Τσέφεριν: «Αν δεν ολοκληρωθεί ένα πρωτάθλημα, οι ομάδες θα δώσουν προκριματικά»

Τσέφεριν: «Αν δεν ολοκληρωθεί ένα πρωτάθλημα, οι ομάδες θα δώσουν προκριματικά»

Ο πρόεδρος της UEFA εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση των διοργανώσεών της, όπως και για τα περισσότερα πρωταθλήματα δίνοντας όμως και ένα τεράστιο κίνητρο στις χώρες που δεν έχουν διακόψει οριστικά τη σεζόν

ceferin
Την αισιοδοξία του πως θα ολοκληρωθούν οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο «Bein Sports» ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο πρόεδρος της UEFA αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο ουδέτερων γηπέδων για τις γαλλικές ομάδες, όπου διακόπηκαν τα πρωταθλήματα, ενώ μίλησε και για το EURO που μεταφέρθηκε για το καλοκαίρι του 2021.

Ωστόσο, έριξε και μια... βόμβα καθώς είπε πως στα πρωταθλήματα που δεν θα ολοκληρωθούν, οι ομάδες θα πρέπει να δώσουν προκριματικά για να παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Έχουμε μια ιδέα αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την εκτελεστική επιτροπή της UEFA να επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες. Μπορώ να πω πως οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα ολοκληρωθούν, αν τα πράγματα είναι όπως τώρα, τον Αύγουστο. Εάν τα πράγματα είναι όπως τώρα, είμαι σίγουρος πως μπορούμε να τελειώσουμε τη σεζόν και τις διοργανώσεις της UEFA. Πιστεύω ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν επίσης. Τα άλλα που δεν θα ολοκληρωθούν, είναι στο χέρι τους. Αλλά θα χρειαστεί να παίξουν προκριματικά για να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», ανέφερε αρχικά.

«Η Παρί και η Λιόν πρέπει να οργανώσουν τα παιχνίδια τους στην Γαλλία. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα γίνουν σε ουδέτερα γήπεδα. Αν δεν μπορείς να παίξεις στην χώρα σου, τότε τα ματς θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που οι γαλλικές αρχές δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν τους αγώνες χωρίς οπαδούς, αλλά τι να πω. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μου», συνέχισε.

Τέλος, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ρωτήθηκε και για το Euro που μεταφέρθηκε το καλοκαίρι του 2021: «Έχουμε μιλήσει με εννιά πόλεις και όλα είναι έτοιμα. Με τρεις πόλεις έχουμε κάποιες αμφιβολίες αλλά θα κάνουμε περαιτέρω συηζτήσεις. Θέλουμε να γίνει σε 12 πόλεις, αλλά αν δεν το καταφέρουμε τότε θα γίνει σε δέκα, εννιά ή οκτώ».


Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν έχει πει «ναι» στην Ίντερ ο Βαγιαννίδης

Τσιγκρίνσκι: «Δεν ανησυχώ για τις συζητήσεις με την ΑΕΚ»

Τα βρήκε με Ομάρ ο Ολυμπιακός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης