ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Bundesliga, Λειψία - Φράιμπουργκ 1-1: Χάνει έδαφος και μετά τo restart

Bundesliga, Λειψία - Φράιμπουργκ 1-1: Χάνει έδαφος και μετά τo restart

Βομβάρδισε με ευκαιρίες, πάλεψε, αλλά γλίτωσε την ήττα μέσω VAR στο φινάλε η Λειψία, μένοντας στο 1-1 κόντρα στη Φράιμπουργκ - Χάνει κι άλλο έδαφος από Ντόρτμουντ και Μπάγερν για τον τίτλο

leipzig
Η πορεία της Λειψίας πριν από τη διακοπή ελέω κορωνοϊού ήταν διαρκώς φθίνουσα. Ενόψει επανέναρξης, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν ανακοίνωσε στους παίκτες του πως περιμένει το 9/9 στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Τελικά, ο στόχος χάθηκε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι στη μετά πανδημία εποχή του ποδοσφαίρου και της Bundesliga. Απέναντι στη Φράιμπουργκ, η Λειψία δεν μπόρεσε να αποφύγει την τρίτη διαδοχική ισοπαλία (σερί που κρατάει από τον Μάρτιο) κι έτσι απώλεσε ακόμη περισσότερη επαφή με τις συνδιεκδικήτριες του τίτλου Μπάγερν και Ντόρτμουντ.

Leipzig vs Freiburg 1-1 Highlights 2020


Κι όμως, η εκκίνηση μετά τη δίμηνη αποχή ήταν άκρως ενθαρρυντική για τους Κόκκινους Ταύρους. Ήδη στο 2λεπτο, ο Λάιμερ απείλησε με ωραίο σουτ μετά από ορθή ανάπτυξη, ενώ στο 14’ ήταν η σειρά του Τίμο Βέρνερ να ψάξει το γκολ, αλλά ο Σβόλοφ του είπε όχι. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ και πέτυχαν το πρώτο τους γκολ μετά το restart, έστω και με μπόλικη δόση τύχης με σκόρερ τον Γκίλντε. Ήταν το 3ο γκολ του Γερμανού αμυντικού στην καριέρα του, όλα από στημένες φάσεις.

Ο «βομβαρδισμός» στο β’ μέρος από μεριάς Λειψίας συνεχίστηκε, αλλά το δίδυμο Βέρνερ-Πόουλσεν δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Εν τέλει ήταν ο Δανός που στο 77’ θα έβρισκε τη λύση. Με εντυπωσιακό άλμα και καρφωτή κεφαλιά μετά την σέντρα του Καμπλ, ο κάπτεν της Λειψίας προσέφερε ουσιαστική βοήθεια έστω και για πρώτη φορά στο ματς.

Αντί να έρθει η ανατροπή, λίγο έλειψε στο φινάλε να έρθει το απόλυτο σοκ για τους γηπεδούχους. Ο Κοχ σκόραρε για την Φράιμπουργκ από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά μέσω VAR ο Φέλιξ Μπριχ άλλαξε την απόφαση για… εκατοστά, κρατώντας άθικτο το τελικό 1-1.

Κλείσιμο
Η Λειψία μπορεί να ξεπέρασε τις 20 τελικές, αλλά η επάνοδος στη δράση τη βρίσκει στο -3 από τη Ντόρτμουντ με 51 βαθμούς και τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν πιθανόν να αυξάνεται το βράδυ της Κυριακής (17/5).

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάκτσι, Ανχελίνιο, Άνταμς (69’ Ζάμπιτσερ), Μουκιέλε (46’ Λούκμαν), Χάλστενμπεργκ, Λάιμερ, Κάμπλ, Κλόστερμαν, Ενκουνκού (81’ Σχικ), Πόουλσεν, Βέρνερ

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Σβόλοφ, Λίνχαρτ, Γκιλντε, Σμιντ (90’ Σλότερμπεκ), Πέτερσεν (68’ Χάμπερερ), Σάλαι (61’ Χόλερ), Χάιντς, Κοχ, Χέφλερ, Γκίντερ, Γκρίφο (68’ Βάλντσμιντ)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κόμπι: Αιτία θανάτου το τραύμα από αμβλύ αντικείμενο

Μαρσέιγ: «Τελειώνει» ο Βίλας-Μπόας, σενάρια για Ζαρντίμ στον πάγκο

Βρήκε τον αντι-Ινσούα ο Ρόκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης