Ολυμπιακός: Μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα μετά το πάρτι με 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός: Μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα μετά το πάρτι με 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Ικανοποίηση Μαρινάκη που ζήτησε να υπάρξουν οπαδοί στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ - Μάρτινς: Φέτος είμαστε κυρίαρχοι - Δώνης: Δεν υπάρχει υγεία στον Παναθηναϊκό

olimpiako-el-arabi
Μία νίκη μακριά από την (μαθηματική) κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός μετά την άνετη νίκη του με 3-0 επί του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής.

Αν οι ερυθρολεύκοι φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική των play off κόντρα στην ΑΕΚ θα πανηγυρίσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Αντίθετα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική φαίνεται πως θα συνεχιστεί η... μονομαχία Δικεφάλων για την 2η προνομιούχο θέση, αφού μετά την νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ και την γκέλα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση με τον Άρη, οι δύο ομάδες βαδίζουν... χέρι-χέρι.

Τα γκολ του Ολυμπιακού στο 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Super League Play Off  : Olympiacos 3 vs 0 Panathinaikos / Ολυμπιακός 3 - 0 Παναθηναϊκός 21/06/2020


Με σβηστή μηχανή η τριάρα στον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» ουσιαστικά από νωρίς το ματς με τον Παναθηναϊκό, του οποίου επικράτησε 3-0, έχοντας προίκα δύο γκολ από τα μέσα του πρώτου μέρους, βρέθηκε πιο κοντά στον τίτλο συνεχίζοντας μόνο με νίκες στα play off και πάει με ψυχολογία στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γκιγέρμε με ωραίο γκολ άνοιξε το σκορ στο 5’, ενώ ο… συνήθης ύποπτος, Ελ Αραμπί, «χτύπησε» στο 21’, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι αποτελεσματικοί σε εκείνο το σημείο, αλλά όχι στη συνέχεια. Το τρίτο γκολ πέτυχε ο Καφού στις καθυστερήσεις.

Το πάλεψε, αλλά δεν μπορούσε πολλά παραπάνω η ομάδα του Γιώργου Δώνη, που παρατάχθηκε με ενδεκάδα… ανάγκης, λόγω των πολλών απουσιών που είχε για τους γνωστούς λόγους. Χωρίς νίκη στο μίνι πρωτάθλημα οι «πράσινοι» που είναι στην 4η θέση με 46 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 75 βαθμούς, πάει με φόρα στη ρεβάνς της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, καταφέρνοντας, μάλιστα, να κρατήσει και δυνάμεις.

Κλείσιμο
H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 3 ΑΓΩΝΕΣ
1. Ολυμπιακός 75
2. ΠΑΟΚ 56
3. ΑΕΚ 56
4. Παναθηναϊκός 46
5. Αρης 38
6. ΟΦΗ 34

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/6
ΟΦΗ - Παναθηναϊκός (21.30μμ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/6
Αρης - ΠΑΟΚ (19.15μμ)
ΑΕΚ - Ολυμπιακός (21.30μμ)

Μαρινάκης: Το σωστό να μπει κόσμος στο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ

Χαρούμενος όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που παράλληλα έστειλε το δικό του μήνυμα για το Europa League και για τον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «άδικο» το γεγονός ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα το ματς με τους Θεσσαλονικείς θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο και τόνισε ότι περιμένει μέχρι τη Δευτέρα να λυθεί το ζήτημα και να επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα περάσουμε τη Γουλβς και μετά τρία παιχνίδια είναι. Είμαι αισιόδοξος».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αυτά τα δέκα χρόνια έχουν περάσει πολύ γρήγορα. Ήταν δύσκολα χρόνια. Βέβαια νιώσαμε πολύ μεγάλες χαρές, σε πολύ μεγάλα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην υψηλότερη θέση στην ιστορία του στην Ευρώπη. Τον αντιμετωπίζουν σαν μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Αυτό ήταν ένα όνειρο δικό μου από την πρώτη στιγμή και είχα πει ότι αυτό που θα ήθελα ήταν να δω τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστή στην Ευρώπη και να είναι αυτάρκης. Να μην έχει κανέναν ανάγκη.

Παρόλο που η χώρα μας έχει δοκιμαστεί από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση τα τελευταία δέκα χρόνια πιστεύω ότι τα πήγαμε όσο καλύτερα γίνεται. Αν λάβουμε υπόψη μας τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Πιστεύω ότι θα είμαστε εδώ για τα επόμενα χρόνια που έρχονται για να κάνουμε αυτό που έχουμε πλέον μάθει, να πρωταγωνιστεί ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για το παιχνίδι με τη Γουλβς και το όνειρο ενός ευρωπαϊκού τίτλου: «Από τη στιγμή που θα περάσουμε τη Γουλβς ο δρόμος είναι ανοιχτός και αυτή η ομάδα θα πάει πάρα πολύ καλά. Το είδαμε στο Καραϊσκάκη ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε και με μεγάλο σκορ. Οι παίκτες μας πλέον γνωρίζουν ότι μπορούν να το κάνουν. Δεν πρόκειται πια για υπέρβαση. Είδαν ότι έχουν την δυνατότητα να το πράξουν. Από τη στιγμή που περνάμε τη Γουλβς, τρία παιχνίδια είναι. Είμαι αισιόδοξος και μαζί με μένα είναι αισιόδοξο όλο το team. Άρα λοιπόν συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είναι ένα ντέρμπι και πάντα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα. Γιατί κι άλλες φορές που προερχόμασταν από τεράστιες νίκες, όπως θυμίζω μετά το 2-0 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάσαμε από τον Παναθηναϊκό μέσα στο Καραϊσκάκη. Άρα λοιπόν πάντα πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτή την ομάδα με μεγάλη σοβαρότητα και να είμαστε εκεί για να κερδίσουμε. Πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού θέλουν να βλέπουν τον Ολυμπιακό να κερδίζει τον Παναθηναϊκό, έτσι μεγάλωσα κι εγώ είναι κάτι που μου δίνει ιδιαίτερη χαρά. Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να κερδίσουμε πολύ και το κάναμε».

Για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και την απουσία του κόσμου: «Το χωρίς κόσμο θα το δούμε, το θεωρώ άδικο αν γίνει. Βλέπουμε τι γίνεται σε εστιατόρια, σε μπαρ και μην επεκταθούμε παραπάνω για το που βλέπουμε κόσμο… Θεωρώ λοιπόν σωστό να δούμε κόσμο στα γήπεδα και στις σουίτες του Καραϊσκάκη. Πιστεύω ότι μέχρι αύριο πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σοβαρός, να κερδίσουμε και να προκριθούμε στον τελικό, ο στόχος είναι να κερδίσουμε και το Κύπελλο».

Μαρτίνς: Φέτος είμαστε κυρίαρχοι

Στην κυριαρχία που δείχνει φέτος η ομάδα του στα περισσότερα ματς, στάθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς μιλώντας μετά το νικηφόρο ντέρμπι.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μιλώντας στην κάμερα της NOVA τόνισε τα εξής:

Για την πίεση που μπορεί να υπήρχε σε μικρότερο βαθμό από άλλα ματς (λόγω βαθμολογίας): «Καταρχήν πιστεύω πως εμείς ξεκινήσαμε πολύ καλά. Είχαμε έλεγχο και βάλαμε ένα πολύ ωραίο γκολ. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν ο πιο καλός του γηπέδου για μένα. Στο 2ο μέρος όμως είχαμε λιγότερη ένταση και μετά ήταν και η θέληση κάποιων παικτών να σκοράρουν και έτσι χάλασαν οι συνεργασίες μας. Είχαμε ποιότητα και το αποτέλεσμα στο ματς ήρθε γρήγορα».

Για την εικόνα των Πειραιωτών: «Η αλήθεια είναι πως είμαστε πολύ αποτελεσματικοί. Μπαίνουν γρήγορα και καλά και σκοράρουμε νωρίς. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι πως μπαίνουμε πολύ δυνατά και δείχνουμε διάθεση απέναντι σε όλους. Είμαι κυρίαρχοι στα παιχνίδια μας. Επίσης παρουσιάζουμε ένα ωραίο θέαμα».

Για τον ΠΑΟΚ και τη ρεβάνς Κυπέλλου: «Το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό γιατί καταρχήν ο ΠΑΟΚ προηγείται. Ο παράγοντας έδρα είναι σημαντικός. Τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο ματς».

Δώνης: Δεν υπάρχει πλέον υγεία, είναι μεγάλο το πρόβλημα

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μετά το 3-0 από τον Ολυμπιακό στάθηκε στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν πλέον υγεία στο εσωτερικό τους, αντιμετωπίζοντας σημαντικό πρόβλημα.

Όπως είπε στη NOVA:

Για την ήττα με 3-0: «Η ομάδα είναι ψυχολογικά καταρρακωμένη. Έχει θέμα στο εσωτερικό της να αντιμετωπίσει. Η υγεία που έβγαινε προς τα έξω δεν υπάρχει πλέον. Ήταν δύσκολο ματς, με πολλά λάθη».

Για τον Ινσούα: «Το γενικότερο κλίμα δεν αφορά τον Ινσούα. Θέλω να κάνω μια διευκρίνιση. Πρέπει να σεβόμαστε τα παιδιά που έχουν προσφέρει. Ο κάθε άνθρωπος έχει νεύρα, αλλά δεν μπορούμε να ρίχνουμε ευθύνες ανυπόστατες. Υπάρχουν παιδιά που δεν θα συνεχίσουν και αυτό φαίνεται και στην προπόνηση. Είναι κάτι που επηρεάζει όλη την ομάδα. Θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε γιατί η ομάδα βρίσκεται σε πρόβλημα και πρέπει να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση».

Για την έλλειψη επιλογών: «Είναι αποφάσεις άλλων για το πως φτάσαμε εδώ πέρα. Όλες οι άλλες ομάδες έχουν διαχειριστεί διαφορετικά την κατάσταση ώστε να μπορούν να κρατούν τους παίκτες ως το τέλος της σεζόν. Μπορεί κάποιος να βλέπει ότι δεν υπάρχει κίνητρο αλλά για μένα όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να λειτουργείς έτσι. Μετά το ματς με τον ΟΦΗ θα αποχωρήσουν κάποιοι παίκτες και θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά. Πρέπει να κοιτάξουν τι έχουν κερδίσει τα τελευταία δύο χρόνια και όχι να βγάζουν νεύρα».

Ειδήσεις σήμερα:

«Γιατρός» στην απάτη ο 47χρονος - Πώς άρπαξε €55 εκατ. από τον Κοντομηνά

Ο κορωνοϊός είναι εδώ: Τι δείχνουν οι «εξάρσεις» σε Θεσπρωτία και Θράκη

Βίντεο: Με πλημμύρες και χαλάζι ξεκίνησε η κακοκαιρία - Πού θα χτυπήσει σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης