Europa League: Πήραν το εισιτήριο για το Final-8 η Κοπεγχάγη και η Σαχτάρ Ντόνετσκ

Europa League: Πήραν το εισιτήριο για το Final-8 η Κοπεγχάγη και η Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η Κοπεγχάγη ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Europa League, για πρώτη φορά στην ιστορία της - Πρόκριση και για τη Σαχτάρ επί της Βόλσφμπουργκ (5-1 συνολικό σκορ)

copenhagen
Με εξαιρετική εμφάνιση και τριάρα, η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «8», εκεί που θα βρει τη «σίγουρη» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κοπεγχάγη - Μπασάκσεχιρ 3-0


Μπορεί η επανέναρξη στο πρωτάθλημα να εξελίχθηκε σε αποτυχία, μένοντας 2η με 14 βαθμούς απόσταση από τη Μίντιλαντ, αλλά στην Ευρώπη η Κοπεγχάγη εμφανίστηκε επιβλητική.

Η ομάδα του αρχηγού, Κάρλος Ζέκα, δεν αποθαρρύνθηκε από το εις βάρος της σκορ του πρώτου αγώνα κόντρα στην πρωταθλήτρια Τουρκίας, Μπασάκσεχιρ (0-1) και μετά από ένα εξαιρετικό ματς στο «Telia Parken», πανηγύρισε το εισιτήριο για τους «8» του Europa League.

Από το 4ο λεπτό είχε ήδη ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς στην Κωνσταντινούπολη, με τον Βιντ να ευστοχεί με κοντινή κεφαλιά, ενώ ο ίδιος ήταν που έδωσε προβάδισμα πρόκρισης με πέναλτι στο 52'. Το αποκορύφωμα ήρθε στο 62' με τον Φαλκ να κάνει το 3-0 με ωραία ατομική ενέργεια, δίνοντας έτσι την πρόκριση στους Δανούς, που θα αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά (νίκησε 5-0 τη Λίντσερ εκτός έδρας στο πρώτο ματς.

Σαχτάρ – Βόλφσμπουργκ 3-0

Πέρασε καιρός από τις 12 Μαρτίου και το πρώτο ραντεβού τους στη Γερμανία, αλλά όχι και η μεταξύ τους αγωνιστική διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι η Σαχτάρ συνεχίζει στα προημιτελικά του Europa League, έχοντας ως σημαντική βάση το διπλό (1-2) , παίρνοντας όμως και την καθαρή νίκη με 3-0 εντός έδρας. Στη “Μέταλιστ Αρένα” η Βόλσφμπουργκ το προσπάθησε, μα δεν κατάφερε να στήσει μεγάλες φάσεις.

Οι Ουκρανοί είχαν καλύτερα τρεξίματα και ειδικά στο φινάλε χτύπησαν στην κόντρα, διαλύοντας την άμυνα των Γερμανών με τρία γκολ σε 4' λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ευκαιρία, όταν στο 67' αποβλήθηκε ο Κοτσολάβα της Σαχτάρ, αλλά τρία λεπτά αργότερα συνέβη και σε εκείνους το ίδιο (Μπρουκς). Ο Ζούνιορ Μοράες χτύπησε δύο φορές (89', 90'+4'), με τον Κονοπλιάνκα να σκοράρει ενδιάμεσα (90'+1'). Οι Ουκρανοί περιμένουν τον νικητή του Ρέιντζερς – Λεβερκούζεν.

Κλείσιμο
Σαχτάρ (Λουίς Κάστρο): Πιατόβ, Κριβστόβ, Ματβιένκο, Κοτσολάβα, Ντοντό, Μάρλος (77' Σόλομον), Στεπανένκο, Τάισον (86' Κονοπλιάνκα), Πάτρικ, Μάρκος Αντόνιο (74' Κοβαλένκο), Μοράες

Βόλφσμπουργκ (Ολιβερ Γκλάσνερ): Κάστελς, Ρουσιγιόν (83' Κλάους), Τισεράν, Μπρουκς, Πόνγκρασιτς, Αρνολντ, Σλάγκερ, Μπρέκαλο (75' Γκιλαβογκί), Γκίντσεκ (62' Μαρμούς), Βέγκχορστ, Ζοάο Βίκτορ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: Απορρίπτουμε τις θεωρίες συνωμοσίας - Φοράμε όλοι μάσκα

Κορωνοϊός - Λάρισα: Επτά γιατροί θετικοί στον ιό στα δύο νοσοκομεία της πόλης

Έκρηξη στη Βηρυτό: Είχαν προειδοποιήσει ότι αν δεν μετακινηθεί το νιτρικό αμμώνιο «θα ανατινάξει όλη την πόλη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης