Championship play off final: Στην Premier League η Φούλαμ, 2-1 την Μπρέντφορντ

Championship play off final: Στην Premier League η Φούλαμ, 2-1 την Μπρέντφορντ

Στο 115' η Φούλαμ πήρε το προβάδισμα με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπράιαν και στο 126' ο ίδιος έκανε το 0-2 - Μείωσε στις καθυστερήσεις η Μπρέντφορντ

FUL-BRED
Μετά από «διάλειμμα» ενός έτους στην Championship, η Φούλαμ επέστρεψε στην Premier League, καθώς επικράτησε της Μπρέντφορντ με 2-1 στην παράταση του μεγάλου τελικού των πλέι-οφ ανόδου, που πραγματοποιήθηκε στο Γουέμπλεϊ και πανηγύρισε την επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά η αστοχία των επιθετικών τους και η αποτελεσματικότητα των γκολκίπερ Ράγια και Ρόντακ, κράτησαν τον φωτεινό πίνακα στο 0-0, οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση.

Εκεί η Φούλαμ βρήκε τα τέρματα που έψαχνε, έχοντας ως... ήρωα τον αριστερό μπακ της, Τζο Μπράιαν, ο οποίος σκόραρε δις. Πρώτα με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης κι εν συνεχεία στο 117’ (μετά από ασίστ του Μίτροβιτς), δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στην επιστροφή των Λονδρέζων στην Premier League.

Η Μπρέντφορντ πάντως, συνέχισε να το... παλεύει μέχρι τέλους, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με το γκολ του Νταλσγκααρντ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης.

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

Fulham vs Brentford Highlights 1-2 | Championship Match | 4/08/2020
Κλείσιμο


Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΟΥ»
ChampionshipFinal1


Τα χρήματα είναι πολλά, τα ποσά εννιαψήφια! Η τιμή ανόδου για την πρωτάρα Μπρέντφορντ ανερχόταν στα 178 εκατ. ευρώ! Το τρέχον μπάτζετ της ίσα που αγγίζει τα 70 εκατ!

Από την άλλη, η Φούλαμ θα εισπράξει ελαφρώς μικρότερο αλλά διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, στα 150 εκατ. ευρώ (όσα σχεδόν και το μπάτζετ) κι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως όταν υποβιβάστηκε στην Championship πριν από έναν χρόνο, έλαβε μέρος των «parachute payments» (πληρωμές-αλεξίπτωτο), που χορηγούνται από την πίτα των τηλεοπτικών εσόδων στις τρεις ομάδες που «αποχαιρετούν» την κατηγορία.

Κι αυτό είναι μόνο το βραχυπρόθεσμο πλάνο επιβράβευσης για την άνοδο. Αν η Φούλαμ καταφέρει να παραμείνει στην Premier League για δεύτερη σερί σεζόν, το στάνταρ ποσό θα εκτοξευτεί στα 295 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας!

Ανάλογο έπαθλο με την Μπρέντφορντ έλαβε ήδη και η πρωταθλήτρια της Championship, Λιντς, που θα συμμετάσχει ξανά στην PL μετά από 16 χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κασίγιας ανακοίνωσε κι επίσημα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση

Γιάνκοβιτς: «Έχουμε πέντε στόχους, ελπίζω να είναι μια αξέχαστη χρονιά»

Με Σεμέδο αλλά χωρίς Σα ο Ολυμπιακός κόντρα στην Γουλβς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης