Bundesliga, Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν 0-1: Ο Χάβερτς χάρισε τριάδα και... Ασπιρίνες

Bundesliga, Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν 0-1: Ο Χάβερτς χάρισε τριάδα και... Ασπιρίνες

Ο Κάι Χάβερτς έσπασε το «μπλόκο» της Φράιμπουργκ και ανέβασε την Λεβερκούζεν στην 3η θέση της Bundesliga (0-1), αλλά άγχωσε άπαντες αποχωρώντας ως τραυματίας από το ματς

freiburg
Ήταν έτσι κι αλλιώς ο πρώτος σκόρερ στην άτυπη μίνι-κούρσα της επανέναρξης με 4 γκολ σε 3 αναμετρήσεις. Ή μάλλον σε δύο, γιατί το ένα ματς που εκείνος δεν σκόραρε, συνδυάστηκε με μια εμφατική εντός έδρας τεσσάρα εις βάρος της Λεβερκούζεν, από την Βόλφσμπουργκ. Η ευκαιρία όμως να ανέβει στην τριάδα ξεπερνώντας προσωρινά Λειψία και Γκλάντμπαχ ήταν πολύ καλή για να μην την εκμεταλλευτεί ο Κάι Χάβερτς και κατά συνέπεια και η Bayer. Κόντρα στην Φράιμπουργκ που έψαχνε για ένα ακόμα βράδυ το πρώτο τρίποντο μετά το restart, αν και προσπάθησε να το πάρει μέσω σφιχτής άμυνας για 45', η Λεβερκούζεν δεν χαρίστηκε και πέτυχε για μοναδική φορά τις τελευταίες εβδομάδες να κρατήσει άθικτη την άμυνά της. Τη λύση άλλωστε την πήρε μέσω της επίθεσης, χάρη στον εκπληκτικό 21χρονο Κάι.

Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν (0-1) Bundesliga 2019/20 - 29/5/2020 | COSMOTE SPORT


Μετά από ένα εντελώς άνομβρο πρώτο μέρος, στο οποίο οι γηπεδούχοι χάρισαν το 70% της κατοχής στην ομάδα του Πέτερ Μπος αλλά βρήκαν την μοναδική καλή στιγμή με τον Χούλερ στο 42', ο Χάβερτς πιστοποίησε με αριθμούς το status του κορυφαίου στην ηλικία του. Όχι μόνο στη φετινή σεζόν, αλλά σε όλη την ιστορία της Bundesliga. Το όμορφο ένα-δύο με τον Μπέιλι που άρχισε ο ίδιος τον έφερε προ του Σβόλοβ στο 54' και εκείνος ανάμεσα σε δύο αμυντικούς τελείωσε με στυλ τη φάση, κάτω από τα πόδια του κίπερ της Φράιμπουργκ. Έσπασε το μπλόκο και ταυτόχρονα έφτασε τα 35 γκολ με τη Λεβερκούζεν, τα περισσότερα που έχει πετύχει παίκτης της κάτω των 21 ετών, ξεπερνώντας τον θρυλικό Κλάους Φίσερ.

Για ένα δεκάλεπτο, όλα έμοιαζαν πειστικά για ένα πλήρως αποτελεσματικό βράδυ για τις Ασπιρίνες. Θα τις χρειαστούν, όμως, πρακτικά οι άνθρωποι της Μπάγερ αφού ο Χάβερτς τραυματίστηκε σε μονομαχία με τον Σάλαι και αποχώρησε στο 66', σε μια ακόμα αρνητική στιγμή για τα wonderkid της Λίγκας, μετά και τον τραυματισμό του Χάαλαντ.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων στις εξετάσεις που θα υποβληθεί, η Λεβερκούζεν μπορεί να απολαμβάνει για λίγες ώρες, ή και μέρες την μοναξιά της τρίτης θέσης στους 56 βαθμούς, πάνω από Λειψία και Γκλάντμπαχ που παίζουν το Σαββατοκύριακο.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Σβόλοφ, Κούμπλερ (66' Γκούλντε), Λίνχαρτ, Χάιντς, Γκούντερ, Σάλαι (66' Σμιντ), Κοχ (76' Φραντς), Χόφλερ, Γκρίφο (76' Κουόν), Χούλερ (76' Βάλντσμιντ), Πέτερσεν

Λεβερκούζεν (Πέτερ Μποζ): Χραντέτσκι, Τα, Μπέντερ, Ντράγκοβιτς, Βιρτς (84' Ταπσόμπα), Μπάουμγκαρτλίνκερ, Αρανγκίς, Αμίρι, Σινγκράφεν (61' Αλάριο), Μπέιλι (84' Παουλίνιο), Χάβερτς (66' Ντιαμπί)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολή Αλαφούζου σε Δώνη: «Τελειώνει η συνεργασία μας μετά τα play-off» Ειδήσεις σήμερα:

Μπακογιάννης: «Δουλεύουμε πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Διπλή Ανάπλαση»

LaLiga: Επίσημη επιστροφή στις 11 Ιουνίου, τον Σεπτέμβρη η νέα σεζόν!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης