Super League 1 Play out, Αστέρας Τρίπολης-Βόλος 4-0: Αστεράτος... Φερνάντεθ

Super League 1 Play out, Αστέρας Τρίπολης-Βόλος 4-0: Αστεράτος... Φερνάντεθ

Εχοντας σε καταπληκτική ημέρα τον Λουίς Φερνάντεθ που πέτυχε χατ τρικ (2', 45' +1' πεν., 67') ο Αστέρας Τρίπολης συνέτριψε 4-0 τον Βόλο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play out της Super League 1   και είναι πρώτος ξανά στην «ειδική» βαθμολογία

fernandes
Καλύτερος, πιο ουσιαστικός και έχοντας τον Λουίς Φερνάντεθ σε μεγάλα κέφια, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε 4-0 τον Βόλο και σημείωσε την μεγαλύτερη, ως τώρα, νίκη ομάδας στα play out.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Τσιφτσή κάτω από τα γκολπόστ, τους Κώτσιρα, Πασαλίδη, Αντζουλά, Τασουλή στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Μπόρχα Φερνάντεθ στον άξονα, τους Σίτο, Αλι Μπάμπα στα άκρα και τους Λουίς Φερνάντεθ, Κρέσπι επιθετικό δίδυμο.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Καραγκιόζη στο τέρμα, τους Λύρατζη, Διαμάντη, Μήτογλου, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάνη, Μαξ στα «6αρο-8άρια», τους Γκουαροτσένα, Ζοάο στα άκρα και τον Μουνίθ πίσω από τον Γέντρισεκ.

Ξεκινάει το ματς και πρέπει να έχουμε δύο παραμέτρους υπ' όψιν μας. Μάλλον τρεις. Βρισκόμαστε στις 4 Ιουλίου, επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες (πολύ ζέστη) και επί της ουσίας οι δύο ομάδες δεν «κυνηγούν» κάτι, εκτός από την 7η θέση που μπορεί απλά να είναι τιμητική. Για αυτό και οι εκατέρωθεν δοκιμές (π.χ. βασικός ο νεαρός Αλί Μπάμπα για τον Ράσταβατς), ενώ τις τελευταίες ημέρες έφυγαν και από τις δύο αρκετοί παίκτες.

Ωστόσο και οι 22 ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στη σέντρα παρουσιάστηκαν ορεξάτοι. Τηρουμένων των παραπάνω αναλογιών, είδαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι με το «καλημέρα», μόλις στα 77 δευτερόλεπτα, άνοιξαν το σκορ, όταν ο Κώτσιρας έκανε ωραία κούρσα από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Λουίς Φερνάντεθ που με επίσης ωραίο τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η συγκεκριμένη πλευρά του Αστέρα ήταν και η πιο δραστήρια. Οι Κώτσιρας, Αλί Μπάμπα έπαιρναν πρωτοβουλίες (ο πιτσιρικάς στο 18' είχε μία καλή ατομική προσπάθεια, αλλά κακό τελείωμα), ενώ εκεί πολλές φορές τραβιόνταν και ο Ισπανός φορ, που είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κρέσπι

Κλείσιμο
Στον αντίποδα ο Βόλος «έψαχνε» κυρίως φάσεις από τους παίκτες του άξονα, ο Τσοακάνης στο 10' έδωσε «μισό» γκολ στον Γέντρισεκ που αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ 1-2 φορές απείλησε και ο Μουνίθ. Μέχρι που φτάσαμε λίγο πριν την ανάπαυλα, όταν ο Σίτο ανατράπηκε από τον Καραγκιόζη και καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών. Ο Λουίς Φερνάντεθ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και κάπου εκεί ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μισό και όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε και λογικά, αφού στην εξίσωση της αναμέτρησης μπήκαν παράγοντες όπως «επιβάρυνση» και «κόπωση». Την ίδια στιγμή από τους δύο πάγκους συνεχίστηκαν οι δοκιμές και δεν είδαμε πολλές φάσεις. Ομως οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν τις δικές τους σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Στο 51' ο Σίτο με «ξερό» σουτ χρίστηκε επίσης σκόρερ και στο 67' ο Λουίς Φερνάντεθ... μίλησε ξανά. Ο Μπόρχα Φερνάντεθ τον βρήκε πολύ όμορφα στον κενό χώρο και ο 27χρονος επιθετικός ευστόχησε, από θέση τετ α τετ, με «σεντερφορίσιο» τελείωμα. Ετσι πέτυχε χατ-τρικ, ενώ μέχρι να αντικατασταθεί είχε και δύο καλές εκτελέσεις φάουλ που απέκρουσε ο Καραγκιόζης. Στο ίδιο διάστημα για τον Βόλο, ο νεαρός Κυζιρίδης προσπάθησε να απειλήσει δις, αλλά δεν τα κατάφερε. Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενουμένων στο δεύτερο μισό ήταν ένα μακρινό σουτ του Μαξ (90΄+2') που πέρασε λίγο άουτ.

MVP: Ο Λουίς Φερνάντεθ. Οταν ένας παίκτης σημειώνει χατ-τρικ, εύλογα πάει στη θέση του MVP. Αλλωστε ήταν και ο κορυφαίος του γηπέδου.

Στο ύψος του: Ο Σίτο. «Κερδίζει» τον...τίτλο του «υπαρχηγού» του 27χρονου στράικερ. Βρήκε επίσης δίχτυα, κέρδισε το πέναλτι για το 2-0 φάση/κλειδί όπου ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι και παρότι η δική του πλευρά (αριστερή) πήρε λιγότερες πρωτοβουλίες από την άλλη (τη δεξιά), αποδείχθηκε καθοριστικός.

Αδύναμος κρίκος: Ο Φεράρι. Ο Βόλος δεν ήταν απόψε καλός και είναι άδικο να πιστωθεί μόνο σε έναν ή δύο παίκτες. Ο Αργεντινός μπακ όμως αντιμετώπισε, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, πάρα πολλά προβλήματα.

Η «γκάφα»: Την έκαναν οι φιλοξενούμενοι στη φάση του 1-0. Οταν δέχεσαι γκολ στα 77 δευτερόλεπτα, είναι δείγμα πως δεν μπήκες προσηλωμένος στο γήπεδο, ενώ ο Λουίς Φερνάντεθ πλάσαρε ανενόχλητος.

Το «στραγάλι»: Εγιναν λαθάκια από τον Γκορτσίλα, όμως ήταν τέτοια η φύση του αγώνα που πέρασε απαρατήρητος.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Καλύτερος ο Αστέρας και μάλιστα άκρως αποτελεσματικός, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των τελικών του ήταν on target. Κέρδισε δίκαια.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Τασουλής, Πασαλίδης (86' Χριστόπουλος), Αντζουλάς, Κώτσιρας, Μουνάφο (60' Μπελόκ), Μπ. Φερνάντεθ, Σίτο (60' Τζίμας), Αλί Μπαμπά (46' Ριέρα), Λ. Φερνάντεθ (77' Αλάγμπε), Κρέσπι.
ΒΟΛΟΣ: Καραγκιόζης, Φεράρι, Μήτογλου, Διαμαντής, Λύρατζης, Τσοκάνης, Μαξ, Γκουαροτσένα (85' Μπαλογιάννης), Μουνίθ (64' Μπάλλας), Ζοάο (55' Κορέλας), Γέντρισεκ (55' Κυζιρίδης).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Λαρεντζάκη

Euro 2004: Όταν οι «Ολύμπιοι θεοί» του Ρεχάγκελ κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης

Ανοιχτό παράθυρο μεταγραφής αφήνει ο Σα: «Κανείς δεν ξέρει το μέλλον»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης