Μια αρωματική πολύχρωμη πλιγουροσαλάτα
Μια αρωματική πολύχρωμη πλιγουροσαλάτα
Η σημερινή μας πρόταση είναι για μια χορταστική σαλάτα που έχει για βάση της το πλιγούρι, σπασμένο σιτάρι δηλαδή, που συνδυάζεται με ντομάτα, κρεμμύδι, σπόρους από ρόδι, καρύδια και φρέσκα μυρωδικά. Από το αρωματικό της ντρέσινγκ δεν λείπει το λεμόνι και τα ανατολίτικα μπαχαρικά.
Σαλάτα με πλιγούρι, καρύδια και ρόδι
από τη Σιμόνη ΚαφίρηΥλικά για 4 άτομα:
160γρ. πλιγούρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζανιού καρύδια χοντροαλεσμένα
2-3 κουτ. σούπας σπόρια ροδιού
Για το ντρέσινγκ:
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
το χυμό από ½ λεμόνι
λίγη ρίγανη
κύμινο
1 κουτ. γλυκού κόκκους κόλιανδρου αλεσμένους
2 κουτ. σούπας γρεναδίνη (προαιρετικά)
πιπέρι καγιέν κατά βούληση
αλάτι
• Ξεπλένετε το πλιγούρι και το μουσκεύετε σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Αν μετά το μισάωρο δεν έχει απορροφήσει όλο το νερό, το στραγγίζετε.
• Σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε την ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους και την ανακατεύετε μαζί με το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
• Αναμιγνύετε σε σαλατιέρα το μουσκεμένο πλιγούρι, το κρεμμύδι με την ντομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα καρύδια και τα σπόρια ροδιού.
• Σ’ ένα βαζάκι βάζετε το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι, λίγη ρίγανη, κύμινο, τους κόκκους του κόλιανδρου αλεσμένους, τη γρεναδίνη (αν χρησιμοποιήσετε), πιπέρι καγιέν κατά βούληση και αλάτι. Σκεπάζετε με το καπάκι και το ανακινείτε ζωηρά για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
• Περιχύνετε τη σαλάτα με αυτό το dressing, την ανακατεύετε με δύο πιρούνια και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες σκεπασμένη πριν την καταναλώσετε, για να απορροφήσει το πλιγούρι όλα τα αρώματα.
2/3 φλιτζανιού καρύδια χοντροαλεσμένα
2-3 κουτ. σούπας σπόρια ροδιού
Για το ντρέσινγκ:
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
το χυμό από ½ λεμόνι
λίγη ρίγανη
κύμινο
1 κουτ. γλυκού κόκκους κόλιανδρου αλεσμένους
2 κουτ. σούπας γρεναδίνη (προαιρετικά)
πιπέρι καγιέν κατά βούληση
αλάτι
• Ξεπλένετε το πλιγούρι και το μουσκεύετε σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Αν μετά το μισάωρο δεν έχει απορροφήσει όλο το νερό, το στραγγίζετε.
• Σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε την ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους και την ανακατεύετε μαζί με το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
• Αναμιγνύετε σε σαλατιέρα το μουσκεμένο πλιγούρι, το κρεμμύδι με την ντομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα καρύδια και τα σπόρια ροδιού.
• Σ’ ένα βαζάκι βάζετε το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι, λίγη ρίγανη, κύμινο, τους κόκκους του κόλιανδρου αλεσμένους, τη γρεναδίνη (αν χρησιμοποιήσετε), πιπέρι καγιέν κατά βούληση και αλάτι. Σκεπάζετε με το καπάκι και το ανακινείτε ζωηρά για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
• Περιχύνετε τη σαλάτα με αυτό το dressing, την ανακατεύετε με δύο πιρούνια και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες σκεπασμένη πριν την καταναλώσετε, για να απορροφήσει το πλιγούρι όλα τα αρώματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα