Επιδόρπιο με κατίκι, μέλι, σύκα, καρύδια και ροζ πιπέρια
Επιδόρπιο με κατίκι, μέλι, σύκα, καρύδια και ροζ πιπέρια
Το ροζ πιπέρι δεν είναι συγγενής του μαύρου, του κόκκινου και του πράσινου πιπεριού και βγαίνει από ένα είδος σκίνου γι' αυτό και η γεύση του έχει κάτι ρετσινάτο κι όχι καυτερό. Εδώ το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα επιδόρπιο με βάση το κατίκι Δομοκού. Δείτε πώς...
από τη Σιμόνη Καφίρη
10 λεπτά * ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 6 άτομα:
3 φλιτζάνια κατίκι Δομοκού
3 κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπεριού
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη
6 κουτ. σούπας μέλι
6 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
10 λεπτά * ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 6 άτομα:
3 φλιτζάνια κατίκι Δομοκού
3 κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπεριού
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη
6 κουτ. σούπας μέλι
6 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
Φωτογραφία: Γιάννης Μάντακας
• Βράζετε τα σύκα με ένα φλιτζάνι νερό για μερικά λεπτά. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κρατάτε μερικά κομματάκια σύκου στην άκρη
• Ανακατεύετε το υπόλοιπο μίγμα των ψιλοκομμένων σύκων με το κατίκι και την καρυδόψιχα. Σερβίρετε σε σαλατιέρα ή ατομικά ποτηράκια και πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι και λίγα κομματάκια σύκων, από αυτά που κρατήσατε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα