Μια γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο
Μια γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο
Οικονομικό, υγιεινό και νόστιμο, το κοτόπουλο είναι ένα υλικό που σου δίνει τη δυνατότητα να το μαγειρέψεις με χίλιους δυο τρόπους. Από τον κλασσικό με τις πατάτες στο φούρνο, αυτή την Κυριακή θα προτιμήσουμε να το μαγειρέψουμε στο τηγάνι, με μια υπέροχη σάλτσα και θα το συνοδεύσουμε στο τραπέζι με λευκό πιλάφι.
Στήθος κοτόπουλο σοτέ, με πράσινες ελιές, γλυκές πιπεριές και κάπαρη
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου με πέτσα (200-250γρ./τμχ.)
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
400ml ζωμό κοτόπουλου
60γρ. ελιές πράσινες
χωρίς κουκούτσι
3 πιπεριές κόκκινες, ψητές, αποφλοιωμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους (ή, εναλλακτικά, 100γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
30γρ. κάπαρη
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και προσθέτετε τα στήθη του κοτόπουλου από την πλευρά με την πέτσα. Όταν ροδοκοκκινίσουν από αυτή την πλευρά τα γυρίζετε να σοταριστούν και από την άλλη μέχρι να πάρουν χρώμα και από εκείνη την πλευρά.
Προσθέτετε το λάδι στο τηγάνι και αχνίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις αρχίσει να μυρίζει σβήνετε με το ζωμό.
Αφήνετε το ζωμό να βράσει ώστε να συμπυκνωθεί στο μισό και τότε προσθέτετε το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, τις ελιές, την κάπαρη και τις πιπεριές.
Συνεχίζετε να βράζετε το φαγητό για λίγα λεπτά ακόμη μαζί με το κοτόπουλο, μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την πυκνότητα της αρεσκείας σας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα