Mύδια αχνιστά και μεζές με κοπανιστή Μυκόνου
Mύδια αχνιστά και μεζές με κοπανιστή Μυκόνου
Μεζέδων συνέχεια με δυο συνταγές ακόμη: αχνιστά μύδια μεθυσμένα με ούζο και φρυγανισμένο ψωμάκι με κοπανιστή και λούτζα ή παστουρμά αν προτιμάτε.
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Μύδια αχνιστά
ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Μύδια αχνιστά
ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Υλικά για 4 άτομα:
Καθαρίζετε καλά τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρείτε τα μουστάκια τους τραβώντας τα με δύναμη.
Τα βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το ούζο και τα υπόλοιπα υλικά. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 7 λεπτά να ανοίξουν. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτετε και τον άνηθο ή το μάραθο. Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με επιπλέον άνηθο.
Φρυγανισμένη μπρουσκέτα με κοπανιστή Μυκόνου και λούτζα ή παστουρμά
ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey
Αλείφετε με πινέλο τις φέτες μπαγκέτας με το ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 8-10 λεπτά.
Αναμιγνύετε την κοπανιστή με το γιαούρτι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Αλείφετε κάθε ψημένη φέτα μπαγκέτας με την κοπανιστή, προσθέτοντας και από μία φέτα λούτζα ή παστουρμά και σερβίρετε.
- 1 κιλό μύδια (με το κέλυφος)
- 2 πιπερίτσες καυτερές ή λίγο μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά, αν σας αρέσουν τα καυτερά)
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
- ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
Καθαρίζετε καλά τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό και αφαιρείτε τα μουστάκια τους τραβώντας τα με δύναμη.
Τα βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το ούζο και τα υπόλοιπα υλικά. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 7 λεπτά να ανοίξουν. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτετε και τον άνηθο ή το μάραθο. Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με επιπλέον άνηθο.
Φρυγανισμένη μπρουσκέτα με κοπανιστή Μυκόνου και λούτζα ή παστουρμά
ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
- 8 φέτες μπαγκέτας λεπτοκομμένες
- 4 κουτ. σούπας κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου
- 8 φέτες λούτζα ή παστουρμά
- 8 κουτ. σούπας γιαούρτι
- λίγο ελαιόλαδο
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey
Αλείφετε με πινέλο τις φέτες μπαγκέτας με το ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 8-10 λεπτά.
Αναμιγνύετε την κοπανιστή με το γιαούρτι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Αλείφετε κάθε ψημένη φέτα μπαγκέτας με την κοπανιστή, προσθέτοντας και από μία φέτα λούτζα ή παστουρμά και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα