Ρικάκο Ίκεε: Η 19χρονη κολυμβήτρια που νίκησε τη λευχαιμία

Ρικάκο Ίκεε: Η 19χρονη κολυμβήτρια που νίκησε τη λευχαιμία

Ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας έδωσε στους αθλητές αλλά και σε όλο το κόσμο η διάσημη Γιαπωνέζα κολυμβήτρια, η οποία φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά μετά τη μάχη που έδωσε με τη λευχαιμία

Ικεε
Η Ρικάκο Ίκεε, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της παγκόσμιας κολύμβησης που διαγνώστηκε με λευχαιμία το Φεβρουάριο του 2019, δημοσίευσε για πρώτη φορά φωτογραφία με τα κοντά μαλλιά της, χωρίς όμως να έχει χάσει το χαμόγελό της, ενώ έδωσε και ένα μήνυμα ελπίδας μέσω αφιερώματος που έκανε το Olympic Channel.

Η 19χρονη κολυμβήτρια έγραψε: «Σήμερα για πρώτη φορά δείχνω πως ακριβώς είμαι αυτή τη στιγμή, για εμένα είναι θαύμα το ότι είμαι ζωντανή. Απλά το να βρίσκομαι εδώ είναι από μόνο του ένα θαύμα. Σαν κολυμβήτρια, δε βάφομαι ούτε μπορώ να κρύψω τους μύες μου μέσα στην πισίνα. Τώρα σας παρουσιάζω τον εαυτό μου, όπως ακριβώς είμαι. Το να μην έχω μαλλιά δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπομαι. Αντιθέτως, είμαι υπερήφανη για τα μαλλιά μου. Είμαι υπερήφανη για αυτό που είμαι. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου».

Η Ίκεε σε μικρή ηλικία είχε αναδειχθεί η καλύτερη αθλήτρια του ασιατικού πρωταθλήματος το 2018 και πήγαινε ολοταχώς για μεγάλα πράγματα στους Ολυμπιακούς της χώρας της, στους οποίους θα ήταν και ανάμεσα στους μεγάλους σταρ.

Ο επιθετικός καρκίνος που της έκοψε τα φτερά την ανάγκασε σε 10 μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο και σε 407 μέρες εκτός νερού. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο στάδιο των θεραπειών και στις 17 Μαρτίου γύρισε πίσω στις προπονήσεις με μεγάλο στόχο τους Ολυμπιακούς του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Η προσπάθεια που κάνει για να πετύχει το στόχο της θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για τους αθλητές που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την αναβολή των Ολυμπιακών και τις ακυρώσεις αγώνων λόγω κορονοϊού. Η ίδια στο κείμενό της αναφέρει:

«Πριν από ένα χρόνο υποσχέθηκα στον εαυτό μου, ότι δε θα νικηθεί από αυτή τη μάχη. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους φίλους μου, αλλά και όλους τους άλλους που με υποστήριξαν, ώστε να καταφέρω να ξεπεράσω την ασθένεια. Ολόκληρος ο κόσμος διανύει στιγμές αβεβαιότητας. Ελπίζω να μπορέσω να δώσω λίγη έμπνευση όχι μόνο στους αθλητές, αλλά και σε όλο τον κόσμο που βρίσκεται σε δυσκολία. Δεν είμαστε μόνοι. Ελπίζω η μέρα που θα ζούμε χωρίς φόβο να φθάσει γρήγορα. Σε κάθε τούνελ υπάρχει μία έξοδος και πρέπει να φθάσουμε εκεί ενωμένοι».

Κλείσιμο
Παράλληλα την υποστήριξή του προς την κολυβήτρια εξέφρασε με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ ο οποίος έγραψε: «Συνέχισε να ονειρεύεσαι Ρικάκο Ίκεε. Όλη η Ολυμπιακή κοινότητα είναι μαζί σου».

Πηγή:www.sportsfeed.gr

Ειδήσεις σήμερα:

CAS: Ενημέρωσε εγγράφως για συνεκδίκαση των προσφυγών των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Αιματηρά επεισόδια στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ οπαδών ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Super League 1: Ομόφωνη απόφαση για επανέναρξη το διήμερο 6-7 Ιουνίου

Νότια Κορέα: Ποδοσφαιρική ομάδα έβαλε στις κερκίδες κούκλες για σεξ!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης