Europa League: Στους «8» η Ίντερ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Europa League: Στους «8» η Ίντερ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

H Ίντερ νίκησε 2-0 στο ματς νοκ άουτ τη Χετάφε με Λουκακού και Έρικσεν και προκρίθηκε στο Final 8 του Europa League - Αστόχησε σε πέναλτι ο Μολίνα - Ανατροπή με 2-1 τη ΛΑΣΚ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με Κοπεγχάγη στα προημιτελικά

inter_europa
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίντσερ 2-1

Το 0-5 στην Αυστρία δεν άφηνε κανένα ποδοσφαιρικό... υπονοούμενο ανοικτό. Η πιο διαδικαστική συνάντηση της φάσης των “16” του Europa League παιζόταν στο “Ολντ Τράφορντ”. Εκεί όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε αρκετές αλλαγές και η Λίντσερ έπαιξε ωραία μπάλα, για να αποκλειστεί με τιμητική ήττα (2-1) και πολλές χαμένες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να της δώσουν ακόμα και τη νίκη.

Οι Αυστριακοί που ήξεραν ότι δεν είχαν καμία ελπίδα, μπήκαν στο γήπεδο για να παίξουν απελευθερωμένα και τους βγήκε σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα ανταμείφθηκαν με το να προηγηθούν με την υπέροχη βολίδα του Βίζινγκερ (55').

Στη συνέχεια είχαν αρκετές καλές στιγμές και ειδικά στο φινάλε με ένα τρομερό τακουνάκι που έβγαλε στη γραμμή ο Ρομέρο. Ενδιάμεσα όμως, ο Λίνγκαρντ (57') και ο Μαρσιάλ (88') έπειτα από σούπερ συνδυασμό με τον Μάτα, γύρισαν το παιχνίδι και χάρισαν τη νίκη στη Γιουνάιτεντ, η οποία στα προημιτελικά έχει ραντεβού με την Κοπεγχάγη του Ζέκα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ρομέρο, Μαγουάιρ, Μπαϊγί, Φοσού-Μενσά (84' Μενγκί), Γουίλιαμς (72' Τσονγκ), Φρεντ (64' Περέιρα), Μάτα, Τζέιμς (84' Μαρσιάλ), Λίνγκαρντ (63' Πογκμπά), ΜακΤόμινεϊ, Ιγκάλο

Λίντσερ (Ντόμινικ Τάλαμερ): Σλάγκερ, Τράουνερ, Ρανφτλ, Βίζινγκερ (73' Ζάμπιτσερ), Αντράντε (80' Φιλίποβιτς), Χόλαντ, Μίχορλ, Ρένερ, Φρίεζερ, Μπάλιτς (66' Ρίτερ), Ραγκούζ.

Ίντερ – Χετάφε 2-0

Κλείσιμο
Την παρουσία της στα προημιτελικά του Europa League, που θα διεξαχθούν με τη μορφή Final 8 στη Γερμανία, εξασφάλισε η Ίντερ. Στο νοκ άουτ παιχνίδι, που έγινε στην ουδέτερη «Άουφ Σάλκε Αρένα» (δεν είχε διεξαχθεί πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων), οι «νερατζούρι» νίκησαν 2-0 τη Χετάφε και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, η οποία στοχεύει στην κατάκτηση του τροπαίου, θα αντιμετωπίσει στις 10 Αυγούστου στο Ντίσελντορφ τον νικητή του ζευγαριού Λεβερκούζεν-Ρέιντζερς. Στο πρώτο ματς, οι Γερμανοί είχαν νικήσει 3-1 μέσα στη Γλασκώβη.

Το ματς:

Η Χετάφε πήγε να αιφνιδιάσει την Ίντερ, έχοντας μια καλή στιγμή με τον Κουκουρέγια στο 7’, με τους «νερατζούρι» να απαντούν εις διπλούν με τον Λαουτάρο (25’ και 27’), που νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Ισπανών, Σόρια, ο οποίος με δύο σπουδαίες αποκρούσεις κράτησε το μηδέν.

Δεν συνέβη το ίδιο στο 33’. Μετά από βαθιά μπαλιά του Μπαστόνι, ο Λουκάκου μπήκε στην περιοχή και με αριστερό διαγώνιο σουτ, παρά το μαρκάρισμα του Τζενέ, έκανε το 1-0 για τους Ιταλούς. Αυτό ήταν το υπ’ αριθμόν 30 γκολ του Βέλγου επιθετικού στις φετινές διοργανώσεις. Η Χετάφε προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά δεν απείλησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Σόρια ήταν πρωταγωνιστής και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, καθώς είπε «όχι» στον Ντ’ Αμπρόζιο στο 49’, αποσοβώντας το 2-0. Από εκεί και μετά και για το επόμενο εικοσάλεπτο, οι «νερατζούρι» χωρίς ιδιαίτερο λόγο, έκαναν αβίαστα λάθη, «πουλώντας» εύκολα τη μπάλα. Μάλιστα, στο 66’ λίγο έλειψαν να το πληρώσουν, αλλά ο Χαντάνοβιτς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Μάτα.

Στο 75’, ο διαιτητής Τέιλορ και μετά από ολιγόλεπτη εξέταση του VAR, έδωσε πέναλτι υπέρ της Χετάφε, αλλά ο Μολίνα έστειλε τη μπάλα άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ίντερ έχασε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη και την πρόκριση, αλλά ο Λουκάκου μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ. Όμως, στο 83’ με πλασέ του Έρικσεν, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έκανε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις.

Παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες, δεν άλλαξε τίποτε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Άγγλου ρέφερι και έτσι η Ίντερ ήταν η ομάδα που πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (82’ Έρικσεν), Ντ’ Αμπρόζιο (84’ Μπιράγκι), Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ, Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες (70’ Σάντσες).

Χετάφε: Σόρια, Ντ. Σουάρες, Τζενέ, Ετσέιτα, Ολιβέρα (88’ Πορτίγιο), Νιόμ (69’ Τζέισον), Μακσίμοβιτς (56’ Άνχελ), Τιμόρ, Αραμπάρι (88’ Ούγκο), Κουκουρέγια, Μάτα (69’ Μολίνα).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: Απορρίπτουμε τις θεωρίες συνωμοσίας - Φοράμε όλοι μάσκα

Κορωνοϊός - Λάρισα: Επτά γιατροί θετικοί στον ιό στα δύο νοσοκομεία της πόλης

Έκρηξη στη Βηρυτό: Είχαν προειδοποιήσει ότι αν δεν μετακινηθεί το νιτρικό αμμώνιο «θα ανατινάξει όλη την πόλη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης