Super League 1 Play off, Παναθηναϊκός-Άρης 2-0: Έσπασαν το... ρόδι οι πράσινοι

Super League 1 Play off, Παναθηναϊκός-Άρης 2-0: Έσπασαν το... ρόδι οι πράσινοι

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Άρη και πέτυχε την πρώτη του νίκη στα play off της Super League 1, η οποία ήρθε με δύο γκολ που πέτυχαν οι... όχι συνήθεις ύποπτοι, Κουρμπέλης και Κολοβέτσιος. Ακυρώθηκε ξανά μέσω VAR γκολ του Καμπετσή

pao_koyrbelis
Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στα φετινά playoffs ακόμα κι αν έπαιξε... τόσο – όσο. Απέναντι σε έναν Άρη που ήρθε στην Αθήνα με... 14 παίκτες κι αφού πέρασε το κακό πρώτο ημίχρονο με γκολ από μια στιγμή... πείσματος, οι «πράσινοι» κατάφεραν για πρώτη φορά να πανηγυρίσουν στο μίνι-πρωτάθλημα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 2-0 | 5η Αγωνιστική PLAYOFF SUPERLEAGUE 2020 | 1/7/2020


Πως ξεκίνησαν:
Ο Παναθηναϊκός έδωσε στον Χριστογεώργο την ευκαιρία να πάρει φανέλα βασικού και τοποθετήθηκε κάτω απ' τα δοκάρια στη θέση του Διούδη. Στην άμυνα είχε τους Θεοχάρη, Κολοβέτσιο, Σένκεφελντ και Χατζηθεοδωρίδη. Οι Αγιούμπ και Κουρμπέλης βρέθηκαν στα χαφ, με τον Μπουζούκη πιο μπροστά τους, τον Χατζηγιοβάνη αρχικά να καλύπτει την αριστερή πτέρυγα κι έπειτα να μετακινείται δεξιά, ενώ, ο Μακέντα είχε κάπως πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καμπετσή.

Για τον αποδεκατισμένο Άρη με το 4-2-3-1, ο Φαμπιάν ήταν στα γκολπόστ, με τους Κόρχουτ και Μπακούτση δεξιά κι αριστερά στην άμυνα. Οι Μπαγκαλιάνης και Ρόουζ ήταν στο κέντρο των μετόπισθεν, ο Σάσα με τον Ματίγια στο χώρο του κέντρου, Γκάμα, Μαρτίνεθ και Ντουάρτε πίσω από τον προωθημένο Μαντσίνι.

Υψηλή θερμοκρασία, απολύτως τίποτα στο γήπεδο...
Πέρα από την πολύ έντονη ζέστη που ασφαλώς επηρέασε και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, πραγματικά δεν υπήρξε τίποτα μέχρι και τη στιγμή που έγινε το πρώτο cooling break στα μισά του 45λέπτου. Καμία ουσία στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός δίχως λύση επιθετικά και σωστές συνεργασίες από το κέντρο, με εξαφανισμένο Μακέντα και μεγάλα προβλήματα ανάπτυξης, απέναντι σε έναν Άρη που ναι μεν είχε τους Ντουάρτε, Γκάμα και Μαρτίνεθ με διάθεση πίσω από τον Μαντσίνι, αλλά και πάλι δεν τους βγήκε κάτι ορθολογικό.

Ο Κουρμπέλης έβαλε «φωτιά»
Ο Άρης είχε τις δύο πρώτες εξαιρετικές ευκαιρίες στο ματς με τους Γκάμα και Ματίγια να προσπαθούν από απόσταση με τεχνικά σουτ ν 'απειλήσουν την εστία του Χριστογεώργου και η αλήθεια είναι πως λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά. Οι «κίτρινοι» και με τις κινήσεις του Ντουάρτε μέχρι να τραυματιστεί, αλλά και με την τριπλέτα πίσω από τον Μαντσίνι, θα χτυπούσαν την πόρτα της πράσινης άμυνας, όμως τη διαφορά έκαναν τα... νεύρα του Κουρμπέλη. Ο αρχηγός νευρίασε για ένα μαρκάρισμα στον Μπουζούκη στο 40' τα έβαλε με τον Ματίγια και λίγο αργότερα του έκλεψε τη μπάλα με πείσμα, σούταρε από απόσταση και έκανε το 1-0! Στον πανηγυρισμό πήγε πάνω στον Ματίγια και συνέχισε την κόντρα τους, ωστόσο, αυτή η αναστάτωση άναψε το ματς και ήταν αρκετή για να χαρίσει στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα.

Ανουάρ στο κέντρο, έδωσε ταχύτητα ο Άρης
Κλείσιμο
Ο Γιώργος Δώνης έβγαλε τον Αγιούμπ που δεν είχε καθόλου καλή παρουσία και έβαλε τον Ανουάρ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η πρόθεση του Άρη να παίξει περισσότερο και να μεταφέρει τη μπάλα στο μισό γήπεδο των πράσινων, έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πετάξει μπάλες μπροστά και να παίξει με ταχύτητα. Και πάλι όμως δεν έβγαιναν τα πράγματα έτσι όπως θα τα ήθελαν οι παίκτες του Δώνη. Ο Μακέντα συνέχισε να κινείται πολύ μακριά από την περιοχή και να βρίσκεται σε πολλούς χώρους, στο 49' έκανε το γύρισμα για το δοκάρι του Καμπετσή εξ επαφής και ο Ιταλός έφτιαξε και ένα γκολ που... δεν μέτρησε ποτέ και μόνο ο ρέφερι ξέρει το γιατί.

Τεράστιο λάθος Ευαγγέλου, το τελείωσε ο Κολοβέτσιος
Στο 58ο λεπτό, η τρομερή συνεργασία των Μακέντα και Χατζηθεοδωρίδη από αριστερά κατέληξε σε γκολ του Καμπετσή που για λίγο πίστεψε ότι είχε λύσει τα μάγια της κατάρας που έχει πέσει πάνω του. Μάταια, όμως... Ο Ευαγγέλου γύρισε τη φάση πολύ πίσω, είδε φάουλ του Μακέντα στην εξέλιξη της φάσης δίχως να υπάρχει το οτιδήποτε και το τέρμα του Καμπετσή δεν μέτρησε ποτέ, με τον επιθετικό του «τριφυλλιού» να μην πιστεύει στην ατυχία του...

Ο Άρης διατηρούσε την αδυναμία να γίνει απειλητικός για τα καρέ του Χριστογεώργου, δεν υπήρξαν ούτε οι καλές μακρινές απόπειρες του πρώτου μέρους, η κούραση άρχισε να εμφανίζεται με μόλις δυο παίκτες να βρίσκονται στον πάγκο και στο 88' ήρθε το 2-0. Η ενέργεια του Περέα που είχε περάσει με αλλαγή, έφερε το κόρνερ από το οποίο ο Μπουζούκης βρήκε το κεφάλι του Κολοβέτσιο που δεν χρειάστηκε καν να σηκωθεί από το έδαφος και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο MVP: Ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς είναι και ο πολυτιμότερος αφού ουσιαστικά έκανε τη διαφορά πριν έρθει και το δεύτερο γκολ στο φινάλε. Ναι μεν εκνευρίστηκε και πανηγύρισε μπροστά στο πρόσωπο αντιπάλου του, όμως, ο Δημήτρης Κουρμπέλης πείσμωσε και του βγήκε σε καλό. Και προσωπικά και για την ομάδα του.

Στο ύψος του: Σοβαρός στα ανεβάσματά του στο γήπεδο και την γενικότερη παρουσία του από αριστερά ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης για τους «πράσινους». Η αλήθεια είναι πως οι κινήσεις του Ντουάρτε ήταν τέτοιες που βοηθούσαν τον Άρη να εκφράσει τις επιθετικές του βλέψεις στο πρώτο μέρος. Άτυχος ο ποδοσφαιριστής που τραυματίστηκε και έφυγε με φορείο λίγο πριν την ανάπαυλα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπακούτσης που βρέθηκε από δεξιά για τον Άρη δεν έκανε καλό παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος τον ταλαιπώρησε πολύ ο Χατζηγιοβάνης μέχρι να αλλάξει πλευρά, ενώ, ο Παναθηναϊκός είχε αντιληφθεί την αδυναμία του και συνεχώς ανέβαζε τη μπάλα από τη συγκεκριμένη πτέρυγα. Από πλευράς Παναθηναϊκού ο Αγιούμπ δεν έδειξε τα στοιχεία που θα μπορούσε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Η γκάφα: Γκάφα... για τον Άρη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός πως ο Ματίγια εκνεύρισε τον Κουρμπέλη σε σημείο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού να το πάρει πάνω του, να σκοράρει. Γκάφα φυσικά και η αντίδραση της κίτρινης άμυνας στο δεύτερο γκολ με τον Κολοβέτσιο να κάνει κεφαλιά δίχως καν να χρειαστεί άλμα.

Το «στραγάλι»: Ο Άγγελος Ευαγγέλου σε ένα τέτοιο παιχνίδι κατάφερε να πρωταγωνιστήσει. Αρχικά στο 17ο λεπτό με το σπρώξιμο του Ντουάρτε στον Μπουζούκη μέσα στην περιοχή, με τον ρέφερι να αποφασίζει πως... δεν ήταν τόση η δύναμη του παίκτη του Άρη για να ρίξει τον νεαρό του Παναθηναϊκού. Έπειτα στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας δει και το βίντεο μόνος του, αποφάσισε ότι έγινε φάουλ του Μακέντα στο 58ο λεπτό, στην ανάπτυξη της φάσης από την οποία σκόραρε ο Καμπετσής, με το γκολ να ακυρώνεται...

Το ταμείο του gazzett.gr: Πρώτη νίκη για τον Παναθηναϊκό, νέες ευκαιρίες σε Θεοχάρη, Αλεξανδρόπουλο, Αθανασακόπουλο, Ζαγαρίτη, πρέπει να κάνει ένα... ευχέλαιο ο Καμπετσής. Πάντως, υπομονή να τελειώσουν τα playoffs κάνουν και οι δύο ομάδες...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης (82' Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ (46' Ανουάρ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (65' Αλεξανδρόπουλος), Καμπετσής (82' Περέα), Μακέντα (76' Αθανασακόπουλος)

Άρης: Φαμπιάν, Ντουάρτε (45' Διαμαντόπουλος), Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Ματίγια, Μπακουτσής, Μπαγκαλιάνης, Κόρχουτ, Σάσα, Ρόουζ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 


Μαρτίνς: «Θέλουμε το αήττητο στο πρωτάθλημα - Παρακολουθούμε τον Σεμέντο»


Ολυμπιακός, μπάσκετ: Έτοιμος να υπογράψει ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ

Ιούλιος γεμάτος δράση και κρίσιμους αγώνες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης