Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Oπαδοί του Πανιωνίου μου έκαναν ήχους πιθήκων και αντέδρασα με τον ίδιο τρόπο για να σταματήσουν»

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Oπαδοί του Πανιωνίου μου έκαναν ήχους πιθήκων και αντέδρασα με τον ίδιο τρόπο για να σταματήσουν»

O Ζιλμπέρτο Σίλβα με αφορμή το λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ Άρσεναλ και Τότεναμ μίλησε και για τα ρατσιστικά κρούσματα που βίωσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο

SILVA
Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν ήταν απλά ένας «Invincible» για την Άρσεναλ. Επί της ουσίας σε 11 ντέρμπι κόντρα στην Τότεναμ δεν ηττήθηκε ποτέ! Με αφορμή το επικείμενο λονδρέζικο ντέρμπι, ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στην Dailymail για την αδελφική σχέση του με τον νυν αθλητικό διευθυντή της Άρσεναλ, Εντού, την καριέρα τους στους «κανονιέρηδες», αλλά και τα ρατσιστικά κρούσματα που βίωσε ακόμη και στην Ελλάδα.

Ο παλαίμαχος αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, από τους πλέον ευαισθητοποιημένες προσωπικότητες στον χώρο του ποδοσφαίρου σε θέματα που αφορούν τον ρατσισμό και τη διαφθορά, είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στο κίνημα Bom Senso (Κοινή Λογική).

Παρά την σπουδαία καριέρα και την καθολική αποδοχή παγκοσμίως βίωσε και εκείνος ρατσιστικές συμπεριφορές στα γήπεδα.

«Θυμάμαι με την Άρσεναλ είχαμε ταξιδέψει στην Ολλανδία (2002) για να αντιμετωπίσουμε την PSV Αϊντχόφεν. Στο ημίχρονο ο Τιερί (Ανρί) μπήκε στα αποδυτήρια πολύ θυμωμένος και φώναζε στα γαλλικά. Νόμιζα ότι η αντίδραση του είχε σχέση με την ομάδα και την εμφάνιση μας, όμως ο Εντού εξήγησε πως οι οπαδοί έκαναν κραυγές που παρέπεμπαν σε μαϊμούδες», τόνισε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε περιστατικό κατά την διάρκεια της θητείας του στον Παναθηναϊκό.

«Παίζαμε κάπου στη βόρεια Ελλάδα και πέταξαν στον Τζιμπρίλ Σισέ μια πλαστική μπανάνα. Όταν τον είδα να σταματά και να αντιδρά στους οπαδούς, έτρεξα κοντά του και του είπα. 'Ξέχνα τους, σε χρειαζόμαστε'. Στο ημίχρονο ήταν όλοι πολύ αναστατωμένοι».

Στη συνέχεια ο άλλοτε αρχηγός της Αρσεναλ και του Τριφυλλιού μίλησε για ένα άλλο συμβάν σε ματς με τον Πανιώνιο.

«Έκανα προθέρμανση και ξαφνικά είδα τους οπαδούς να μου κάνουν χειρονομίες πιθήκων. Η αντίδραση μου ήταν να κάνω το ίδιο...Ίσως δεν ήταν η καλύτερη αντίδραση, όπως είναι σαν καθρέφτης για εκείνους για να αντιληφθούν πως ήταν να κάνουν αυτές τις χειρονομίες.

Σταμάτησαν αμέσως επειδή υποθέτω πως δεν περίμεναν από μένα να κάνω αυτή την ενέργεια. Στη συνέχεια τους έκανα κάποιες αστείες γκριμάτσες και φιλούσα το δέρμα μου».

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει μια μέρα στην Άρσεναλ για να εργαστεί για τον αγγλικό σύλλογο.

«Ποτέ δεν ξέρεις. Η Άρσεναλ πάντα καταλαμβάνει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και εάν μια μέρα δεχθώ πρόταση από τον σύλλογο, φυσικά και θα το σκεφτώ ιδιαίτερα. Στην παρούσα φάση παρακολουθώ την ομάδα από μακριά. Εάν μπορώ να βοηθήσω την Άρσεναλ με διαφορετικό τρόπο θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίσημο: Συνεχίζει στον Ολυμπιακό ο Σπανούλης

Πέθανε ο θρύλος του βρετανικού ποδοσφαίρου Τζακ Τσάρλτον

Ποδοσφαιριστής της Premier League ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος: Υπάρχουν και άλλοι, υποστηρίζει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης