Super League 1 Play offs, ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-2: «Χ»αμένος στη μάχη για τη δεύτερη θέση

Super League 1 Play offs, ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-2: «Χ»αμένος στη μάχη για τη δεύτερη θέση

Σε ένα συναρπαστικό ματς με ανατροπές, τέσσερα γκολ, δύο αποβολές (58' Κουτρουμπής, 81' Εσίτι), εννιά κίτρινες κάρτες και τρομερές ευκαιρίες στα τελευταία 15 λεπτά από τις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ «άφησε» δύο βαθμούς στο Ηράκλειο με το τελικό 2-2 - Πρώτος βαθμός του αξιόμαχου ΟΦΗ στα play offs της Super League 1

ofhhh
Με τον ΟΦΗ να μην πηγαίνει για τίποτα καθώς βαθμολογικά δεν είχε κάποιο κίνητρο και τον ΠΑΟΚ να θέλει μόνο τη νίκη καθώς παλεύει με την ΑΕΚ για την δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Champions League, το φαβορί στην αναμέτρηση στο Γεντί Κουλέ ήταν οι Θεσσαλονικείς. Οι Κρητικοί όμως σε καμία περίπτωση δεν χαρίστηκαν στον αντίπαλό τους και μετά από ένα εξαιρετικό και γεμάτο θέαμα και συγκινήσεις παιχνίδι, του έκοψαν τους δύο βαθμούς, ενώ στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν να πάρουν και το τρίποντο. Το 2-2 σίγουρα φέρνει τον ΟΦΗ στους 36 βαθμούς, δύο πίσω από τον 5ο Άρη, ενώ ο ΠΑΟΚ μένει στους 59 όσους και η ΑΕΚ που αγωνίζεται την Κυριακή με τους «κίτρινους» στο Κλεάνθης Βικελίδης.

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-2 | 6η Αγωνιστική PLAYOFF SUPERLEAGUE 2020 | 4/7/2020


Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς ο ΟΦΗ
Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς θέλησε να κατεβάσει τον ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Σίμος. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γουόλι, με τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή και Γιαννούλη να είναι τα στόπερ από δεξιά προς αριστερά. Στα άκρα ήταν οι Μπράουν δεξιά και Κοροβέσης αριστερά. Ο νεαρός προπονητής είχε δώσει μεγάλο βάρος και στο κέντρο σε ένα 5-4-1 καθώς από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Βαζ, Στάικος, Μεγιάδο και Νέιρα, με τον Φιγκεϊρέδο να ήταν ο προωθημένος των Κρητικών.

Επιστροφή Λημνιού και ο Ροντρίγκο δεξί μπακ
Από την πλευρά τους ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ στο ματς με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, με το αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Βαρέλα και Ίνγκασον στα στόπερ και στα μπακ ο Ροντρίγκο δεξιά και ο Γιαννούλης αριστερά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ελ Καντουρί και Μαουρίσιο, μπροστά τους ο Μπίσεσβαρ και στα «φτερά» οι Λημνιός δεξιά, Στοχ αριστερά με σέντερ φορ τον Σφιντέρσκι.

Τρία γκολ, δοκάρι, ευκαιρίες, τα πάντα όλα στο πρώτο μέρος
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που είχε τα πάντα όπως λέμε. Είχε τρία γκολ, δύο για τους γηπεδούχους, ένα για τους φιλοξενούμενους, είχε δοκάρι για τους Κρητικούς, αλλά και χαμένες ευκαιρίες, σε ένα πραγματικά χορταστικό παιχνίδι που σίγουρα άφησε ικανοποιημένους τους πάντες που το παρακολούθησαν.

Ιδανικό ξεκίνημα για ΠΑΟΚ
Κλείσιμο
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τον καλύτερο τρόπο καθώς μόλις στο 5' μπόρεσαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Δράστης ο Μπίσεσβαρ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Λημνιού και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1 δείχνοντας από νωρίς πως ο ΠΑΟΚ που ήταν άλλωστε και η μοναδική ομάδα με βαθμολογικό ενδιαφέρον, ήθελε να καθαρίσει όσο πιο γρήγορα το ματς.

Φοβερή αντίδραση του ΟΦΗ και ολική ανατροπή
Και εκεί που όλα έδειχναν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους υπήρξε η αντίδραση για τους γηπεδούχους. Οι Κρητικοί όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω βλέποντας τους αντιπάλους τους να προηγούνται μόλις από το 5', αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σχετικά νωρίς με τον Νέιρα στο 18'. Ο σκόρερ πήρε την πάσα του Κοροβέση από αριστερά και με σουτ ισοφάρισε τον αγώνα.

Στον ΟΦΗ όμως δεν έφτανε η ισοφάριση και πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια είχαμε και το 2-1 σε μια εξαιρετική προσπάθεια για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα οι Βαζ, Στάικος, Μπράουν έκρυψαν την μπάλα με την ταχύτητα που την άλλαξαν, ο τελευταίος γύρισε στον Φιγκεϊρέδο που με σουτ έφερε την ομάδα του μπροστά. Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ δεν έχασε κάποια σημαντική ευκαιρία, με εξαίρεση το δυνατό σουτ του Λημνιού στις καθυστερήσεις που έδιωξε με δυσκολία ο Γουόλι.

Ξεκίνημα με δύο αλλαγές και πίεση από το πρώτο λεπτό στην επανάληψη για ΠΑΟΚ
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του και ξεκίνησε με διπλή αλλαγή βάζοντας τους Μιχαηλίδη και Εσίτι στις θέσεις των Ροντρίγκο και Καντουρί αντίστοιχα. Αλλαγές που όσον αφορά την εικόνα της ομάδας του έπιασαν τόπο, καθώς από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πίεζε και είχε τον έλεγχο.

Αποβολή Κουτρουμπή και με παίκτη λιγότερο ο ΟΦΗ από το 59'
Πριν καλά καλά όμως αποκτήσει ρυθμό το δεύτερο ημίχρονο είχαμε την μία από τις δύο ομάδες να μένει με παίκτη λιγότερο. Αυτή ήταν ο ΟΦΗ, με τον Κουτρουμπή να παίρνει σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ που έκανε στον Μαουρίσιο. Η αποβολή του κεντρικού αμυντικού του ΟΦΗ ανάγκασε τους δύο προπονητές να κάνουν αλλαγές, με τον Σίμο να βάζει τον Ζοάο Βίτορ στη θέση του Βαζ και τον Φερέιρα να κάνει και τις υπόλοιπες τρεις. Αρχικά έβαλε τον Τζόλη στη θέση του Στοχ και στην συνέχεια του Μάτος, Άκπομ αντί των Μπίσεσβαρ, Λημνιού.

Πρωτοβουλία χωρίς ευκαιρίες για ΠΑΟΚ και γκολάρα Μιχαηλίδη
Παίζοντας με παίκτη περισσότερο ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό και πίεσε, χωρίς όμως να καταφέρει να χάσει κάποια ευκαιρία. Είχε τον έλεγχο, αλλά ως εκεί, Μέχρι το 76' όταν και έγινε το 2-2. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή, με τον μικρό Μιχαηλίδη να στήνει τη μπάλα. Ο πιτσιρικάς όχι απλά έβγαλε θράσος, αλλά και με μία φοβερή εκτέλεση, άφησε άγαλμα τον Γουόλι κάνοντας το 2-2.

Αποβολή Εσίτι και από 10 οι δύο ομάδες
Με την ψυχολογία υπέρ του ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει, αλλά στο 81' έμεινε με 10 παίκτες. Ο Εσίτι μάρκαρε από πίσω τον Μεγιάδο με τον Κουμπαράκη να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη αφήνοντας και τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες. Παρότι έπαιζε και αυτός με 10, ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει και στο 88' έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 2-3. Ο Μάτος έκανε την σέντρα από δεξιά, με τον Άκπομ με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Μία φάση και τεράστια ευκαιρία για ΟΦΗ
Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ δεν σταματούσε να πιέζει χάνοντας ευκαιρίες, αλλά την μεγαλύτερη την έχασε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ. Συγκεκριμένα ο Νέιρα με μια μαγική προσπάθεια άδειασε τους αντιπάλους τους, έδωσε στον Μάνο, αυτός του την γύρισε με τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα, ενώ στην συνέχεια σε φάουλ προωθήθηκε και από κοντά ανενόχλητος δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με το 2-2 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Λαρεντζάκη

Euro 2004: Όταν οι «Ολύμπιοι θεοί» του Ρεχάγκελ κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης

Ανοιχτό παράθυρο μεταγραφής αφήνει ο Σα: «Κανείς δεν ξέρει το μέλλον»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης