Ζελέ με κρασί ροζέ και ρόδι
Ζελέ με κρασί ροζέ και ρόδι
Ένα αλλιώτικο επιδόρπιο με βάση κρασί αρωματισμένο με πορτοκάλι και σποράκια ροδιού.
από τη Σιμόνη Καφίρη
40 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 6 άτομα:
1 κιλό σπόρια ροδιού
1 μπουκάλι κρασί ροζέ (750ml)
1 πορτοκάλι το χυμό
150γρ. ζάχαρη
20γρ. φύλλα ζελατίνας
40 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 6 άτομα:
1 κιλό σπόρια ροδιού
1 μπουκάλι κρασί ροζέ (750ml)
1 πορτοκάλι το χυμό
150γρ. ζάχαρη
20γρ. φύλλα ζελατίνας
Φωτογραφία: Δημήτρης Ασπιώτης
Μουσκεύετε σε λίγο κρύο νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
Καθαρίζετε τα ρόδια πάνω από ένα μπολ, ώστε να μαζέψετε και το χυμό που βγαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το κρασί μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας καλά στυμμένα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζελατίνα εντελώς.
Προσθέτετε τα ρόδια και μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια ή το μοιράζετε σε σφηνάκια.
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνετε να πήξει το ζελέ για 12 ώρες περίπου.
Πριν σερβίρετε, βυθίζετε για λίγα λεπτά τη φόρμα σε ζεστό νερό και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα.
Παραλλαγή: Ζελέ με ρόδια και μαυροδάφνη: 1 κιλό σποράκια ροδιού, 1 μπουκάλι μαυροδάφνη, 3 ξυλαράκια κανέλλας, 4 κουτ. σούπας ζάχαρη, 25 γρ. φύλλα ζελατίνας. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με πριν. Αφαιρείτε το ξύλο κανέλλας μόνο αφού ζεσταθεί η μαυροδάφνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα