Χοιρινό με πρασοσέλινο

Χοιρινό με πρασοσέλινο

Το πράσο πιάνει πρώτη θέση στα φθινοπωρινά πιάτα. Εδώ «παντρεύεται» με χοιρινό και σέλινο και δίνει μια ξεχωριστή γεύση στο φαγητό όταν στο τέλος του βρασίματος αγκαλιάζεται από πλούσιο αβγολέμονο.

Χοιρινό με πρασοσέλινο
Χοιρινό με πρασοσέλινο
από τη Γεωργία Κοφινά


Υλικά για 6 άτομα:

1½ κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο, πλυμένο και κομμένο σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ.

4 πράσα μέτρια, καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα στα 6 εκ.

½ κιλό σέλινο καθαρισμένο, με τα κλωνάρια του κομμένα στα 6 εκ.

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

χυμό 1-2 λεμονιών

2 αβγά

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι για το πασπάλισμα


Κλείσιμο
 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Elena Jeffrey

Πασπαλίζετε τις λωρίδες του χοιρινού με αλεύρι. Τις τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι και τις τηγανίζετε απ’ όλες τις πλευρές στο μισό ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα μαζί με το σέλινο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το χοιρινό, αλατοπίπερο και όσο νερό χρειάζεται ώστε να σκεπαστεί το φαγητό.

Σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, φροντίζοντας να μείνει περίπου 1½ φλιτζάνι ζωμού στην κατσαρόλα. Μεταφέρετε το ζωμό σε μικρό μπολ και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Με τον αβγοδάρτη χτυπάτε τα αβγά μέσα σε μπολ και προσθέτετε πρώτα το λεμόνι και μετά το ζωμό λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς. Με το αβγολέμονο περιχύνετε το φαγητό μέσα στην κατσαρόλα και την ανακινείτε αριστερά δεξιά για να δέσουν τα υλικά.

Ζεσταίνετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά, φροντίζοντας να μην πάρει βράση γιατί θα κόψει το αβγολέμονο.

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και συνοδεύετε με χωριάτικο σταρένιο ψωμί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης