Αχλάδια ποσέ με άρωμα βανίλιας

Μια κλασική συνταγή για το αγαπημένο φρουτένιο επιδόρπιο που θέλει να αχλάδια να βράζουν μέσα σε γλυκό κρασί μαζί με αρώματα βανίλιας και λεμονιού. Σερβίρεται με παγωτό ή χτυπημένο τυρί μασκαρπόνε.

από τον Ηλία Μαμαλάκη


Υλικά για 6 άτομα:

6 αχλάδια ελαφρώς ώριμα, καθαρισμένα

1 μπαστουνάκι βανίλια

750γρ. γλυκό άσπρο κρασί

200γρ. ζάχαρη

200ml νερό

χυμό από 1 λεμόνι και λίγο ξύσμα


 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb

 

Εκτέλεση:

Βάζετε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα (σε μία στρώση) και προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη και το νερό. Σιγοβράζετε τα υλικά ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.
   
Ανοίγετε τη βανίλια στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι και ρίχνετε τους σπόρους και το λουβί στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντας πού και πού τα αχλάδια, ώστε να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
   
Βγάζετε από την κατσαρόλα τα αχλάδια, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και βράζετε το σιρόπι μέχρι να δέσει. Μοιράζετε τα αχλάδια σε έξι πιάτα, περιχύνετε με το δεμέν σιρόπι και τα αφήνετε λίγο να ποτίσουν.
   
Συνοδεύετε με παγωτό βανίλια ή μασκαρπόνε αναμεμιγμένο με λίγη ζάχαρη άχνη.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

foureira_arthroo

Και ποιον δεν πιάνουν μεταμεσονύχτιες λιγούρες μπροστά στην τηλεόραση; Η αλήθεια είναι όμως ότι από την Ελένη Φουρέιρα δεν το περιμέναμε αυτό! Να μού πεις άνθρωπος είναι και αυτή… Ναι αλλά άνθρωπος με κοιλιακούς φέτες θα σού απαντήσω εγώ! Δεν θα έπρεπε να τα έχει κόψει όλα αυτά;

tarta_frouta

Όταν η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα, τα φρουτένια επιδόρπια μας δίνουν την πιο απολαυστική λύση για να γλυκαθούμε. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που υπάρχει διαθέσιμη τόσο μεγάλη ποικιλία φρούτων, αυτά τα γλυκά πρωταγωνιστούν. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ετοιμάσουμε λαχταριστές τάρτες με φρέσκα φρούτα;

salad_police

Σού έχει τύχει και εσένα κάποια στιγμή να αγανακτήσεις τόσο με κάτι ώστε να αισθάνεσαι ότι πλέον θα πρέπει οι Αρχές να αναλάβουν την κατάσταση; Αυτό ακριβώς έπαθε ένα 12χρονο αγόρι από τον Καναδά όταν οι γονείς του τον ανάγκασαν να φάει μια απαίσια σαλάτα και έτσι αισθάνθηκε την ανάγκη να παραπονεθεί για την όλη κατάσταση στην αστυνομία.

giant_chef

Αγάπησε την κουζίνα παρακολουθώντας τη γιαγιά του να μαγειρεύει κάθε μέρα για 25 άτομα, της δόθηκε χωρίς ενδοιασμούς και σήμερα απολαμβάνει την αίγλη ενός αστεριού Michelin για το εστιατόριό του, Tosca, στη Γενεύη.

Massimo

Ο chef-patron του πολυβραβευμένου Osteria Francescana, του πρώτου ιταλικού εστιατορίου που κατατάχθηκε στην κορυφή της λίστας των «World’s 50 Best Restaurants» για το 2018 τιμά τις ιταλικές γαστρονομικές σταθερές διατηρώντας με μαεστρία την ισορροπία της παράδοσης με το μοντερνισμό.

protein

Οι γιατροί προτείνουν την καθημερινή πρόσληψη 46γρ. πρωτεΐνης για τις γυναίκες και 56 για τους άνδρες. Πολλοί από εμάς καταναλώνουμε όμως πολύ μεγαλύτερη ποσότητα προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας στο γυμναστήριο. 

sushi_rest

Πόσοι Ελληνες μπορούν να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του sushi ανά φορά; Το Sushimou απαντά «12» και εσύ πρέπει να σκοτώσεις για να είσαι ανάμεσα σ’ αυτούς!