Super League 1, Play offs, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 1-3: Συνεχίζει το κυνήγι της δεύτερης θέσης η Ένωση

Super League 1, Play offs, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 1-3: Συνεχίζει το κυνήγι της δεύτερης θέσης η Ένωση

Η ΑΕΚ συνεχίζει να κυνηγάει τη 2η θέση της Super League 1 επικρατώντας στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με 3-1 και θα... παίξει τα ρέστα της στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ

aek_nikh
Έτσι έπαιξαν
Με μια αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στην Τούμπα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Διούδης. Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ και Κουρμπέλης η τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Αριστερό μπακ χαφ ο Ζαγαρίτης και δεξί ο Θεοχάρης. Ανουάρ και Αλεξανδρόπουλος οι δύο κεντρικοί μέσοι. Μπουζούκης και Μακέντα πίσω από τον Καμπετσή στο 3-4-2-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 1-3 | 8η Αγωνιστική Playoff Super League | 12/7/2020


Ο Μάσιμο Καρέρα από την πλευρά του, επέλεξε κάτω από τα δοκάρια της Ενωσης, τον Μπάρκα. Δεξί μπακ ο Παουλίνιο, αριστερό ο Λόπες και ο Σβάρνας με τον Τσιγκρίνσκι το δίδυμο στα στόπερ. Σιμόες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι οι τρεις στον άξονα. Στο αριστερό φτερό ο Μάνταλος, στο δεξί ο Λιβάγια και... φουνταριστός ο Ολιβέιρα σε διάταξη 4-3-3.

Χορταστικό ημίχρονο με... σφραγίδα Ολιβέιρα!
Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παρουσίασαν ένα όμορφο θέαμα για τις συνθήκες στο πρώτο ημίχρονο του αθηναϊκού ντέρμπι απόψε στο ΟΑΚΑ! Τρία γκολ, καλός ρυθμός, κάποιες σπουδαίες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές.

Κλείσιμο
Η Ένωση έκανε την ιδανική εκκίνηση στο ματς. Μόλις στο 8᾽ ο Τσιγκρίνκσι μετά από καταπληκτική σέντρα του Μάνταλου από δεξιά, εντελώς μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό με κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα στο 16᾽, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Μια ιδανική σέντρα του Μπουζούκη, μια τέλεια κεφαλιά του Κουρμπέλη και το ματς στα ίσια, με το Τριφύλλι να έχει χτυπήσει... καμπανάκι αντίδρασης στην ΑΕΚ ένα λεπτό νωρίτερα αλλά ο Μπάρκας ήταν ο νικητής στο τετ α τετ με τον Καμπετσή.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα, πίεζε ψηλά και έβαζε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, σε μια κόντρα επίθεση οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 31᾽. Ο Μπαρκας και πάλι, όμως, αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Καμπετσή!

Αυτό που δεν έκανε ο νεαρός φορ του Παναθηναϊκού το έκανε στο 43᾽ ο Ολιβέιρα. Η κλάση του Πορτογάλου φορ είναι αδιαμφισβήτητη. Πέρα για πέρα προσωπικό γκολ. Έκλεψε την μπάλα από τον Κολοβέτσιο έξω από την περιοχή, εκτέλεσε ιδανικά τον Διούδη και έστειλε την ΑΕΚ προπορευόμενη στα αποδυτήρια.

Η ιδανική διαχείριση της ΑΕΚ... κλείδωσε το διπλό
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Δώνης έβαλε στο παιχνίδι τους Περέα και Σερπέζη αντί των Καμπετσή και Αλεξανδρόπουλου. Ο Παναθηναϊκός γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, ωστόσο, δεν είχε τρόπο να διασπάσει την εξαιρετική ανασταλτική οργάνωση της ΑΕΚ, η οποία διαχερίστηκε άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε.

Η Ένωση με τον Καρέρα στον πάγκο έχει μετατραπεί σε ένα σύνολο που όταν περιμένει στα δύο τρίτα του γηπέδου είναι πάρα πολύ δύσκολο να την απειλήσεις. Προτεραιότητα για την ομάδα του Ιταλού τεχνικού ήταν να κρατήσει το 2-1 και χωρίς ρίσκο να βρει και ένα τρίτο τέρμα.

Οι αλλαγές του Παναθηναϊκού δεν βοήθησαν στο παραμικρό(Χατζηγιοβάνης, Μπεκ, Περέα σαν να μην υπήρχαν) και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν στο επιθετικό τρανζίσιον να καθαρίσουν το παιχνίδι με τις ευκαιρίες του Σιμάνκσι και του Βέρντε.

Το Τριφύλλι δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο γκολ με το εύστοχο πέναλτι του Βέρντε.

MAN OF THE MATCH: Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος στράικερ της ΑΕΚ έκρινε την αναμέτρηση με την υψηλού επιπέδου ενέργεια που έκανε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Δημιούργησε μόνος του τις προϋποθέσεις μιας καθαρής εκτέλεσης. Έκλεψε την μπάλα από τον Κολοβέτσιο και στην συνέχεια με τέλειο πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Διούδη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ένας χαφ από κάθε ομάδα. Για την ΑΕΚ ο Πέτρος Μάνταλος που εκτός από την ασίστ, κράτησε μπάλα, έπαιξε ιδανικά για τον ρόλο που ήθελε ο Καρέρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Μπουζούκης. Κι αυτός έκανε μια ασίστ, έβγαλε ενέργεια, σωστά περάσματα στην επίθεση και ήταν ο μόνος δημιουργικός που ξεχώρισε απόψε για την ομάδα του Δώνη.

Από κει και πέρα, στο ύψος και ο Βασίλης Μπάρκας που έβγαλε δύο τετ α τετ με αντίπαλο τον Καμπετσή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αργύρης Καμπετσής. Ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού βρέθηκε δύο φορές απέναντι από τον Μπάρκα σε φάσεις όπου ένας αξιόπιστος φορ πρέπει την μία από τις δύο, να την στείλει μέσα. Ο νεαρός άσος δεν πλάσαρε ιδανικά σε κανένα από τα δύο τετ-α-τετ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος έχασε την μπάλα εκεί όπου απλά... απαγορεύεται για κάθε κεντρικό αμυντικό. Πήγε πολύ χαλαρά στην μονομαχία με τον Ολιβέιρα, έχασε την μπάλα και έκανε δώρο το γκολ για τον σέντερ φορ της ΑΕΚ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ζητούν επιθετικό φάουλ του Ολιβέιρα στην φάση του 2-1 της Ένωσης, αλλά δεν υπάρχει τίποτα και ο Διαμαντόπουλος παίρνει την σωστή απὀφαση. Ο Έλληνας ρέφερι δίνει πέναλτι στο φινάλε σε μαρκάρισμα του Κουρμπέλη πάνω στον Αραούχο. Φαίνεται να υπάρχει μια επαφή στο πρόσωπο του Αργεντινού στράικερ, την οποία ο Διαμαντόπουλος θεώρησε ως παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η ΑΕΚ νίκησε 3-1 στο αθηναϊκό ντέρμπι, όντας απόλυτα κυνική και αποτελεσματική. Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, έχασε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη δεν είχε κανένα τρόπο να φτιάξει φάσεις απέναντι στην πολύ καλή άμυνα του αντιπάλου.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Αντετοκούνμπο: «Το σπίτι μου στην Ελλάδα ήταν μικρότερο από το δωμάτιό μου στο Ορλάντο»

Πέδρο Μαρτίνς: Ο άγνωστος αντιστάρ που σήκωσε τον Θρύλο

Βαλμπουενά: «Για την περηφάνια της φανέλας του Ολυμπιακού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης