. Στις καθυστερήσεις και για δεύτερη φορά, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στην Ίντερ και, εκ νέου, το πήρε πίσω. Πολύ ντεφορμέ οι διαιτητές εσχάτως...

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς – Γοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι (84' Σκρίνιαρ) – Ντ' Αμπρόζιο (59' Μόουζες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι (59' Έρικσεν), Γιανγκ – Λουκάκου, Μαρτίνες (64' Αλέξις Σάντσες).

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χραντέτσκι – Λ. Μπέντερ (85' Μπελαράμπι), Τα, Ταπσόμπα, Σινγκράβεν (68' Γουέντελ) - Παλάσιος (59' Μπέιλι), Μπαουμγκάρτλινγκερ (68' Αμίρι) - Χάβερτς, Ντεμιρμπάι, Ντιαμπί – Φόλαντ (86' Αλάριο).

Στο άλλο ματς άγχος, ιδρώτας και πρόκριση στην παράταση! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα βρήκε δύσκολα, πολύ δύσκολα απέναντι στην Κοπεγχάγη και τη λύγισε στον έξτρα χρόνο με πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες. Πλέον, η Μάντσεστερ βρίσκεται στα ημιτελικά του Europa League και περιμένει τον νικητή του Γουλβς – Σεβίλλη. Εξαιρετικοί οι Δανοί, κατέρρευσαν μετά το γκολ του Πορτογάλου.

Κλείσιμο

Εκτός ρυθμού η Γιουνάιτεντ

Η Κοπεγχάγη μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς, κέρδιζε μονομαχίες κι εκμεταλλεύθηκε το γεγονός πως η Μάντσεστερ δεν πίεσε ψηλά. Οι Δανοί ήταν εξαιρετική στημένοι και όσο η αντίπαλος τους αντιμετώπιζε χαλαρά τόσο κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η Κοπεγχάγη που έχασε λόγω τραυματισμού στο 15' τον Μποϊλέσεν, έχασε στο 17' μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Νταράμι στην αρχή και στη συνέχεια του ο Βιντ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση. Η Γιουνάιτεντ ήταν... εκτός για 25 λεπτά και χρειάστηκε το... cooling break για να αντιδράσει. Η Μάντσεστερ μπήκε πιο ορεξάτη, πήρε τον έλεγχο και πίεσε, όμως οι Δανοί ήταν εξαιρετικοί στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο 45' είχαμε την καλύτερη φάση στο παιχνίδι, ο Γκρίνγουντ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε υπέροχα και σημείωσε το γκολ. Ωστόσο, το VAR έκοψε τους πανηγυρισμούς των Κόκκινων, μιας και ο νεαρός φορ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Πολλές φάσεις, δυο δοκάρια, κανένα γκολ

Το σκηνικό στο β’ μέρος εντελώς διαφορετικό. Ρυθμός, ταχύτητα και χαμένες ευκαιρίες. Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά, έκλεισε την Κοπεγχάγη και απειλούσε. Ο Φρεντ στο 54’ είχε ένα καλό σουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα η Μάντσεστερ σκόραρε, αλλά και πάλι το γκολ ακυρώθηκε. Ο Γκρίνγουντ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ράσφορντ από θέση οφσάιντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 63’ η Μάντσεστερ είχε ακόμα μια μεγάλη φάση, αλλά το σουτ του Μπρούνο σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Κοπεγχάγη αντέδρασε και στο 65’ πλησίασε στο γκολ. Ο Φαλκ έκρυψε τη μπάλα, όμως ο Βιντ στην αρχή κι έπειτα ο Οβιέδο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η Μάντσεστερ είχε την κατοχή, όμως ο Γιόνσον ήταν εντυπωσιακός και στο 85’ είχε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Μαρσιάλ.

«Καθάρισε» από την άσπρη βούλα ο Μπρούνο Φερνάντες

Ο Μάτα πήρε τη θέση του Γκρίνγουντ για την παράταση και η Μάντσεστερ μπήκε πολύ δυνατά. Οι Κόκκινοι έκλεισαν την Κοπεγχάγη, ο Μαρσιάλ έκανε άνω – κάτω την άμυνα, αλλά σε δυο περιπτώσεις νικήθηκε από τον Γιόνσον. Ωστόσο, στο 95’ ο Γάλλος κέρδισε πέναλτι σε κράτημα από τον Μπιέλαντ. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε και δεν αστόχησε, φτάνοντας τα 7 γκολ σε εννέα ματς στη διοργάνωση. Η Κοπεγχάγη κατέρρευσε, η Μάντσεστερ έκανε ό,τι ήθελε, αλλά έχασε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες. Μάτα, Ράσφορντ, Μαρσιάλ νικήθηκαν από τον Γιόνσον, ενώ ο Λίντελοφ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Στο β’ μέρος της παράτασης, η Κοπεγχάγη… ήθελε να αντιδράσει, αλλά δεν μπορούσε. Χωρίς τρεξίματα και την κόπωση να τους λυγίζει, οι Δανοί είχαν.... υποψία ευκαιρίας στο 117’, αλλά εκεί καθάρισε ο Μαγκουάιρ. Χωρίς δυνάμεις και κουράγιο παραδόθηκε στους «Κόκκινους», ηττήθηκε, αλλά αποχώρησε από το Europa με ψηλά το κεφάλι…

Μαν. Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ρομέρο, Γουάν-Μπισάκα, Μπαϊγί (70’ Λίντελοφ), Μαγκουάιρ, Γουίλιαμς, Φρεντ (70’ Μάτιτς), Γκρίνγουντ (91' Μάτα), Φερνάντες, Πογκμπά, Ράσφορντ (113' Λίνγκαρντ), Μαρσιάλ (120' ΜακΤόμινεϊ)

Κοπεγχάγη (Στάλε Σολμπάκεν): Γιόνσον, Βαρέλα (105' Μπάρτολετς), Νέλσον, Μπιέλαντ, Μπόιλεσεν (15’ λ.τρ. Μπένγκτσον), Μπίελ (57’ Οβιέδο), Στάγκε (105' Μουντράζιγια), Ζέκα, Νταράμι (57’ Κάουφμαν), Φαλκ (111' Βικ), Βιντ.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στην Εύβοια: Οκτώ οι νεκροί - Ταυτοποιήθηκε η σορός στον Κάλαμο, ανήκει στον 72χρονο αγνοούμενο

Τουρκική προκλητικότητα: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό, λέει το ΥΠΕΞ

Βερολίνο για Oruc Reis: Οι μονομερείς ενέργειες στέλνουν λάθος μήνυμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης