Super League 1, Play off, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

Super League 1, Play off, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός της Super League 1 - μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου - Μόλις στο 5' ο Γκιγιέρμε άνοιξε το σκορ και στο 21' ο Ελ Αραμπί πέτυχε το 2-0 - Το κερασάκι στην ερυθρόλευκη τούρτα έβαλε ο Καφού στο 90'+1 με εξαιρετικό μακρινό σουτ

paoosfp-0
Ενδεκαδάτοι Φορτούνης και Λοβέρα

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3 και τον Σα κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Τσιμίκας, δεξί ο Ομάρ και ο Μπα με τον Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας. Ο Καμαρά σε ρόλο «εξαριού», έχοντας μπροστά του Μπουχαλάκη και Γκιγιέρμε. Φορτούνης αριστερό «φτερό», Λοβέρα δεξί και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Super League Play Off  : Olympiacos 3 vs 0 Panathinaikos / Ολυμπιακός 3 - 0 Παναθηναϊκός 21/06/2020


Σχήμα ανάγκης με δεξί μπακ τον Ανουάρ

Ο Γιώργος Δώνης που είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, επέλεξε τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξί μπακ ο Ανουάρ, αριστερό ο Χατζηθεοδωρίδης και ο Κολοβέτσιος με τον Σένκεφελντ το δίδυμο στα μετόπισθεν. Κουρμπέλης, Δώνης και Zαχίντ η τριάδα στην μεσαία γραμμή, στα άκρα Χατζηγιοβάνης και Αγιούμπ και «φουνταριστός» στο 4-3-3 του Έλληνα προπονητή, ο Μακέντα.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3 -0 Ηighlights -Super League 3η αγων- Play-off {21. 06.2020}
Κλείσιμο


Άλλο επίπεδο ο Ολυμπιακός, γκολ για σεμινάριο!

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, ήταν η ομάδα που κατέθεσε στο χορτάρι αυτοματισμούς, ενέργεια, αποτελεσματικότητα και δικαίως πήγε στα αποδυτήρια έχοντας… καθαρίσει το ντέρμπι από το ημίχρονο, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν και δεν μπορούσε ούτε να δημιουργήσει αλλά ούτε και να ανακόψει τον γρήγορο ρυθμό των «ερυθρολεύκων» όταν έπαιρναν την μπάλα στο επιθετικό τρανζίσιον.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ιδανική εκκίνηση στο ντέρμπι. Μόλις στο 5’ ο Γκιγιέρμε αφού ντρίμπλαρε υπέροχα τον Δώνη στα όρια της περιοχής, βρήκε χώρο και… εκτέλεσε τον Διούδη.

Η ομάδα του Μαρτίνς έκλεβε εύκολα την μπάλα στην μεσαία γραμμή από τους χαφ του «τριφυλλιού» που έκαναν εύκολα το λάθος και πατούσε άμεσα την αντίπαλη περιοχή κάτω από εξαιρετικές προϋποθέσεις.

Στο 21’ και ενώ τρία λεπτά νωρίτερα ο Μπα πάνω στην γραμμή έδιωξε την λόμπα του Χατζηγιοβάνη στην μοναδική αξιόλογη φάση των «πρασίνων», ο Ολυμπιακός βρήκε και το δεύτερο γκολ έπειτα από σεμιναριακού επιπέδου επίθεση! Η μπάλα πέρασε από τα πόδια όλων των παικτών, 22 πάσες, 1 λεπτό και 12 δευτερόλεπτα! Στο επιθετικό τρίτο Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Ομάρ την… έκρυψαν και ο πάντα «καυτός» Ελ Αραμπί με σουτ πάνω στην κίνηση έγραψε το 2-0!

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Δώνης έφερε τον Αγιούμπ στον άξονα, τον Ζαχίντ στο «φτερό», ωστόσο, και πάλι οι «πράσινοι» δεν άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα τους, «πουλούσαν» εύκολα μπάλα σε σημεία επικίνδυνα και ο Ολυμπιακός στον έξτρα χρόνο θα μπορούσε να βρει και τρίτο γκολ με Ελ Αραμπί και Λοβέρα.

«Φρένο» για ημιτελικό και 3-0 ο Ολυμπιακός, ανήμπορος ο Παναθηναϊκός!

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Δώνης έβαλε τον Κολοβό αντί του Ζαχίντ για να παίξει με… έντεκα ενώ ο Κουρμπέλης πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Ανουάρ στα χαφ.O Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας, αλλά δίχως ουσία. Ο Ολυμπιακός κρατούσε εύκολα το υπέρ του 2-0 ενώ από το 60’ και μετά άρχισε να σκέφτεται και τον επαναληπτικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ για μια θέση στον τελικό. Ο Μαρτίνς, μάλιστα, απέσυρε με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, τους Ελ Αραμπί και Γκιγιέρμε και έβαλε στο παιχνίδι Χασάν και Καφού.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, οι αλλαγές των δύο ομάδων βοήθησαν προς σε αυτή την κατεύθυνση και η αναμέτρηση αναλώθηκε σε κατοχή μπάλας από το «τριφύλλι» και συνεχόμενες πρόχειρες, αναποτελεσματικές, δίχως ποιότητα προσπάθειες για δημιουργία παιχνιδιού. Άστοχες «γιόμες», καμία συνεργασία και γενικά μία εικόνα που έδειχνε πως… δύο ημέρες να έπαιζαν, ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν υπήρχε περίπτωση να απειληθεί. Μοναδική εξαίρεση η ευκαιρία του Καμπετσή στο φινάλε μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μπουζούκη…

Στο ρελαντί οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν το υπέρ τους σκορ και κατάφεραν στις καθυστερήσεις να βάλουν και το… κερασάκι στην τούρτα! Ο Καφού με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, άφησε… άγαλμα τον Διούδη, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και οι Πειραιώτες συνεχίζουν αήττητοι στον δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος…

MAN OF THE MATCH: Γκιγιέρμε. Σπουδαίο παιχνίδι από τον κεντρικό μέσο του Ολυμπιακού που κυριάρχησε στην μεσαία γραμμή και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, έπειτα από έξοχη ατομική ενέργεια και άπιαστο σουτ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπα. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού… εξαφάνισε τον Μακέντα, «καθάρισε» τα πάντα και είχε μία κομβική επέμβαση για την εξέλιξη της αναμέτρησης, διώχνοντας σίγουρο γκολ στην γραμμή με το σκορ στο 1-0.

Στην ίδια κατηγορία τόσο ο Ελ Αραμπί όσο και οι Ομάρ, Τσιμίκας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Γκίας Ζαχίντ. Κάνει τουρισμό στα πλέι-οφ, απόψε ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα και σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσε την επιλογή του Δώνη να τον ξεκινήσει. Φαινόταν πως ο Νορβηγός ήταν αλλού, παντελώς αδιάφορος και στο Καραϊσκάκη, δικαίως έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έχασε τον Ελ Αραμπί στην φάση του 2-0, σε μια σχεδόν ίδια φάση με το γκολ που πέτυχε ο Μαροκινός στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τον έχασε ξανά στο πρώτο δοκάρι, του «βγήκε» πιο γρήγορα πάνω στην μπάλα και ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος είχε μια καλή διαιτησία. Ακόμη και την λάθος απευθείας αποβολή του Χατζηθεοδωρίδη(33’), την διόρθωσε με την βοήθεια του βίντεο. Χωρίς προβλήματα οι βοηθοί του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός… καθάρισε σε ένα εικοσάλεπτο τον Παναθηναϊκό και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει ΠΑΟΚ. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν μεγάλη απόψε πάνω στο χορτάρι, το «τριφύλλι» δεν παρουσίασε ανταγωνιστική εικόνα και έχασε με κάτω τα χέρια.

Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Ομάρ(74’ Μασούρας), Μπα, Σεμέδο, Γκιγιέρμε(61’ Καφού), Καμαρά(86’ Μπρούνο), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Λοβέρα(74’ Γκασπάρ), Ελ Αραμπί(61’ Χασάν).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης(80’ Ζαγαρίτης), Ανουάρ(86’ Καμπετσής), Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Αγιούμπ(72’ Μπουζούκης), Δώνης, Ζαχίντ(46’ Κολοβός), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (74’ σουτ Ελ Αραμπί)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Παναθηναϊκός: Θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της EuroLeague το θέμα αποχώρησης

Ετοιμάζει βόμβα η Λίβερπουλ: Προσφέρει Μανέ και 220 εκατ. ευρώ στην Παρί για Εμπαπέ!

La Liga: Σκόρπισε την Αλαβές και… ανάσανε η Θέλτα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης