Πικάντικα τυροπιτάκια με κάρι

Πικάντικα τυροπιτάκια με κάρι

Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη

Πικάντικα τυροπιτάκια με κάρι
Η συνταγή συνδυάζει αρμονικά το κρητικό τυρί με τα φρέσκα αρώματα του δυόσμου και τα ανατολίτικα του κάρι. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε να φτιάξετε αυτά τα αλλιώτικα πιτάκια. Είναι εύκολα, οικονομικά και γίνονται ανάρπαστα όπου κάνουν εμφάνιση…

 
Πιτάκια με ανθότυρο και κάρι
από τον Ηλία Μαμαλάκη

 

Κλείσιμο
Υλικά για 36 κομμάτια:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

500γρ. ανθότυρο ολόπαχο

1 αβγό

1 ½ κουτ. σούπας κάρι

2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

σουσάμι για το πασπάλισμα των φύλλων (περίπου 3-4 κουτ. σούπας)


 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb

 
Ετοιμάζετε τη γέμιση: σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον ανθότυρο κομμένο, τον λιώνετε μ’ ένα πιρούνι, προσθέτετε μέσα το αβγό και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κάρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
   
Βάζετε στον πάγκο τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε σε τρεις λωρίδες κατά μήκος. Παίρνετε μια μία τις λωρίδες, με ένα πινέλο τις αλείφετε με ελαιόλαδο και στην κάτω άκρη τους βάζετε από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση πριν τις τυλίξετε σε τριγωνάκια.
  
 Αραδιάζετε τα πιτάκια μέσα σ’ ένα ταψί καλά λαδωμένο, λαδώνετε και από πάνω τα πιτάκια με ένα πινέλο και τα πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι.
   
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά, χλιαρά, ακόμη και κρύα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης