Γαστρονομική Βαβέλ
Γαστρονομική Βαβέλ
Δύο Ελληνες, ένας Κινέζος, δύο Ινδές, ένα Τούρκος, δύο Ιταλοί και μία Ιρανή κάθονται γύρω από το ίδιο τραπέζι «τρώγοντας» την ιστορία με το κουτάλι (και με το πιρούνι και με το μαχαίρι) - αφού πρώτα φυσικά τη μαγειρέψουν.
Στ’ αλήθεια, ελάχιστα ερεθίσματα είναι εκείνα που μπορούν να αποσπάσουν την προσήλωσή σου από τη σχεδόν «εδεμικής» κοπής γαλήνη του «Sani Resort», εκείνη την κοσμογονική ενέργεια που σε κάνει να νιώθεις τόσο «ελαφρύς» και «ανυποψίαστος» όσο το ζεύγος των πρωτόπλαστων (ή έστω ένας τόσος δα κόκκος άμμου από τις υπέροχες παραλίες του resort). Οχι ότι εδώ δεν υπάρχουν καρποί από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού. Εν προκειμένω, το γαστρονομικό φεστιβάλ (βλ. «Sani Gourmet») που κάθε Μάη σημαίνει την εαρινή σύναξη των gourmands, των foodies και των όπου γης φιλοπερίεργων ουρανίσκων στη χερσόνησο της Κασσάνδρας.
Επειτα από τρεις χρονιές αφιερωμένες στη Νέα Ελληνική Κουζίνα, φέτος το «Sani Gourmet» ανοίγεται και πάλι στον κόσμο, επιλέγοντας ως κεντρική θεματική του τον περίφημο Δρόμο του Μεταξιού. Βραβευμένοι και ανερχόμενοι σεφ από την Κίνα (Jereme Leung), την Ινδία (Manju Malhi & Monisha Bharadwaj) την Τουρκία (Ugur Alparslan), το Ιράν (Najmieh Batmanglij), την Ιταλία (Andrea Fusco, Riccardo di Giacinto) και φυσικά την Ελλάδα (Χρύσανθος Καραμολέγκος και Νίκος Καραθάνος) ακονίζουν τα μαχαίρια τους προκειμένου να ιχνηλατήσουν την εμπορική οδό της πρώιμης παγκοσμιοποίησης μέσα από τις γαστρονομικές δημιουργίες τους.
Από τις 9 έως τις 18 Μαΐου στις κουζίνες των εστιατορίων του «Sani Resort» τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ομοιότητες αλλά και οι αντιθέσεις. Οι συνδαιτυμόνες θα έχουν τη δυνατότητα να χωνέψουν -κυριολεκτικά και μεταφορικά- πώς η κουλτούρα κάθε τόπου παρενέβη καίρια στις γαστρονομικές συνήθειες των λαών, οι οποίοι, αν και τρέφονται με την ίδια πρώτη ύλη, όπως λόγου χάρη το ρύζι, τα ζυμαρικά ή τα μπαχαρικά, τα γεύονται εν τέλει με έναν εκ διαμέτρου διαφορετικό τρόπο. Αναλυτικά το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης στο www.sanigourmet.gr
Επειτα από τρεις χρονιές αφιερωμένες στη Νέα Ελληνική Κουζίνα, φέτος το «Sani Gourmet» ανοίγεται και πάλι στον κόσμο, επιλέγοντας ως κεντρική θεματική του τον περίφημο Δρόμο του Μεταξιού. Βραβευμένοι και ανερχόμενοι σεφ από την Κίνα (Jereme Leung), την Ινδία (Manju Malhi & Monisha Bharadwaj) την Τουρκία (Ugur Alparslan), το Ιράν (Najmieh Batmanglij), την Ιταλία (Andrea Fusco, Riccardo di Giacinto) και φυσικά την Ελλάδα (Χρύσανθος Καραμολέγκος και Νίκος Καραθάνος) ακονίζουν τα μαχαίρια τους προκειμένου να ιχνηλατήσουν την εμπορική οδό της πρώιμης παγκοσμιοποίησης μέσα από τις γαστρονομικές δημιουργίες τους.
Από τις 9 έως τις 18 Μαΐου στις κουζίνες των εστιατορίων του «Sani Resort» τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ομοιότητες αλλά και οι αντιθέσεις. Οι συνδαιτυμόνες θα έχουν τη δυνατότητα να χωνέψουν -κυριολεκτικά και μεταφορικά- πώς η κουλτούρα κάθε τόπου παρενέβη καίρια στις γαστρονομικές συνήθειες των λαών, οι οποίοι, αν και τρέφονται με την ίδια πρώτη ύλη, όπως λόγου χάρη το ρύζι, τα ζυμαρικά ή τα μπαχαρικά, τα γεύονται εν τέλει με έναν εκ διαμέτρου διαφορετικό τρόπο. Αναλυτικά το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης στο www.sanigourmet.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα