Επίσημα στο BCL οι Μπιλμπάο, Νταρουσάφακα και Ρίτας Βίλνιους

Επίσημα στο BCL οι Μπιλμπάο, Νταρουσάφακα και Ρίτας Βίλνιους

Η Μπιλμπάο, η Νταρουσάφακα και η Λιέτουβος Ρίτας θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στο Basketball Champions League της FIBA

bcl
Το BCL ανακοίνωσε επισήμως ότι υποδέχεται τρεις ομάδες που με τον δικό της τρόπο η κάθε μία, έχουν αφήσει το ισχυρό στίγμα τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στο Basketball Champions League αναγνωρίζουν την ελπίδα, το όραμα και τη σταθερότητα που προσφέρονται από τη FIBA και τη διοργάνωσή της.

Πρόκειται για τις:

Ρίτας Βίλνιους (πρώην Λιέτουβος Ρίτας): Επί χρόνια πιστή σε ένα άλλο μοντέλο, μία ομάδα που αποτελεί τον ένα από τους δύο, παραδοσιακά, ισχυρότερους πόλους του λιθουανικού μπάσκετ. Επειτα από την περσινή διαδρομή της μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες του Eurocup, η Ρίτας για πρώτη φορά εντάσσεται στις διοργανώσεις της FIBA, εκδηλώνοντας έτσι την πίστη της, στο μοντέλο του BCL.

Νταρουσάφακα: Η παρουσία των τούρκικων ομάδων στο BCL έχει αποτελέσει ισχυρό δείγμα γραφής και το παράδειγμα δε θα μπορούσε να αφήσει κανένα αδιάφορο. Ετσι, η ομάδα, που μετά από 11 χρόνια απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είχε την πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία της στην EuroLeague το 2015 θα ανήκει από την επόμενη σεζόν στην οικογένεια του BCL. Η Νταρουσάφακα αγωνίστηκε τρεις από τις τελευταίες πέντε σεζόν στην EuroLeague και μάλιστα πέρσι (18-19), ως νικήτρια του Eurocup.

Μπιλμπάο: Στην Λίγκα ACB, πριν διακοπεί λόγω της πανδημίας, βρισκόταν στην 5η θέση. Συνολικά η ισπανική ομάδα, που με την παρουσία της στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει στείλει μηνύματα ολικής επαναφοράς απά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στα μέσα της δεκαετίας και μάλιστα με πανίσχυρο προφίλ. Η Μπιλμπάο έχει οκτώ συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία είκοσι χρόνια, όλες στο Eurocup (τελευταία συμμετοχή το 2018) και μία στην Ευρωλίγκα (2011-12)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης