Πώς ο κορωνοϊός γλίτωσε από δικαστικούς μπελάδες τον Μπεκενμπάουερ!

Πώς ο κορωνοϊός γλίτωσε από δικαστικούς μπελάδες τον Μπεκενμπάουερ!

Ματαιώθηκε οριστικά δίκη στην οποία ο Φραντς Μπεκενμπάουερ κατηγορούνταν για πιθανή δωροδοκία μέλους της FIFA, ως επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006

beckenbauer
Έχει και τα... καλά του ο κορωνοϊός, ενδεχομένως και να σκέφτεται ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. Ο άνθρωπος – σύμβολο του γερμανικού ποδοσφαίρου γλίτωσε από την διαδικασία μιας δίκης, στην οποία εμπλέκονταν ως κατηγορούμενος, με την ιδιότητα του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Ο 74χρονος Κάιζερ, ο οποίος για λόγους υγείας κατέθεσε μέσω τηλεδιάσκεψης, κατηγορούνταν ότι είχε πληρώσει στο άλλοτε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, Μοχαμέντ μπιν Χαμάν περί τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μεσολαβήσει για να δοθεί το συγκεκριμένο Μουντιάλ στην Γερμανία.

Η δική αυτή, η οποία ξεκίνησε πριν από μια πενταετία στην Ελβετία, δεν θα γίνει ποτέ. Ο λόγος; Στην συγκεκριμένη χώρα, τα περισσότερα χρόνια που μπορεί να ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία που αφορά απάτη ή δωροδοκία, μετά την τέλεση της παράβασης, είναι 15 χρόνια.

Και, εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού Covid-19, με δεδομένο ότι η πληρωμή φέρεται να έγινε στις 27 Απριλίου του 2005 και η δίκη αναβλήθηκε, αυτά τα 15 χρόνια έχουν πλέον παρέλθει!

Δύο μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2006, ο Τέο Ζβάνζιγκερ και ο Χορστ Σμιντ, αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας της FIFA, Ουρς Λίνσι, κατηγορούνταν για απάτη, ενώ ο Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, επίσης μέλος της επιτροπής, για συνεργία σε απάτη.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Γαλλία: Τέλος η φετινή σεζόν στη Ligue1 και Ligue2 !

Θρήνος στην οικογένεια του Τέλφερ: «Έχασε» αδελφό και μητέρα από κορωνοϊό

Süddeutsche Zeitung: Μη ρεαλιστική η επανέναρξη της Bundesliga στις 9 Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης