LIVE

Κορωνοϊός

Κομπόστα από ξερά σύκα με παγωτό αρωματισμένο με κανέλα

Ένα υπέροχο επιδόρπιο που θα φτιάξετε εύκολα κι απλά για να το προσφέρετε στο τέλος ενός ωραίου δείπνου.

από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά για 5-6 άτομα:


18 μεγάλα ξερά άσπρα σύκα

1 νεροπότηρο γλυκό Μοσχάτο από τη Σάμο

3 κομμάτια αστεροειδούς γλυκάνισου

1 κιλό παγωτό βανίλια

2 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη


 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb


Βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα τα ξερά σύκα, προσθέτετε το γλυκό κρασί, τον αστεροειδή γλυκάνισο και μισό ποτήρι νερό. Βράζετε τα σύκα σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα υγρά της κατσαρόλα να μειωθούν στο μισό περίπου και να δέσει ελαφρά το κρασί σε σιρόπι.

Αφήνετε την κομπόστα να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα και να φουσκώσουν τα σύκα. Κατόπιν τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Σερβίρετε το παγωτό βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ, το πασπαλίζετε με άφθονη κανέλα και το βγάζετε στο τραπέζι μαζί με το μπολ από τα σύκα κομπόστα. Αφήνετε τους καλεσμένους σας να σερβιριστούν κατά βούληση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης