Ο Δημοσθένης Καρμοίρης για τον Ολυμπιακό: Πού οφείλεται η αγωνιστική κάμψη; - Τα ψέματα για το CAS

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης για τον Ολυμπιακό: Πού οφείλεται η αγωνιστική κάμψη; - Τα ψέματα για το CAS

Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Και πολύ κράτησε η «εφεδρική μπαταρία», με την οποία σίγουρα με πολύ κόπο και δουλειά εφοδίασε την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς στον ψυχολογικό ιδίως τομέα, τον καθαρά ανθρώπινο, σε όλη τούτη τη διάρκεια των play off

pedro_martins_main
Αρκεί να σκεφτούμε ότι από την πρεμιέρα τους κιόλας, ερχόμενος πίσω ο Ολυμπιακός από τη Θεσσαλονίκη, με τους βαθμούς της νίκης στις αποσκευές του, στο πρώτο ντέρμπι της όλης διαδικασίας στην έδρα του ΠΑΟΚ… ήταν (ανεπίσημα) πρωταθλητής.

Άντε μετά να κρατήσεις το μυαλό, τη συγκέντρωση, τη σκέψη των παικτών σε υψηλά στάνταρ, όταν μηχανικά πια ο οργανισμός, χωρίς πραγματική πρόκληση, χωρίς ουσιαστικό στόχο, το μόνο που δεν κάνει είναι να μένει σε εγρήγορση.

Όταν μάλιστα οι ερυθρόλευκοι εξασφάλισαν και μαθηματικά στην πορεία τον τίτλο και είχε ήδη παρέλθει η διάθεση, η μεγάλη φούρια για μπάλα, ύστερα από τις παρατεταμένες διακοπές δράσης εξαιτίας του lockdown, εύλογα, το θέαμα, η απόδοση της ομάδας έφθινε σταδιακά.

Όλα αυτά είναι γεγονότα, είναι φυσιολογικά και δεν έχουν να κάνουν με εξεύρεση δικαιολογιών για το πρώτο χαμένο ματς (και ντέρμπι) της χρονιάς. Άλλωστε, κάποτε θα συνέβαινε και αυτό. Κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα έχανε παιχνίδι.

Η… ανακάλυψη άλλωστε του «αήττητου πρωταθλήματος» ήταν το κίνητρο που έμοιαζε (και συντηρήθηκε έτσι κι αλλιώς) με την καλλιέργεια συνείδησης στους ποδοσφαιριστές ενός στόχου, με σκοπό να αποφευχθεί η χαλάρωση και να μη χαλάσει η εικόνα ως το τέλος.

Κλείσιμο
Σίγουρα οι αριθμοί και οι στατιστικές υπάρχουν για να συντηρούν τα νέα κεφάλαια της ιστορίας, για να διαδέχονται τα ρεκόρ το ένα το άλλο, ωστόσο δεν μοιάζουν αρκετά για να… βγάλουν λυσσαλέα προσπάθεια στα πόδια των παικτών.

Σαν που, δίχως άλλο, καλούνται να επιδείξουν στο γήπεδο οι παίκτες του Μαρτίνς, στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ και στις 6 Αυγούστου με την Γουλβς στο «Μολινό».

Διαβάστε περισσότερα στο sportdog.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης