Super League 1, Play offs, Άρης-Παναθηναϊκός: 0-1: Ήταν για πολλά, έβαλε ένα...

Super League 1, Play offs, Άρης-Παναθηναϊκός: 0-1: Ήταν για πολλά, έβαλε ένα...

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του Άρη, έχασε πολλές ευκαιρίες και τελικά επικράτησε μόλις 1-0 με το γκολ του Κολοβού για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1 (είχε και δοκάρι) - Ο Ξενόπουλος απέκρουσε πέναλτι του Φετφατζίδη στο πρώτο ημίχρονο - Κόκκινη στο 85' ο Ρόουζ

ao15
Φρέσκος, πλούσιος σε ενέργεια ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον Άρη και το τελικό αποτέλεσμα μάλλον δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα καθώς η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε μια ντουζίνα κλασικών ευκαιριών και θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερα γκολ. Ο Άρης είχε τις δικές του στιγμές με πιο σημαντική το χαμένο πέναλτι του Γιάννη Φετφατζίδη στο 43ο λεπτό.

Αν οι αρχικές επιλογές εμπεριείχαν το στοιχείο της έκπληξης, αυτή ήρθε μέσα από τις αποφάσεις του Γιώργου Δώνη ο οποίος έδωσε… τόπο στα νιάτα και ο μέσος όρος της ηλικίας των παικτών της 11άδας δεν ξεπέρασε τα 22 έτη. Για την ακρίβεια, έδωσε φανέλα βασικού στους 19χρονου Αθανασακόπουλο, Αλεξανδρόπουλο, Ζαγαρίτη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πειραματίστηκε μ’ ένα σχήμα, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλη), τους Ζαγαρίτη (δεξιά), Χατζηγιοβάνη (αριστερά) στις πτέρυγες, ενώ Ανουάρ και Αλεξανδρόπουλος ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αθανασακόπουλος και Μπουζούκης αγωνίστηκαν πίσω από τον προωθημένο Καμπετσή. Από την άλλη πλευρά, για τον Μίκαελ Ένινγκ τα κουκιά ήταν μετρημένα λόγω έλλειψης παικτών, χρησιμοποίησε την… καθιερωμένη 11αδα με μοναδική αλλαγή ήταν η χρησιμοποίηση του μέσου Πέτρου Μπακούτση στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του τραυματία Μιχάι Κόρχουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε κατοχή και κυκλοφορία μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, «άνοιξε» το γήπεδο για να αξιοποιήσει την ενέργεια και τα… φρέσκα πνευμόνια των νεαρών παικτών του, ωστόσο, ανεξαρτήτως της ευκολίας με την οποία έφτασε στην περιοχή του Άρη, είχε πρόβλημα στην εκτέλεση. Ο Καμπετσής μάλλον διεκδίκησε τον τίτλο του μοιραίου, όχι τόσο για τη φάση του 7ου λεπτού όπου δεν πρόλαβε να ακουμπήσει την μπάλα στην παράλληλη σέντρα του Χατζηγιοβάνη, όσο στο 8’ όταν από το ύψος της μικρής περιοχής και με κοντινότερο αντίπαλο στα τρία μέτρα έστειλε την μπάλα… στην κερκίδα. Σε ακόμη δύο περιπτώσεις, ο νεαρός επιθετικός του Παναθηναϊκού είχε άσχημα τελειώματα όπως και ο Ζαγαρίτης στο 45’ όταν από πλάγια θέση είχε απελπιστικό τελείωμα.

Μοιραίος ο Φετφατζίδης
Ο Άρης βασίστηκε περισσότερο στην ατομική ποιότητα και λιγότερο στην ενέργεια των παικτών του. Ειδικά οι Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια δεν είχαν κουράγιο να τρέξουν. Ο τίτλος του μοιραίου του πρώτου ημιχρόνου αποδίδεται στον Γιάννη Φετφατζίδη. Στο 3ο λεπτό δεν σημάδεψε σωστά, λίγο αργότερα είδε τον Μαντσίνι να ανακόπτει την πορεία της μπάλας στο δικό του σουτ, για να φθάσουμε στο χαμένο πέναλτι του 43ου λεπτού όπου ο νεαρός Ξενόπουλος έπεσε στην αριστερή γωνία του και απομάκρυνε την μπάλα. Γενικώς στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης είχε τις στιγμές του όπως στη φάση του 12ου λεπτού όπου (με τη βοήθεια του VAR) δεν μέτρησε το τέρμα του Μαντσίνι, καθώς εκτιμήθηκε ότι είχε επαφή με την μπάλα ο εκτεθειμένος Δεληζήσης, όπως και την αντίστοιχη στο 38’ όπου η έμπνευση του Ματίγια να εκτελέσει απευθείας αποδείχθηκε ανεπιτυχής καθώς η μπάλα κατέληξε πλάγιο.

«Μαλωμένος» με το γκολ
Ο Παναθηναϊκός διατήρησε κυριαρχικό ρόλο στο πρώτο 15πτο του δεύτερου ημιχρόνου αλλά… δεν έβαζε γκολ. Γιατί στο γλυκό σουτ του Ανουάρ στο 48’ η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Χουλιάν Κουέστα ο οποίος σταμάτησε τον Χατζηγιοβάνη στο 52’ και είδε (δύο λεπτά αργότερα) τον Μπουζούκη να καθυστερεί χαρακτηριστικά στην εκτέλεση με συνέπεια η μπάλα να κοντράρει και να φύγει άουτ. Ο Γιώργος Δώνης φρέσκαρε την ομάδα του πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο, ο Κολοβός ήταν από τους παίκτες που μπήκαν στο παιχνίδι και στο 62’ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Άρη σε σωστή εκτέλεση transition παιχνιδιού για τον Παναθηναϊκού. Λίγο πριν το cooling break, ο Κολοβέτσιος αστόχησε (με κεφαλιά) από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο ίδιο διάστημα ο Άρης δεν είχε δυνάμεις, περιόρισε ακόμη περισσότερο τα τρεξίματά του και δεν είχε ευκαιρία, αν και θα μπορούσε αν ο Μπρούνο Γκάμα είχε σωστή κάθετη πάσα σε τρεις περιπτώσεις όπου Φετφατζίδης και Μαντσίνι έφυγαν στον χώρο. Η πρώτη στιγμή για τον Άρη σημειώθηκε στο 64’ με την προβολή του Μαρτίνες όπου η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Ξενόπουλου κι έτσι ο Παναθηναϊκός διέφυγε τον κίνδυνο.

«Λύτρωση» με Κολοβό
Κλείσιμο
Η πίεση του Παναθηναϊκού μετουσιώθηκε στο 75ο λεπτό καθώς «τράβηξε» την άμυνα του Άρη ψηλά με συνέπεια να μείνει ολομόναχος ο Ροζ και ο Κολοβός (βρισκόμενος στην πλάτη του Γάλλου αμυντικού) με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κουέστα για το 0-1. Στο 86’ ο Άρης έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς ο Λίντσει Ροζ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το χειρότερο για τον Άρη που έμεινε με 13 παίκτες – και δύο τερματοφύλακες – είναι ότι δεν θα αγωνιστεί στην τελευταία αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Λούκας Σάσα, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης (Άρης), Χατζηγιοβάνης, Ανουάρ (Παναθηναϊκός), ενώ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες ο Λίντσεϊ Ροζ.

MVP: Στη δεύτερη τελική προσπάθειά του, ο Δημήτρης Κολοβός έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτό που του έλειπε, δηλαδή το γκολ.

Στο ύψος του: Ο νεαρός Βασίλης Ξενόπουλος αγωνίστηκε για μόλις δεύτερη φορά φέτος και κράτησε την ομάδα του με το πέναλτι που «έπιασε».

Ο «αδύναμος κρίκος»: Είναι φανερό ότι ο Χαβιέρ Ματίγια έχει ξεπεράσει τα όριά του σε σημείο να δυσκολεύεται να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα.

Η «γκάφα»: Αυτή του Λίντσεϊ Ροζ στο γκολ του Παναθηναϊκού καθώς δεν αντιλήφθηκε ότι στην πλάτη του ήταν ο Κολοβός.

Το «στραγάλι»: Ο Βρέσκας χρησιμοποίησε τρις φορές το VAR στο πρώτο ημίχρονο. Με τη βοήθεια αυτού ακύρωσε το γκολ του Άρη στο 12ο λεπτό, υπέδειξε το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στο 39’ εκτιμώντας ότι ο Αλεξανδρόπουλος ανέτρεψε τον Μπρούνο Γκάμα και διόρθωσε το λάθος του στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όπου αρχικά υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Άρη εκτιμώντας ότι ο Ξενόπουλος είχε ανατρέψει τον Ροζ, αλλά μέσω της τεχνολογίας αποκατέστησε δικαιοσύνη. Προς τα τέλη του δεύτερου ημιχρόνου έχασε τον έλεγχο με τα σκληρά μαρκαρίσματα, ελέγχεται επίσης για τη κίτρινη κάρτα στον Λίντσεϊ Ροζ.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε ένα σωρό ευκαιρίες και με το γκολ του Κολοβού μετουσιώθηκε η κυριαρχία του. Ο Άρης δεν έχει ανάσες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να ακολουθήσει (σε ταχύτητα) τους παίκτες του Παναυθηναϊκού.

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Μπακούτσης (78’ Διαμαντόπουλος), Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Ματίγια, Λούκας Σάσα, Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαρτίνες (71’ Σόουζα), Μαντσίνι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Σένγκεφελντ, Αθανασακόπουλος (59’ Σερπεζής), Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (59’ Κολοβός, Χατζηγιοβάνης (83’ Θεοχάρης), Μπουζούκης (83’ Μπεχ), Κουρμπέλης, Ανουάρ, Καμπετσής (59’ Μακέντα)

Πηγή:www.gazzetta.gr 
 
Ειδήσεις σήμερα:

Basketball Champions League: Με αυτούς κληρώθηκαν ΑΕΚ, Περιστέρι και Ηρακλής

Πέρασαν 70 χρόνια για να βρεθεί ομάδα να σκοράρει όσο η φετινή Αταλάντα

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης