La Liga, Γρανάδα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Μία νίκη... από το 34ο η «Βασίλισσα»

La Liga, Γρανάδα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Μία νίκη... από το 34ο η «Βασίλισσα»

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με 2-0, οι γηπεδούχοι μείωσαν και το δεύτερο ημίχρονο μετατράπηκε σε... ντέρμπι

real
Στο «Λος Κάρμενες», η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε δύο πρόσωπα, αλλά για καλή της τύχη επικράτησε το καλό, χάρη στο οποίο νίκησε 2-1 την αξιόμαχη Γρανάδα, επανέφερε την διαφορά από την δεύτερη Μπαρτσελόνα στο +4 και, με νίκη την Πέμπτη (16/07, 22:00) επί της Βιγιαρεάλ στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο», θα κατακτήσει και μαθηματικά το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και πρώτο από το 2017.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν παρέταξε την ομάδα του με πέντε μέσους και μόλις έναν επιθετικό (Καρίμ Μπενζεμά), ένα... πείραμα που είχε δοκιμάσει με επιτυχία τον Ιανουάριο στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ισπανίας στην Σαουδική Αραβία.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Βασίλισσα ήταν κυρίαρχη και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο δέκατο λεπτό, με ωραία ενέργεια και απίθανο σουτ από πολύ δύσκολη γωνία του Φερλάν Μεντί, το πρώτο γκολ του οποίου με την φανέλα της Ρεάλ ήταν, απλά, απολαυστικό.

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα: 

Real Madrid vs Granada 2-1 Highlights & Goals Resumen & Goles 2020


Κλείσιμο
Οι Λευκοί (πράσινοι για την περίσταση) συνέχισαν να επιτίθενται και, έξι λεπτά αργότερα, ο Καρίμ Μπενζεμά με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή, έδειχνε να «καθαρίζει» τον αγώνα προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο.

Η Γρανάδα, όμως, η οποία πάλεψε σχεδόν μέχρι το τέλος της σεζόν για την έξοδο στο Europa League και στην έδρα της νίκησε την Μπαρτσελόνα, δεν είχε καμία διάθεση να τα παρατήσει. Ο Ντιέγο Μαρτίνεθ έκανε τις κατάλληλες αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη, καταφέρνοντας να αλλάξει και την εικόνα των Ανδαλουσιάνων.

Ο Ντάρβιν Ματσίς με κοντινό σουτ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου σταμάτησε το σερί απαραβίαστης εστίας του Τιμπό Κουρτουά στα 511 λεπτά (50') και έβαλε... φωτιά σε ένα παιχνίδι που, μετά τα δύο γρήγορα γκολ των Μερένγκες, είχε περιέλθει σε μια κατάσταση «λήθαργου», χάρη στο κοντρόλ παιχνίδι της Ρεάλ.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι Μαδριλένοι ήταν αγνώριστοι, ο Ζιντάν μάλλον κακό τους έκανε με τις αλλαγές, αφού «έσπασε» το κέντρο και η Γρανάδα πίστεψε ότι μπορούσε να φτάσει, τουλάχιστον, στην ισοφάριση.

Την κυνήγησε μανιωδώς μέχρι το φινάλε και την άγγιξε στο... παρά πέντε, όταν πρώτο ο Κουρτουά σε σουτ του Αντονίν και, στη συνέχεια ο Σέρχιο Ράμος πάνω στην γραμμή σε πλασέ του Ραμόν Αζέεζ, απέτρεψαν ένα γκολ που θα μπορούσε να φέρει τα πάνω – κάτω, ενόψει των τελευταίων δύο αγωνιστικών του πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός, τόσο καθοριστικός με τα γκολ του την φετινή σεζόν, «πέτυχε» άλλο ένα με την σωτήρια παρέμβασή του και πλέον κάνει... πρόβες για να σηκώσει μια ακόμα κούπα με την φανέλα της Ρεάλ...

Γρανάδα (Ντιέγο Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα – Φουλκιέ (54' λ. τρ. Μοντόρο), Βίκτορ Ντίαθ (46' Πουέρτας), Χερμάν, Ντουάρτε, Ζιλ Ντίας – Φέδε Βίκο (74' Ετέκι), Αζέεζ, Γιανγκέλ (74' Αντονίν) – Κάρλος Φερνάντεθ, Ματσίς.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί – Κασεμίρο, Βαλβέρδε (63' Ασένσιο), Κρόος, Μόντρις, Ίσκο (63' Ροδρίγο) – Μπενζεμά.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Premier League, Μάντσεστερ Γ. - Σαουθάμπτον 2-2: «Ξαφνικός θάνατος» στο 97' για τους «μπέμπηδες»

ΠΑΟΚ: Δημοσιεύματα στην Τουρκία αποκαλύπτουν συζητήσεις Φενέρμπαχτσε και Τσούμπα Άκπομ

Super League 1: Εκπρόσωποι του Big-4 θα περάσουν από συνέντευξη τους υποψήφιους αρχιδιαιτητές!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης