Κύπελλο Γερμανίας, Λεβερκούζεν – Μπάγερν 2-4: Σήκωσαν και αυτή την κούπα οι Βαυαροί!

Κύπελλο Γερμανίας, Λεβερκούζεν – Μπάγερν 2-4: Σήκωσαν και αυτή την κούπα οι Βαυαροί!

Η Μπάγερν κατέκτησε πανηγυρικά κόντρα στην Λεβερκούζεν το 20ό Κύπελλο και το 13ο νταμπλ της ιστορίας της

cup
Ήταν το απόλυτο φαβορί και το επιβεβαίωσε πανηγυρικά. Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε 4-2 την μαχητική (μόνο στο δεύτερο ημίχρονο) Μπάγερ Λεβερκούζεν και κατέκτησε το 20ό Κύπελλο Γερμανίας, αλλά και το 13ο νταμπλ στην ιστορία της.

Bayer Leverkusen vs Bayern Munich 2−4 - All Gоals & Extеndеd Hіghlіghts 2020


Η ομάδα του Χάνσι Φλικ, η οποία έγινε η πρώτη γερμανική στην ιστορία που έφτασε τις 17 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, προηγήθηκε νωρίς (16') με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Αλάμπα.

Οι Βαυαροί δεν έμειναν εκεί και, οκτώ λεπτά αργότερα, πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με τον Γιόσουα Κίμιχ να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Σερζ Γκνάμπρι, ο οποίος νίκησε τον Λούκας Χραντέτσκι με διαγώνιο σουτ.

Ο τερματοφύλακας των Ασπιρινών φέρει καίρια ευθύνη για το 3-0 της Μπάγερν, αφού δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα σε μακρινό σουτ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (59'), ο οποίος συνέχισε τα... όργια της φετινής σεζόν.

Κλείσιμο
Η Λεβερκούζεν, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη και ανταγωνιστική, μείωσε με κεφαλιά του Σβεν Μπέντερ μετά από κόρνερ (64') και πλησίασε στο 3-2, που θα έδινε άλλο ενδιαφέρον στην τελική ευθεία του αγώνα.

Ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση των 90, όμως, ο Ιβάν Πέρισιτς γύρισε την μπάλα στον Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός, με πλασέ, έφτασε τα 51 γκολ φέτος (σε 43 ματς!), όντας πλέον ο τέταρτος σκόρερ όλων των εποχών στο Κύπελλο Γερμανίας (42 γκολ).

Ο (αρνητικός) Κάι Χάβερτς, με εύστοχο πέναλτι στις καθυστερήσεις, περιόρισε απλά την έκταση της ήττας και τη νίκη μιας Μπάγερν που, αυτή την στιγμή, μοιάζει ασταμάτητη. Τον Αύγουστο στο Champions League, τα πράγματα ίσως να είναι διαφορετικά...

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Πέτερ Μποζ): Χραντέτσκι – Λ. Μπέντερ (82' Βάιζερ), Ταπσόμπα, Σ. Μπέντερ, Γουέντελ – Αράνγκις, Μπαουμγκάρτλινγκερ (46' Ντεμιρμπάι), Ντιαμπί, Αμίρι (46' Φόλαντ), Μπέιλι (76' Μπελαραμπί) – Χάβερτς.

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ – Παβάρ, Μπόατενγκ (69' λ. τρ. Ερναντές), Αλάμπα, Ντέιβις – Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (87' Κουτίνιο), Μίλερ (87' Τιάγκο Αλκάνταρα), Κομάν (65' Πέρισιτς) - Λεβαντόφσκι

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Λαρεντζάκη

Euro 2004: Όταν οι «Ολύμπιοι θεοί» του Ρεχάγκελ κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης

Ανοιχτό παράθυρο μεταγραφής αφήνει ο Σα: «Κανείς δεν ξέρει το μέλλον»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης