Super League 1, Play offs, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0: Προβάδισμα δεύτερης θέσης και Champions League για τον «Δικέφαλο του Βορρά»

Super League 1, Play offs, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0: Προβάδισμα δεύτερης θέσης και Champions League για τον «Δικέφαλο του Βορρά»

Ο ΠΑΟΚ άντεξε την πίεση της φλύαρης ΑΕΚ (0-0) και πήρε χωρίς ιδρώτα τον πολύτιμο βαθμό στο μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League 1  που του ορίζει την τύχη όσο αφορά την παρουσία του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ - Δοκάρι στο 86' ο Στοχ

paok_aek_15
Αγκαλιά με τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League είναι πλέον ο ΠΑΟΚ μετά το 0-0 που πήρε στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, διατηρώντας τους τρεις βαθμούς διαφορά από τους κιτρινόμαυρους μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Σε ένα ματς με μπόλικη τακτική, αρκετά φάουλ και αργό ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημά του, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ για να βρει το γκολ που πιθανότατα θα έκρινε την αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 85' με τον Στοχ, με την ΑΕΚ να μην βρίσκει το πολυπόθητο τέρμα στα τελευταία λεπτά παρά την πίεση που άσκησε.

Έτσι ξεκίνησαν
Τόσο ο Καρέρα όσο και ο Φερέιρα επέλεξαν το 3-5-2 με τον Ιταλό κόουτς της Ένωσης να αφήνει το 4-3-3 των σερί νικών στα πλέι οφ, προσθέτοντας τον Οικονόμου στην άμυνα μαζί με τους Τσιγκρίνσκι και Σβάρνα. Ο Καρέρα επανέφερε στον άξονα τον Μάνταλο, μαζί με τους Σιμόες και Κρίστιτσιτς, παίζοντας στην επίθεση με το δίδυμο των Λιβάια και Ολιβέιρα. Από την άλλη η επιλογή των τριών στόπερ με τους Μιχάι (αντικατέστησε τον Ίνγκασον λίγο πριν τη σέντρα), Βαρέλα και Μιχαηλίδη ήταν η αναμενόμενη από τον Πορτογάλο τεχνικό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε στον άξονα τους Εσίτι και Μαουρίσιο και μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο τον Μπίσεσβαρ πίσω από το δίδυμο Τζόλη – Άκπομ στη γραμμή κρούσης.

Αργός ρυθμός, πολλά φάουλ και αρκετή τακτική
Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν δίνοντας μεγάλη προσοχή στην τακτική και στην άμυνα. Πρέσαραν πολύ, αλλά το ματς δεν είχε ρυθμό με αρκετά φάουλ. Η πρώτη τελική ήρθε για την ΑΕΚ στο 14' όταν το δυνατό σουτ του Μάνταλου έβγαλε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Οι κιτρινόμαυροι όταν αναπτύσσονταν εφάρμοζαν ένα 3-4-3 στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μάνταλο να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ να μην αφήνει διαδρόμους.

Ο ΠΑΟΚ, που δεν μπορούσε να πατήσει την περιοχή της Ένωσης, προσπάθησε να απειλήσει στο 27' με μακρινό σουτ του Μπίσεσβαρ, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η ΑΕΚ άρχισε να φτάνει στην περιοχή των φιλοξενούμενων, δημιουργώντας δύο καλές στιγμές στο 27' και στο 28', με το σουτ του Ολιβέιρα που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και με γυριστή κεφαλιά του Μάνταλου που πέρασε άουτ, με τον ΠΑΟΚ να απαντάει στο 31' με τον Άκπομ, ο οποίος βρήκε δίχτυα, αλλά η φάση σταμάτησε για φάουλ πάνω στον Οικονόμου. Το τέμπο του ματς, παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, παρέμενε πάντως πολύ αργό με την αναμέτρηση να μοιάζει περισσότερο με... κλειστή παρτίδα σκάκι, καθώς τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ δεν έπαιρναν ρίσκα.

Κράτησε το 0-0 ο ΠΑΟΚ και έφυγε με το αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι ανάγκασε τον Καρέρα να αλλάξει σχηματισμό σε 4-3-3, περνώντας τον Βέρντε στη θέση του Ουκρανού στόπερ. Στο 52' η κεφαλιά του Ολιβέιρα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον ΠΑΟΚ να απαντάει δύο λεπτά αργότερα με μακρινό σουτ του Τζόλη, το οποίο πέρασε δίπλα από το κάθετο με τον Μπάρκα να ελέγχει τη γωνία του. Το ματς είχε αρχίσει να αποκτά ρυθμό, με τον Δικέφαλο του Βορρά να δημιουργεί και δεύτερη ευκαιρία στο αμέσως επόμενο λεπτό, αλλά το σουτ του Μαουρίσιο έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της, με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζεται καλύτερος στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους. Ο Βέρντε στο 61' με σουτ στην κίνηση ανάγκασε τον Πασχαλάκη να αποκρούσει, στην πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος. Ο Φερέιρα προχώρησε σε αλλαγές, αρχικά με τον Σφιντέρσκι και στη συνέχεια με τους Στοχ και Λημνιό να περνούν στο ματς. Στο 70' ο Μάνταλος έπεσε στην περιοχή σε μαρκάρισμα του Σφιντέρσκι, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε από τον Μακέλι. Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο ο Καρέρα τα έπαιξε όλα για όλα ψάχνοντας το γκολ, με τον Αραούχο να παίρνει τη θέση του Σιμόες.

Κλείσιμο
Οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να πιέζουν, κυρίως με σέντρες, χωρίς ωστόσο να μπορούν να βρουν την κλασική ευκαιρία για να κάνουν το γκολ. Αυτή την είχε ο ΠΑΟΚ στο 86' χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Στοχ, το δυνατό σουτ του οποίου τράνταξε το οριζόντιο του Μπάρκα! Η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει την κατοχή αλλά οι τελικές προσπάθειες δεν τις έβγαιναν. Στο 91' ο Πασχαλάκης με τα ακροδάχτυλα έβγαλε εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέρντε, στην τελευταία ευκαιρία της αναμέτρησης.

MVP: Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν πολύ κινητικός, είχε μια καλή τελική στο πρώτο μέρος και πέρασε αρκετές κάθετες.

Στο ύψος του: Ο Μιχαηλίδης έκανε ένα πολύ σταθερό ματς στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ και συνέβαλε ώστε να κρατήσει ο Δικέφαλος του Βορρά το μηδέν στην άμυνα.

Αδύναμος κρίκος: Τα μπακ δεν βοήθησαν την ΑΕΚ επιθετικά. Τόσο ο Λόπες, όσο και ο Παουλίνιο από τα άκρα δεν μπόρεσαν στα ανεβάσματά τους να απειλήσουν.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι μέσα στο ματς.

Το στραγάλι: Ο Μακέλι χάρισε κάρτες στο πρώτο μέρος, βλέποντας το παιχνίδι να έχει πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Στο δεύτερο μέρος υπήρξε μια φάση στο 70' σε μαρκάρισμα του Σφιντέρσκι στον Μάνταλο μέσα στην περιοχή. Η ΑΕΚ φώναξε για επαφή και πέναλτι, ο Μακέλι δεν κλήθηκε στο VAR και το ματς συνεχίστηκε.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ έφυγε με τον βαθμό που ήθελε στο ΟΑΚΑ και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, έπειτα και από τους επτά βαθμούς που του έχουν επιστραφεί. Η ΑΕΚ έβγαλε και κούραση, δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες και παρά την πίεσή της στο τελευταίο τέταρτο δεν μπόρεσε να βρει το γκολ ώστε να διατηρηθεί «ζωντανή» στη μάχη για τη 2η θέση. Ο ΠΑΟΚ με οργανωμένη άμυνα σε ένα παιχνίδι με αργό ρυθμό, δυνατά μαρκαρίσματα και τακτική, κατάφερε να φύγει με το αποτέλεσμα που έψαχνε. Πλέον η ΑΕΚ στρέφει την προσοχή της στην κατάκτηση του Κυπέλλου, στον δεύτερο στόχο που είχε στην τελική ευθεία της σεζόν.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρερα): Μπάρκας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (48' Βέρντε), Οικονόμου, Λόπες, Παουλίνιο, Σιμόες (76' Αραούχο), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάια, Ολιβέιρα

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ροντρίγκο, Εσίτι, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (74' Λημνιός), Τζόλης (74' Στοχ), Άκπομ (66' Σφιντέρσκι)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Basketball Champions League: Με αυτούς κληρώθηκαν ΑΕΚ, Περιστέρι και Ηρακλής

Πέρασαν 70 χρόνια για να βρεθεί ομάδα να σκοράρει όσο η φετινή Αταλάντα

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης