Ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε μπίρα με μανιτάρια
Ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε μπίρα με μανιτάρια
Ένα πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι σας που θα φτιάξετε γρήγορα κι εύκολα χωρίς καθόλου κόπο.
Από την Νίκη Μηταρέα
Υλικά για 6 άτομα:
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
180γρ. μπίρα
500γρ. μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκού θυμάρι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, άφθονο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Υλικά για 6 άτομα:
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
180γρ. μπίρα
500γρ. μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκού θυμάρι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, άφθονο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα:
½ φλιτζάνι μπίρα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο ψημένες στο γκριλ ή βρασμένες και στραγγισμένες
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey
Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, την μπίρα και τα σκόρδα. Τοποθετείτε το μίγμα μαζί με το ψαρονέφρι σε πλαστική σακούλα και αφήνετε στο ψυγείο για 1½ ώρα.
Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρετε ελαφρά, σε αντικολλητικό τηγάνι, με το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Ρίχνετε την μπίρα, το θυμάρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν.
Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα άλλο τηγάνι και ψήνετε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, φροντίζοντας να μη στεγνώσει.
Σερβίρετε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα μανιταριών. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα